Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate, susține primarul USR-PLUS.
Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală”.
„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație” susține aceasta.
Potrivit lui Armand, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.
Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.
Asa va place voua sa aruncati in sarcina altora si in viitor furturile / incompetenta / lipsa de actiune a psdistilor. Si cum pe plan rational nu aveti argumente o dati in comunisme: 1) Clotilde e femeie, popii nostri nu plac femei (ci barbati sau copii) 2) Clotilde nu e nume romanesc, sigur nu e romanca (uitand ca cele mai mari realizari le-am facut cu conducatori strain 3) Clotilde nu are copii (repetenti ca ai lui Firea sau derbedei beizadele precum a lu Dragnea sau incompetenti precum ai Veoricai sau al fostului ministru al agriculturii ce facea cheta de 1 mai pe banii angajatilor). 4) Clotilde este satanista (vezi statuile dracoaice si retorica de anii 50 ai comunismului) 5) Ne vinde tara si siiiiigur face mall nu scoala (apropos de cum s-au dat autorizatii in ultimii 10 ani in Bucuresti sub Oprescu si Firea) si asa mai departe 6) II place sxul anal o alta mizerie ce i-ati pus-o in carca, incercand sa fiti "baieti de baieti".
Mazeto, cand o sa intelegi ca tu si cei ca tine fara argumente si promovand aceleasi mizerii menite doar sa nasca indoieli, folosindu-va de retorica bolsevica nu faceti altceva decat sa creati unitate printre cei ce chiar isi doresc mai mult in tara asta decat sa fie un sclav al marelui prieten de la rasarit care ne-a cancerizat fibra nationala?
Sau e vorba de o scoala regala de inspiratie franceza, Ludovic XIV, poate?
De ce parcul Regele Mhai si nu parcul de nord? Dpmdv este de apreciat sa sustinem ca avem o istorie monarhica si ca marile realizari ale statului roman sau facut in acea perioada (in special Marea Unire si dezvoltare economica). Si nu in iobagia turceasca, nici sub bocancul sovietic si nici sub cleptocratia psdista.
Ce e mai rau este ca noua generatie, avida de totul repede si simplu preia aceste tampenii debitate de oricine care are in online modalitatea de a propaga cu interes sau nu, dar fara sa aiba filtrul gandirii, educatia de baza sau logica de bun simt ...
Si pentru asta stergem cu buretele ce au facut Carol si Ferdinandd pentru Romania si interzicem denumirea de "regal/regala" in Romania.
PS regele putea sa stea si spagat pe doua scaune pe 23 august 1944, deznodamantul ar fi fost acelasi sau mai rau. Bulgarii sau ungurii nu au avut nici-o revolta sau intoarcere a armelor, au scapat cumva de comunism? A fost la ei cizma sovietica mai soft? mai hard? Nu.
Sau credeti ca anglo-americanii, impresionati de eroismul romanilor ar fi teleportat rapid vreo 20 de divizii la Craiova si astfel am fi scapat de comunism?
PS n-am inteles gluma cu cizmarul.
2.Cine a luat decizia de a lupta alături de naziști împotriva Rusiei si a aliaților? Ca parca mihaita pantaloni scurți se credea conducător si atunci.
3. Decizia de scoatere a României trebuia luata doar daca exista un acord prealabil si cu anumite condiții. Practic ne-am predat necondiționat, am pierdut in continuare sute de mii de soldați si tot națiune învinsa am fost sub bocancul sovietic si cu datorii enorme de plătit. Franța a fost ocupata și a pierdut mai puțin ca noi, dar a fost națiune învingătoare si a primit despăgubiri, loc in Consiliul permanent de securitate etc. Noi carne de tun. De ce? pentru ca suntem conduși de prosti. Pe care alți prosti inca-i considera eroi. la fel cum sunt admiratorii cizmarului.
Dar ma intreb cum afecteaza asta denumirea unei scoli care se infiinteaza intr-o fosta cladire a Casei Regale?
De ce nu "Scoala Plebeilor"?
Clotilde, femeie, oprește-te să faci în România ceea ce nu ți s-ar da voie să faci în Franța!
doar gradinite si crese, mult mai usor de manageriat logistic
se mai intampla si lucruri normale in orasul asta
In Pipera este o singura scoala de stat (scoala gimnaziala numarul 3). De cand a fost construita si pana acum, numarul celor care locuiesc in Pipera a crescut de 10 ori cel putin.
Deoarece pretul scolilor private e f. mare (10,000 euro/an) cei mai multi aleg sa duca copilul cu masina la o scoala din Bucuresti.
Problema scolilor private ca fiind scumpe. Ele actioneaza in monopol. Sistemul de stat este atat de praf incat nu exista o alternativa daca chiar vrei sa te educi, de aceea isi permit sa ceara 10.000 EUR pe an.
Sistemul de stat, chiar si cu 3% din PIB beneficiaza de o finantare de app 7 miliarde de euro pe an la care se adauga si cotizatia parintilor pe partea salariala (cadourile de 1 martie, craciun, incepere de an, final de an) care la 30 de elevi x 50 de lei reprezinta cam doua salarii anuale platite de o singura clasa.
La acestea se adauga fondul clasei si al scolii, scos in afara legii dar fara niciun interes de partea organelor de control sa verifice. Ei spun sa nu se dea dar in rest nici nu se verifica si nici nu se ia atitudine cand se descopera. Asta reprezinta inca un buget important pentru fiecare scoala.
Sistemul in care avem profesori care nu pot lua mai mult de nota 2 la titularizare este o problema. O alta problema este faptul ca ai un contract de munca pe viata cu statul (+ vouchere de vacanta, statut, program flexibil) si fara sa ti se ceara niciun rezultat si fara sa ai vreo responsabilitate decat la nivel de mesaj.
In plus, scoala si sistemul au ajuns o supapa de a prelua popi pentru noi venituri cat si loc de angajare rude si persoane care in mediul privat nu si-ar gasi niciun job.
Si in rest declaratii lacrimogene despre viitorul statului prin educatie dar toleram toate cele expuse mai sus, unii de frica pentru copii, altii pentru populism politic, altii pentru a isi masca inutilitatea.
Ne mintim ca merge fara sa vedem ca rezultatele in afara sunt zero, ca piata muncii cere altceva, ca diplomele nu ajuta la nimic decat pentru a primi o functie politica. Si ca pe la 30 de ani simtim nevoia sa platim 15.000 euro pe o scoala serioasa in regim fulger ca apoi sa plecam spre viitorul copiilor.
Adica putem sa ii spunem scoala Stefan cel mare, Jose Marti, Alexandru cel Bun, Colegiul Goethe, etc. dar Doamne fereste sa ii spunem Scoala Regala.
Desi inceputurile Romaniei moderne sunt strict legate de Casa Regala a Romaniei.
Felicitari doamna Armand!
1907, palate si castele construite, cadouri (donatii) primite de la boieri (aur, mosii, bani), totul luat din avutia acestei tari, avutie platita cu sudoarea si chiar cu viata taranilor romani - asta numiti dumneavoastra Romania moderna? Daca ne raportam la beneficiile pe care le-au avut familiile regale si beneficiile pe care le-au adus acestei tari putem constata ca averile familiilor regale au crecut vertiginos iar nivelul de trai al taranului roman era cam acelasi dinaintea sosirii acestor regi. Cam asa gandim noi cei care nu prea apreciem familiile regale. Si am mai multe argumente care sa sustina acest mod de a gandi. Dar nu este cazul sa le enumar aici. Si nu inteleg cum putetem face o comparatie intre Goethe, Cervantes, Jose Marti si aceste familii regale.