Autoritățile din Timiș le cer părinților să nu-i mai trimită pe copii la școală "puțin răciți și bolnăviori", mai ales în pandemie, scrie tion.ro. "O cultură a respectului față de celălalt nu este dezvoltată!”, afirmă șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Marin Popescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zece clase din județ au orele suspendate după ce au fost confirmați cu COVID-19 atât elevi, cât și profesori.

Conform inspectorului școlar general Marin Popescu, în doar o săptămână de la redeschiderea școlilor, din 8 februarie și până în 15 februarie, au fost confirmați cu coronavirus 13 elevi (șapte în Timișoara și șase în județ) și 11 cadre didactice (patru din Timișoara și patru din județ). Persoanele confirmate pozitiv au fost în perioada de incubație înainte de a reveni la școală, iar ulterior s-a constatat că au fost infectate cu SARS-CoV2, arată aceeași sursă.

Popescu spune că există "o cultură” de a trimite copiii la școală cu simptome vizibile, "puțin răciți" și că este foarte important ca triajul să se realizeze de acasă.

  • "Cazurile nou apărute sunt cazuri care au apărut în intervalul de vineri după-amiază până duminică seară, deci undeva în același registru de 7 zile de incubație. E clar că vom avea situații când va avea loc o dinamică a infectărilor, dar important este ca noi, cei responsabili de educație, de la părinți până la profesori și personalul nedidactic, să respectăm regulile. Triajul se face de acasă, în primul rând.
  • O cultură a respectului față de celălalt nu este dezvoltată. Copiii au fost trimiși la școală și înainte de pandemie, puțini răciți și bolnăviori, cu simptome vizibile, din justificarea că nu avem cu cine să-l lăsăm. Nu putem să-i trimitem la școală așa. Trebuie un efort foarte mare din partea tuturor”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu, potrivit tion.ro.