"Asistăm, din nou, la un posibil măcel în ceea ce priveşte organizarea claselor pentru anul şcolar 2021-2022, din cauza faptului că unii inspectori şi directori fie nu cunosc legea, fie nu vor să o aplice. După standardele lor, pentru a nu fi desfiinţată, o clasă ar trebui să funcţioneze cu cel puţin 30 de elevi! Greşit! Legea e foarte clară în această speţă. Solicităm ministrului educaţiei să acţioneze cu celeritate şi să îşi asume primii paşi în lupta pentru creşterea calităţii în sistemul educaţional, prin micşorarea numărului de elevi de la clasă", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.
Potrivit consiliului elevilor, acest fenomen va duce la supradimensionarea claselor, de până la 35 de elevi în clasă, și va afecta procesul educațional.
Aceștia solicită Ministerului Educației să reducă numărul de elevi la clasă, amintind faptul că Legea educației prevede că numărul mediu de elevi cu care o clasă poate funcţiona este de 22 pentru învăţământul gimnazial şi de 24 de elevi pentru învăţământul liceal.
„Am fost întotdeauna adeptul unui număr de elevi mai mic pe clasă. Îmi declar public disponibilitatea de modificare a metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase, începând din toamnă. În timpul anului nu există această posibilitate. De obicei școlile foarte aglomerate sunt în centre mari, aglomerate, unde riscul de a fi în scenariul roșu sau galben este mai mare, și atunci este posibilă spațierea”, a declarat Cîmpeanu.
Care au facut la Spiru o de aia fara nume dar se pricep la SCOALA.
Habarnavistilor!
In Germania? Franta clasa are max 19 sau 20 elevi.
Care nu invata la profesionala sau alăturat străzile.
Nu la Spiru ( fabrica de hartii) ca sa ocupati un post cald de bugetar la Primărie!
In loc sa profite ca scade populatia de varsta scolara si sa fie mai putini elevi la un profesor, nuu, inghesuim cat mai multi intr-o clasa.
Bineinteles ii chemam pe toti 30 la scoala in plina pandemie.
dar na.. azi e greu sa te concentrezi cand stau toti cei 28 de elevi cu ochii in telefoane pe instagram si tiktok :DDDD
ca pe facebook nu mai stau, ca acolo sta mama, tata si matusa :DDDD
In timp ce asiaticii si finlandezii baga bani si fac performanta in educatie, noi inca rezolvam ecuatii cu numarul de elevi / clasa.
O ecuatie interesanta este cea a numarului de elevi pentru ca o clasa sa mai fie functionala... Ca daca faci clase ca in fermele de cotcodaci, fix acelasi o sa fie rezultatul, tristete si productie pe cap de gaina furajata.
Btw, anul trecut cel mai bun profesor din lume a fost un indian. In India se pare ca educatia este importanta. Peste 20 de ani indienii se vor intrece cu finlandezii.