Anul școlar 2021-2022 va începe, cel mai probabil, în a doua zi de luni din septembrie, iar semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu actuala vacanță intersemestrială, afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
"Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a afirmat Cîmpeanu, la Digi 24.
Potrivit acestuia, anul școlar va fi gândit astfel încât semestrul I să se încheie înainte de vacanța de Crăciun și Anul Nou.
"N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul Nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.
El a precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și de Anul Nou.
Structura anului școlar 2020-2021
Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni:
- Semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021)
- Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)
- Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal - filiera teologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.
Vacanţele elevilor sunt programate astfel:
- vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021),
- vacanța intersemestrială (30 ianuarie - 7 februarie 2021),
- vacanţa de primăvară, Paştele Catolic (2 - 11 aprilie), Paştele Ortodox (30 aprilie - 9 mai),
- vacanţa de vară (18 iunie 2021 - data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).
De ce toti care ajung ministri la invatamant vor neaparat sa schimbe din radacini si sa arate ce destepti sunt ei? A fost hibrid inainte? Nu e bun. S-a montat plexi? Jos cu el! Sa vedem ce mai inventeaza pentru examenele de evaluare nationala si bac.
cimpeanu ar trebui schimbat, deja o vad in el pe Abramburica.
Austria, Olanda, Franta, toate isi impart vacantele de iarna/primavara pe regiuni sa reduca traficul pe sosele si inghesuiala in statiuni si pe partii si sa lungeasca sezonul turistic.
Noi de ce nu putem face asta ca nu ne costa nimic?
Si prevad in secole,
A ei înălțare!
Vara e prea cald si iarna e prea frig. Ne gandim la costuri, dar si la disponibilitatea copiilor de a invata in conditii grele.
In Romania, intre 15 iunie si 15 septembrie sunt temperaturi peste 30 de grade, deci vacanta de vara este OK.
Iarna, ianuarie si februarie sunt luni grele, mai ales in anumite zone, iarasi ar trebui sa ne gandim daca merita sa aduci copiii pe vremea aia, sa incalzesti, etc. Luna ianuarie, dupa mine, ar trebui sa fie pentru vacanta si povesti la gura sobei. Pentru mine asa a fost, dar azi, cu parinti corporatisti, mai greu...
Acum, ca am deschis Cutia Pandorei cu online-ul, am putea combina.
Gen incepem la 1 septembrie ( ca majoritatea tarilor europene ) dar 2 saptamani "pregatitoare", online.
Luna ianuarie, dupa vacanta de iarna, sa continue online, mai ales daca vremea e grea.
Omul acesta eate pe dinafara complet . Este copia lui Ecaterina Andronescu. Ne face sa o regretam pe Anisie . Ministerul dlui e varza si el se ocupa de vacantele copiilor pe care ii succesc de nu mai stiu de capul lor.