Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că adeverințele medicale primite de elevii cu vulnerabilități la începutul anului, în baza cărora vor putea să continue învățarea online, vor fi valabile și pentru începutul semestrului al doilea, din 8 februarie.

Scoala online (Tetiana Tychynska via Dreamstime.com)Foto: Dreamstime.com

„Vom insista ca acele adeverințe să fie luate în considerare și să nu punem elevii pe drumuri pentru alte adeverințe medicale”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat dacă există profesori cărora le este teamă să revină la școală pentru că nu au apucat să se vaccineze, Cîmpeanu le-a recomandat să vorbească cu medicii.

„Mizez pe înțelepciunea cadrelor didactice din Romania, în același timp înțelegând și teama de necunoscut, cum ar fi aceea de a merge nevaccinat într-o comunitate. Acei profesori care se tem se pot consulta cu medicii și pot face parte din acea categorie de profesori care au elemente de natură medicală care îi împiedică să meargă cu prezență fizică în școli. Avem înțelegere față de toată lumea”, a spus Cîmpeanu.

Elevii cu probleme medicale certificate, precum și cu membri ai familiei cu vulnerabilități vor putea să continue școala online. De asemenea, cadrele didactice care au probleme medicale certificate de un medic de medicina muncii vor putea preda online în continuare, a anunțat ministrul.