Ministerul Sănătății informează într-un comunicat că, până vineri, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, dintre care peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ.

Test rapid Covid-19Foto: Piroschka van de Wouw / AFP / Profimedia

Testarea antigen vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi, precizează instituția. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Educației Cîmpeanu a declarat joi seară, la Digi24, că în ultimele 24 de ore un număr de 45 de elevi au fost găsiți infectați la școală, în urma testelor rapide, citează Mediafax.

„De aceea este foarte important să acceptăm această testare. Fără a accepta testarea nu vom putea ști dacă este sau nu este infectat propriul copil”, a afirmat ministrul Educaţiei.