Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că are o "aşteptare clară" ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va fi un alt ministru, "care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Una din condiţii a fost creşterea semnificativă, aşa cum nu a mai fost până acum, a componentei costului standard per elev destinat acoperirii cheltuielilor materiale. Din această perspectivă, sunt foarte mulţumit. Din perspectiva burselor elevilor, de asemenea. Vrem să avem o finanţare a cercetării, finanţare instituţională a cercetării. Sunt motive de satisfacţie.
  • (...) Am afirmat public în mod repetat şi deliberat că, înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României.
  • Totuşi, am o aşteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2020, bugetul Ministerului Educaţiei, în special, şi bugetul Educaţiei, în general, să fie mai mare. (...) Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat, va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare", a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Într-o conferinţă organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group, el a mai spus că România ar avea nevoie de 3.000 de consilieri şcolari. Cîmpeanu spune că există absolvenţi de Psihologie care nu au competenţe specifice pe consiliere şcolară, "ceea ce nu este în regulă", pentru că un consilier şcolar trebuie să îndrume elevul pentru oferta educaţională, rute, să adapteze recomandările la specificul elevului. În aceeaşi situaţie suntem şi pentru cei care ar urma să predea Educaţie financiară, a adăugat Sorin Cîmpeanu.