Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost trimis la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a anunțat miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Agerpres. Ministrul a precizat pentru HotNews.ro că se „verifică respectarea procedurilor de angajare, raportat la legislaţie şi reglementări”.

Sorin CimpeanuFoto: Captura video

Decizia trimiterii corpului de control vine după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a atras luni atenţia că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

Potrivit lui Cîmpeanu, o parte dintre angajați nu și-au luat salariile pentru ca au fost făcute angajări peste numărul de posturi aprobat. „Sunt de acord ca angajații nu au nicio vină. Astăzi voi găsi o soluție pentru deblocarea problemei și plata salariilor, dar cei care au făcut angajări peste limita aprobată a numărului de posturi trebuie sa răspundă pentru asta”, a declarat ministrul pentru HotNews.ro.

"Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă”, declara atunci Marius Nistor, preşedinte FSE "Spiru Haret", citat în comunicatul de presă.

„A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, mai spunea Nistor.

Potrivit lui Nistor, este vorba printre altele de toate școlile speciale din București, de Colegiul Mihai Viteazul, Liceul Emil Racoviță, gradinița nr. 7.