Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede, pentru semestrul al doilea, alocarea a 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor "remediale", a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spunea că un cadru didactic ar urma să primească 100 de lei pentru fiecare oră pe care o va recupera cu elevii care au pierdut materia, în perioada școlii online.

BaniFoto: Agerpres

Cîmpeanu a spus, la finalul ședinței de guvern, că va fi stabilit un grup ţintă de elevi, din care vor face parte și cei care nu au avut acces la internet sau nu au avut laptop sau tabletă sau care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

  • "(...) suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă.
  • Precizări despre constituirea grupului ţintă vor fi date printr-un ordin al ministrului Educaţiei într-un termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei ordonanţe de urgenţă. Pot să vă spun de pe acum că în grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT, de asemenea vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru", a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că aceste modificări vizează semestrul al doilea, iar pentru următorul an şcolar, cu trei luni înainte de începere, va fi "reglat" modul de derulare a programului "Şcoală după şcoală".

Ministrul Educației a declarat, în mai multe rânduri, că un cadru didactic ar urma să primească 100 de lei pe oră pentru fiecare oră remedială: "...) acest tarif este maximum corespunzător unui profesor cu peste 25 de ani vechime în sistemul universitar, împărțit la 72 de ore”. El spunea că ar fi vorba despre 5 ore pe săptămână, în medie, timp de 16 săptămâni.