Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate, transmite Agerpres.

Sorin Cimpeanu s-a vaccinatFoto: Guvern, Facebook

„Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă”, a declarat ministrul la Spitalul Militar, unde a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Cîmpeanu a precizat că evaluările vor fi făcute săptămânal, „raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate”.

El a amintit că, începând cu data de 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea cu prezenţă fizică.

„Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România”, a mai spus el.