Ordinul comun privind regulile din școli urmează să fie completat, iar Ministerul Educației are patru propuneri, între care interzicerea accesului la școală timp de 14 zile pentru elevii care sunt contacți direcți ai unor cazuri confirmat cu COVID-19 și care refuză testarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Probabil ca săptămâna viitoare vom strânge toate propunerile de completare”, a declarat vineri, pentru HotNews.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ce propune Ministerul Educației, în baza solicitărilor primite din școli, să fie adăugat în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

  • "Cei care au fost declarați contacți direcți ai unor cazuri confirmate și care nu au simptome, în situația în care refuză testarea, nu vor fi primiți în unitatea/instituția de învățământ minim 14 zile.
  • Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, la orele de specialitate din învățământul vocațional, precum și în învățământul special. Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, precum și după finalizarea orei de educatie fizică.
  • Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.
  • Elevii din învățământul special pot face ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește unitatea de învățământ preuniversitar, cu excepția carantinei când desfășurarea procesului de învățământ se va face online".