Consiliul Național al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari și de directori, ”pentru a evita numirile de la centru, care nu țin cont de adevăratele competențe manageriale ale candidaților”, după ce Ministerul Educației a suspendat anul trecut aceste concursuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ultima perioadă, am văzut cu toții din ce în ce mai multe numiri și detașări în funcțiile de directori și inspectori școlari, cele mai multe dintre ele făcute în mod netransparent și ignorând cu desăvârșire nevoile reale ale comunităților școlare afectate”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

De asemenea, CNE cere includerea reprezentanților elevilor în calitate de observatori în comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și inspector școlar general, ”pentru a asigura transparența acestui proces”.

”Solicităm Ministerului Educației demararea procedurilor necesare organizării examenului pentru ocuparea acestor funcții și includerea reprezentanților elevilor în comisiile de concurs, în calitate de observatori independenți. Doar așa vom putea vorbi despre un proces transparent, ce va avea drept produs finit o nouă generație de manageri școlari aleși în mod deschis, pe baza competențelor pe care le au”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.