Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că unele schimbări din programa pentru Bacalaureat nu au fost făcute din cauza pandemiei, ci pentru ca materia de examen să fie adaptată "aspirațiilor fiecărui elev”, indiferent de facultatea pe care decide să o urmeze, astfel încât să fie mai flexibilă, iar elevii care dau examen de admitere la universități să se poată concentra pe materiile de la admitere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim că programa pentru examenele naționale din 2021 - Evaluare Națională și Bacalaureat - a fost modificată, în condițiile în care semestrul I s-a desfășurat online și există goluri în predarea materiei.

Potrivit ministrului Educației, comentariile literare cerute la BAC le vor fi de folos tuturor elevilor care vor urma facultăți în România, însă nu și acelora care se vor înscrie la facultăți din afara țării, motiv pentru care programa de examen ar trebui să fie din ce în ce mai flexibilă.

"Programa ar trebui să fie mult mai flexibilă pentru a putea fi adaptată aspirațiilor fiecărui elev. Avem elevi de clasa XII-a care vor să meargă la Johns Hopkins University și ne spun că acolo nu le vor folosi deloc aceste comentarii literare pe care trebuie să le învețe pentru bacalaureat, pe când altora, care rămân în țară le vor folosi foarte mult", a susținut Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Totodată, programa ar trebui să fie și mai diversificată, tocmai pentru că nu toți elevii doresc să meargă pe aceeași linie, și astfel nu toți au nevoie de aceeași pregătire pentru viitor, a afirmat ministrul Educației.

El susține că procesul de adaptare a programei de BAC va continua, astfel încât viitorii studenți să se poată concentra și pe materia de admitere la facultăți, nu doar pe materia examenului de final de clasa a XII-a. "Cei care știu că vor da examen de admitere în universități din țară sau din străinătate la anumite materii, se vor concentra pe acele materii. Să îi lăsăm să atingă performanța pe acele materii”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: Au fost publicate testele de antrenament. Programul simulărilor