Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a amintit faptul că 15% dintre școlile din România nu au autorizație de securitate la incendiu, însă, potrivit lui, acest lucru nu înseamnă că școlile nu pot lua măsuri de prevenție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîmpeanu anunțat că miercuri sau joi va organiza o videoconferință online privind deschiderea școlilor în care se va discuta și despre această problemă.

„Autoritățile locale sunt titularii avizelor sau autorizațiilor de securitate la incendiu. Situația pentru cele 26.471 de clădiri în care se derulează actul didactic, în care funcționează cantine și în care funcționează săli de sport este următoarea: puțin peste 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obținere a acestor autorizații, aproape 50%, conform legii, nu necesită autorizație, iar 15% sunt clădiri școlare care necesită autorizație de securitate la incendiu și care nu au autorizație și nici măcar nu sunt în curs de obținere.

Lipsa avizelor sau lipsa autorizațiilor - a se face diferența - nu împiedică școlile să se concentreze pe acțiunile de prevenție pentru securitate la incendiu, lucru pe care o să-l aducem în atenția inspectoratelor școlare și autorităților locale cu maximă apăsare”, a declarat Cîmpeanu luni, într-o conferință de presă.