Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că mizează pe colaborarea cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a găsi o soluție pentru ca personalul din învățământ să poată fi vaccinat cu prioritate, înainte de redeschiderea școlilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut miercuri că "126.000 de angajați din sistem care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții” vor avea prioritate la vaccinare până la data de 8 februarie, când urmează să înceapă semestrul al doilea al anului școlar.

Contactat joi seară de HotNews pentru a explica cum anume vor fi prioritizate aceste cadre didactice, atât timp cât locurile pentru programările deschise până în 6 februarie s-au epuizat în București și în majoritatea județelor încă de acum câteva zile, iar această categorie de personal nu este prioritizată în platforma de vaccinări, ministrul Educației a spus că mizează pe buna colaborare cu medicul Valeriu Gheorghiță, pentru a găsi o soluție.

  • "Mizez pe colaborarea cu Valeriu Gheorghiță și pe faptul că va găsi o soluție să suplimenteze numărul de doze și numărul de locuri din perspectivă logistică. Mizez pe colaborarea cu coordonatorul campaniei de vaccinare, care sunt convins că va identifica o soluție cât mai rapid, fără să fie afectați cei din educație programați până acum", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Cîmpeanu.

El spune că a primit asigurări că personalul din învățământ "va fi vaccinat cât se poate de repede" și că va începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice, fără să aibă însă un termen.

Răspunzând unei întrebări, ministrul a spus că nu există la acest moment date legate de numărul cadrelor didactice care s-au putut programa pentru vaccinarea împotriva COVID.