Primarul Sectorului 1 a anunțat că va construi o nouă școală - Școala Regală - în zona Casei Presei Libere, mai exact pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Clădirea din Bulevardul PoligrafieiFoto: Facebook - Clotilde Armand

„Construim o nouă școală în Sectorul 1: Școala Regală! Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Consultă aici proiectul de Hotărâre

Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate, susține primarul USR-PLUS.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală”.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație” susține aceasta.

Potrivit lui Armand, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.