Clotilde Armand anunță că va construi o „Școală regală” în Sectorul 1

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2021, 10:51 Actualitate | Educatie


Clădirea din Bulevardul Poligrafiei
Foto: Facebook - Clotilde Armand
Primarul Sectorului 1 a anunțat că va construi o nouă școală - Școala Regală - în zona Casei Presei Libere, mai exact pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

„Construim o nouă școală în Sectorul 1: Școala Regală! Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Consultă aici proiectul de Hotărâre

Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate, susține primarul USR-PLUS.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală”.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație” susține aceasta.

Potrivit lui Armand, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


10549 vizualizari

 • +8 (14 voturi)    
  ... (Marţi, 23 februarie 2021, 11:00)

  tirolez [utilizator]

  Foarte bine, dar de ce regala? Au donat lipitorile radu si margareta 1% din alocatia primita de la statul roman?
  • +2 (2 voturi)    
   Bine ca stie frantuzoaica.. (Marţi, 23 februarie 2021, 23:30)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Cladirea viitoare scoli se afla la pe locul fostului hipodrom, construit de Carol I, la ~500 de metri de Gara Baneasa, care se numea inainte de venirea comunistilor Gara Regala.
 • -7 (17 voturi)    
  Școala altfel (Marţi, 23 februarie 2021, 11:03)

  Mazeta [utilizator]

  Când totul trece în online, Clotilde vrea să înființeze o școală. Acei 8.800 mp vor genera niște comisioane ... regale!
  • 0 (6 voturi)    
   Interesant (Marţi, 23 februarie 2021, 13:32)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Tu faci proces de intentie fara nicio dovada si uiti dovezile lasate de baronii locali, premierii psdisti (exceptie Viorica care era prea pr..papusa) de la Petrom la Sidex si vreo jumatate din judetele tarii asteia (exact alea cele mai sarace). Plus achizitiile Firutei, spaga in ADN-ul lui Oprescu, plus aportul mamei lui Sova pentru contractul total nefavorabil Bechtel.

   Asa va place voua sa aruncati in sarcina altora si in viitor furturile / incompetenta / lipsa de actiune a psdistilor. Si cum pe plan rational nu aveti argumente o dati in comunisme: 1) Clotilde e femeie, popii nostri nu plac femei (ci barbati sau copii) 2) Clotilde nu e nume romanesc, sigur nu e romanca (uitand ca cele mai mari realizari le-am facut cu conducatori strain 3) Clotilde nu are copii (repetenti ca ai lui Firea sau derbedei beizadele precum a lu Dragnea sau incompetenti precum ai Veoricai sau al fostului ministru al agriculturii ce facea cheta de 1 mai pe banii angajatilor). 4) Clotilde este satanista (vezi statuile dracoaice si retorica de anii 50 ai comunismului) 5) Ne vinde tara si siiiiigur face mall nu scoala (apropos de cum s-au dat autorizatii in ultimii 10 ani in Bucuresti sub Oprescu si Firea) si asa mai departe 6) II place sxul anal o alta mizerie ce i-ati pus-o in carca, incercand sa fiti "baieti de baieti".

   Mazeto, cand o sa intelegi ca tu si cei ca tine fara argumente si promovand aceleasi mizerii menite doar sa nasca indoieli, folosindu-va de retorica bolsevica nu faceti altceva decat sa creati unitate printre cei ce chiar isi doresc mai mult in tara asta decat sa fie un sclav al marelui prieten de la rasarit care ne-a cancerizat fibra nationala?
 • +11 (11 voturi)    
  Scoala regala? (Marţi, 23 februarie 2021, 11:04)

  independentu [utilizator]

  E un curent monarhist undercover prin USR?
  Sau e vorba de o scoala regala de inspiratie franceza, Ludovic XIV, poate?
  • 0 (10 voturi)    
   Este o chestie de marketare probabil (Marţi, 23 februarie 2021, 12:29)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui independentu

   setandu-se niste asteptari ridicate. Suna mult mai bine decat Scoala 113.

   De ce parcul Regele Mhai si nu parcul de nord? Dpmdv este de apreciat sa sustinem ca avem o istorie monarhica si ca marile realizari ale statului roman sau facut in acea perioada (in special Marea Unire si dezvoltare economica). Si nu in iobagia turceasca, nici sub bocancul sovietic si nici sub cleptocratia psdista.
   • 0 (12 voturi)    
    Probabil ai uitat (Marţi, 23 februarie 2021, 12:38)

    feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Sofis

    Ca bocancul comunist a fost adus de cel care nu a fost niciodată rege mihaita pantaloni scurți. Ca ala a fost decorat de stalin si nu dej sau groza pistolarul lui peste prăjit. Nu primești decorații sau avioane decât daca le faci servicii deosebite la sovietici.
    • 0 (6 voturi)    
     Dupa cum spuneam (Marţi, 23 februarie 2021, 13:21)

     Sofis [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

     postul tau reprezinta foarte clar slaba educatie, incompetenta unor profesori si cum manipularea comunista si ulterior psdista (de la Iliescu onor) ne tine blocati in anii 80-90.

     Ce e mai rau este ca noua generatie, avida de totul repede si simplu preia aceste tampenii debitate de oricine care are in online modalitatea de a propaga cu interes sau nu, dar fara sa aiba filtrul gandirii, educatia de baza sau logica de bun simt ...
     • +1 (5 voturi)    
      Nu zau? (Marţi, 23 februarie 2021, 15:31)

      feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Sofis

      Ia zi tu mai dom doctor in istorie si laureat al premiului Guizot ce este greșit în postul meu? Cine i-a băgat pe comuniști în lovitura de stat de la 23 august? Ca mareșalul de chirpici îi bagase la închisoare. Cum au evadat taman la timp sa dea lovitura de stat? Înainte sa dai cu limba de lemn mai citește si tu o carte si informează-te. Ca sunt unii care au studiat anumite evenimente.
    • +1 (5 voturi)    
     Va sa zica bocancul comunist a fost adus (Marţi, 23 februarie 2021, 17:27)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

     de un rege de 21 de ani si nu de Frontul 3 ucrainian? Regele, care practic nu avea nici-o putere in dictatura antonesciana, cu o mana legata la spate, i-a eliberat pe comunisti din inchisori, i-a invitat pe rusi in Romania si concomitent a comunizat Romania.
     Si pentru asta stergem cu buretele ce au facut Carol si Ferdinandd pentru Romania si interzicem denumirea de "regal/regala" in Romania.
     PS regele putea sa stea si spagat pe doua scaune pe 23 august 1944, deznodamantul ar fi fost acelasi sau mai rau. Bulgarii sau ungurii nu au avut nici-o revolta sau intoarcere a armelor, au scapat cumva de comunism? A fost la ei cizma sovietica mai soft? mai hard? Nu.
     • -1 (3 voturi)    
      Prietene poate citesti istoria (Marţi, 23 februarie 2021, 21:30)

      feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Si te documentezi cine si de ce a dat lovitura de stat de la 23 august. Si mai ales cine i-a băgat pe comuniști în ecuație. Ia mai citește ce s-a întâmplat cu conducătorii din Bulgaria sau Ungaria. sau din alte state fasciste. Mihăița si-a scapăt gatul de ștreang sacrificând zeci de mii de soldați care au fost luați prizonieri deși bâlbâitul anunțase la radio ca se semnase acordul de pace cu aliații , deși el s-a semnat la 12 septembrie si de fapt s-a cedat totul practic ne-am predata necondiționat. Nu ma interferează mărețele rezultate ale unor sărăntoci puși de marile puteri în România să-și umple buzunarele. Ca mai sunt unii ca tine cu mărețele realizări ale cizmarului.
      • 0 (2 voturi)    
       Nu te contrazic (Miercuri, 24 februarie 2021, 2:34)

       Sofis [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

       ci doar te trimit la clasa a IV-a.
      • -1 (1 vot)    
       mdea, regele e singurul vinovat (Miercuri, 24 februarie 2021, 10:37)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

       Puteti sa ne desenati si scenariul contra-factual? ala in care regele nu face nimic, intoarcerea armelor nu are loc, romanii se bat ca leii si mor ca mustele pe linie Namoloasa-Focsani, razboiul se lungeste cu 3-6 luni in Europa, etc.
       Sau credeti ca anglo-americanii, impresionati de eroismul romanilor ar fi teleportat rapid vreo 20 de divizii la Craiova si astfel am fi scapat de comunism?
       PS n-am inteles gluma cu cizmarul.
       • +1 (1 vot)    
        Despre razboi. (Miercuri, 24 februarie 2021, 16:07)

        feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

        1. Cine l-a adus pe mareșalul de chirpici la putere?
        2.Cine a luat decizia de a lupta alături de naziști împotriva Rusiei si a aliaților? Ca parca mihaita pantaloni scurți se credea conducător si atunci.
        3. Decizia de scoatere a României trebuia luata doar daca exista un acord prealabil si cu anumite condiții. Practic ne-am predat necondiționat, am pierdut in continuare sute de mii de soldați si tot națiune învinsa am fost sub bocancul sovietic si cu datorii enorme de plătit. Franța a fost ocupata și a pierdut mai puțin ca noi, dar a fost națiune învingătoare si a primit despăgubiri, loc in Consiliul permanent de securitate etc. Noi carne de tun. De ce? pentru ca suntem conduși de prosti. Pe care alți prosti inca-i considera eroi. la fel cum sunt admiratorii cizmarului.
        • -1 (1 vot)    
         Maresalul de chirpici? (Miercuri, 24 februarie 2021, 17:10)

         AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

         Absolut fiecare punct din cele 3 poate fi discutat si la absolut fiecare aveti nu mai mult de 50% dreptate.
         Dar ma intreb cum afecteaza asta denumirea unei scoli care se infiinteaza intr-o fosta cladire a Casei Regale?
         • +1 (1 vot)    
          Nu ai argumente. (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:45)

          feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          Sa desființezi vreun punct. Ti-ar place sa se numească scoală comunista? Ca si comuniștii ofereau scoală gratuit sau alta inepție. De ce am preamări în continuare o familie de sărăntoci care ne-au distrus pana la urma? O familie impusa de puteri ca unei colonii din Africa. Nu mersi.
 • +8 (12 voturi)    
  Foarte frumos dar... (Marţi, 23 februarie 2021, 11:05)

  comentacu [utilizator]

  De unde vine denumirea "Scoala Regala"? Va fi pentru odraselele regilor: asfaltului, berii, gunoaielor, softului pt stat, micilor, shaormei, clatitelor pe domeniul public in parcuri, indicatoarelor rutiere, etc?
  De ce nu "Scoala Plebeilor"?
  • +1 (5 voturi)    
   Poate vine din (Marţi, 23 februarie 2021, 12:38)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   "regallo" din italiana. Adica cadou.
 • 0 (8 voturi)    
  Era si cazul (Marţi, 23 februarie 2021, 11:08)

  Bradisor [utilizator]

  sa inceapa constructia de noi scoli amenajate si dotate ca la carte .Sa speram ca acesta e doar inceputul si ca vor fi realzate si alte scoli in toate sectoarele.Succes ,dna.primar
 • +4 (14 voturi)    
  Școală „regală”???? Asta-i citovă la cap? (Marţi, 23 februarie 2021, 11:12)

  Tayen [utilizator]

  Uneori parcă-i bătută-n cap cu leuca....
 • +5 (13 voturi)    
  Eheeei... (Marţi, 23 februarie 2021, 11:22)

  Observator roman [utilizator]

  „Școală regală”?
  Clotilde, femeie, oprește-te să faci în România ceea ce nu ți s-ar da voie să faci în Franța!
 • 0 (12 voturi)    
  .. (Marţi, 23 februarie 2021, 11:25)

  albastru de Romania [utilizator]

  citeam undeva ca in bucuresti nu s-a construit nici o scola noua in ultimii 15- 20 de ani ( la stat ma refer).

  doar gradinite si crese, mult mai usor de manageriat logistic

  se mai intampla si lucruri normale in orasul asta
  • +4 (6 voturi)    
   Ai citit articolul? (Marţi, 23 februarie 2021, 11:41)

   independentu [utilizator] i-a raspuns lui albastru de Romania

   Nu se construieste nicio scoala noua, se foloseste un spatiu deja existent.
 • +6 (6 voturi)    
  Poate se fac si in Pipera scoli de stat (Marţi, 23 februarie 2021, 11:52)

  CartierANLHenriCoanda [utilizator]

  Este un exemplu foarte bun legat de ce prioritati are un primar.
  In Pipera este o singura scoala de stat (scoala gimnaziala numarul 3). De cand a fost construita si pana acum, numarul celor care locuiesc in Pipera a crescut de 10 ori cel putin.
  Deoarece pretul scolilor private e f. mare (10,000 euro/an) cei mai multi aleg sa duca copilul cu masina la o scoala din Bucuresti.
 • +5 (13 voturi)    
  La ce şcoală (Marţi, 23 februarie 2021, 12:07)

  fokerul [utilizator]

  ai copilul? La Şcoala Regală (sau Royal School ori Ecole Royale), nu ca tine săracule care ai copilul la şcoala nr... Cam asta e, snobism de baltă.
 • 0 (12 voturi)    
  De ce nu imperiala? (Marţi, 23 februarie 2021, 12:17)

  feroviarul123 [utilizator]

  Cam de prost gust într-o republica sa insiști cu regalitatea care ne-a adus dictatura fascista a lui antonescu si cea comunista. Părerea mea. Asa ideea de o școală nou chiar numita prost este buna.
 • +4 (6 voturi)    
  Fara a stirbi ideea buna (Marţi, 23 februarie 2021, 12:25)

  Sofis [utilizator]

  De a avea o noua scoala, chiar daca nu este in sarcina primarului rezolvarea si a celorlalte probleme, este bine de amintit ca la un bordel nu schimbi doar patul ci si crvele daca vrei rezultate mai bune.
 • -1 (7 voturi)    
  scoala (Marţi, 23 februarie 2021, 12:28)

  costelo999 [utilizator]

  asta care nu este construita de nouă ci refolosita, adica second-hand, este regala, adica are tarife de privat??? ce atitea scoli de stat saa fie si private, ca suntem de dreapta, angajam iarăși profesori bugetari cu leafa maare pe banii contribuabililor????? sa fie cu tarife cine are bani bine cine nu sa se inghesuie la stat gratis, ce atitea pomeni electorale
  • -1 (3 voturi)    
   E cam diferit (Marţi, 23 februarie 2021, 12:48)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   Nu se mentioneaza nicaieri ca va fi cu plata (alta probabil decat spaga si taxele informale care reprezinta sistemul educational de stat).

   Problema scolilor private ca fiind scumpe. Ele actioneaza in monopol. Sistemul de stat este atat de praf incat nu exista o alternativa daca chiar vrei sa te educi, de aceea isi permit sa ceara 10.000 EUR pe an.

   Sistemul de stat, chiar si cu 3% din PIB beneficiaza de o finantare de app 7 miliarde de euro pe an la care se adauga si cotizatia parintilor pe partea salariala (cadourile de 1 martie, craciun, incepere de an, final de an) care la 30 de elevi x 50 de lei reprezinta cam doua salarii anuale platite de o singura clasa.

   La acestea se adauga fondul clasei si al scolii, scos in afara legii dar fara niciun interes de partea organelor de control sa verifice. Ei spun sa nu se dea dar in rest nici nu se verifica si nici nu se ia atitudine cand se descopera. Asta reprezinta inca un buget important pentru fiecare scoala.

   Sistemul in care avem profesori care nu pot lua mai mult de nota 2 la titularizare este o problema. O alta problema este faptul ca ai un contract de munca pe viata cu statul (+ vouchere de vacanta, statut, program flexibil) si fara sa ti se ceara niciun rezultat si fara sa ai vreo responsabilitate decat la nivel de mesaj.

   In plus, scoala si sistemul au ajuns o supapa de a prelua popi pentru noi venituri cat si loc de angajare rude si persoane care in mediul privat nu si-ar gasi niciun job.

   Si in rest declaratii lacrimogene despre viitorul statului prin educatie dar toleram toate cele expuse mai sus, unii de frica pentru copii, altii pentru populism politic, altii pentru a isi masca inutilitatea.

   Ne mintim ca merge fara sa vedem ca rezultatele in afara sunt zero, ca piata muncii cere altceva, ca diplomele nu ajuta la nimic decat pentru a primi o functie politica. Si ca pe la 30 de ani simtim nevoia sa platim 15.000 euro pe o scoala serioasa in regim fulger ca apoi sa plecam spre viitorul copiilor.
 • +3 (11 voturi)    
  scoala regala? (Marţi, 23 februarie 2021, 13:02)

  abcd5 [utilizator]

  De ce scoala regala? O scoala normala nu este tot scoala? Aveti cumva un regat in sectorul 1? Reprezentati regalitatea? Ei va platesc salariile sau noi, cei care muncim zi de zi?
 • -3 (7 voturi)    
  Vad ca 90% din comentatori au sarit la denumire (Marţi, 23 februarie 2021, 17:35)

  AliKimiku [utilizator]

  Si nu la faptul ca e o scoala noua(nu ca si cladire ci ca institutie)
  Adica putem sa ii spunem scoala Stefan cel mare, Jose Marti, Alexandru cel Bun, Colegiul Goethe, etc. dar Doamne fereste sa ii spunem Scoala Regala.
  Desi inceputurile Romaniei moderne sunt strict legate de Casa Regala a Romaniei.
  Felicitari doamna Armand!
  • -1 (3 voturi)    
   Aveți mare dreptate (Marţi, 23 februarie 2021, 19:58)

   fokerul [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   dar rămâne întrebarea, de ce Școala Regală și nu altfel? Să ne spună doamna Primar pt că suntem și noi curioși, nu de alta. Asta e consecința lipsei de comunicare, boală grea specifică autorităților.
  • +1 (1 vot)    
   Romania moderna (Joi, 25 februarie 2021, 9:34)

   abcd5 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   Romania moderna: O tara preponderent agrara - asta numiti dumneavoastra Romaia moderna?
   1907, palate si castele construite, cadouri (donatii) primite de la boieri (aur, mosii, bani), totul luat din avutia acestei tari, avutie platita cu sudoarea si chiar cu viata taranilor romani - asta numiti dumneavoastra Romania moderna? Daca ne raportam la beneficiile pe care le-au avut familiile regale si beneficiile pe care le-au adus acestei tari putem constata ca averile familiilor regale au crecut vertiginos iar nivelul de trai al taranului roman era cam acelasi dinaintea sosirii acestor regi. Cam asa gandim noi cei care nu prea apreciem familiile regale. Si am mai multe argumente care sa sustina acest mod de a gandi. Dar nu este cazul sa le enumar aici. Si nu inteleg cum putetem face o comparatie intre Goethe, Cervantes, Jose Marti si aceste familii regale.
 • +1 (3 voturi)    
  A spus omul in primele comentarii, desteptilor!! (Miercuri, 24 februarie 2021, 5:55)

  Amariei [utilizator]

  Este la 500 de metri de Gara Baneasa, care inainte se numea Gara Regala. Ce e atat de greu?? Si ce mai conteaza cum se numeste? Scoli, spitale, centre de cultura e ce avem nevoie, altfel se alege praful de copii tarii, deja paralizati mental de youtube , instagram, tiktok samd.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by