​Fostul director de cabinet al Ecaterinei Andronescu în ultimul mandat al acesteia la Ministerul Educației, Radu Szekely, a fost numit de prim-ministrul Florin Cîțu în funcția de secretar de stat la educație. Propunerea a fost făcută de USR-PLUS.

Radu SzekelyFoto: Hotnews

Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial de joi. Numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat pe 25 ianuarie.

Szekely a plecat de la Ministerul Educației odată cu demiterea fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, la începutul lunii august 2019, de către Viorica Dăncilă. După demiterea acesteia, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcția de ministru, însă social-democrații nu au fost de acord, acuzându-l de postări împotriva partidului.

În calitate de consilier al ministrului a coordonat proiectul ”Educația ne unește” care conține multe elemente din sistemul de educație finlandez.

El este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.