​Peste 112.000 de angajați din învățământ s-au programat la vaccinare împotriva COVID-19, a declarat vineri ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cimpeanu s-a vaccinatFoto: Guvern

„Datele extrase din platforma ne arată că sunt 112.685 persoane programate. Peste 19.000 au fost deja vaccinate. La acestea se adauga alte câteva mii la categoria personal medical fiind și cadre didactice”, a declarat Cîmpeanu în cadrul unui webinar organizat de minister.

Ministrul a declarat miercuri seară, la B1TV, că personalul din sistemul de educaţie va avea o linie dedicată pentru vaccinarea împotriva Covid-19, după ce în urmă cu o săptămână declarase că circa 120.000 de angajați din învățământ care lucrează direct cu elevii vor avea prioritate la vaccinare până pe 8 februarie, atunci când începe semestrul al doilea.

„Ştiu foarte sigur din discuţiile repetate pe care le-am avut cu colonelul Valeriu Gheorghiţă că a încercat din răsputeri prioritizarea de sistem. Se amână cu 10 zile momentul în care Educaţia va avea o prioritate de sistem, adică o linie dedicată. Şi se amână din motive obiective, factorul limitativ fiind acela al numărului de doze de vaccin disponibile. Facem ce se poate în condiţiile date”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.