Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu este de acord cu planurile-cadru propuse pentru profilul teoretic la liceu și a amintit că manualele pentru clasa a noua nu vor fi gata la începutul anului școlar 2021-2022.

Sorin Cîmpeanu, la HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt probleme curente gen planurile cadru lansate în consultare publică până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru liceu. Un subiect extrem de important, extrem de discutat, care au fost realizate de către comisii de lucru în luna august și au fost și validate. Acum, cei care le-au lucrat și cei care le-au validat înțeleg că nu mai sunt de acord cu ele. O opinie personală - nici eu nu sunt de acord cu forma lor, cel putin pe filiera teoretică.

Suntem în perioada în care strângem cât mai multe observații și propuneri și să vedem cum reușim să le armonizăm. Daca vom reusi sa le armonizam, va trebui să lucram pe fiecare disciplină în funcție de numărul de ore aferent la programa analitică, după care va trebui să lansăm licitația propriu-zisă. Sub nicio formă procesul nu se poate încheia până la începutul anului școlar 2021 -2022, am spus din prima zi. Deci, iarăși nu vom avea manuale la clasa a noua”, a spus Cîmpeanu, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educație.

Planurile cadru pentru liceu au fost puse în dezbatere publică pe 5 ianuarie.