Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei realizarea, „în regim de urgenţă”, a unei proceduri metodice adresate cadrelor didactice privind desfăşurarea orelor online, pentru a asigura caracterul unitar al cursurilor remediale ce vor avea loc în unităţile de învăţământ. De asemenea, elevii afirmă că trebuie ca modul de desfăşurare al acestor ore de recuperare, precum şi conţinutul şi frecvenţa acestora să fie decise la nivelul fiecărei clase, de către elevi şi profesori.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei realizarea, în regim de urgenţă, a unei proceduri metodice adresate cadrelor didactice privind desfăşurarea orelor online, pentru a asigura caracterul unitar al orelor remediale ce vor avea loc în unităţile de învăţământ. În plus, considerăm că este absolut necesar ca modul de desfăşurare al orelor remediale, precum şi conţinutul şi frecvenţa acestora să fie decise la nivelul fiecărei clase, de către elevi şi profesori, în funcţie de nevoile specifice de învăţare ale elevilor”, se arată într-un comunicat de presă.

Mai mult, elevii cer ministerului „să publice, până pe data de 5 februarie, toate datele privind examenele naţionale, incluzând data desfăşurării şi conţinuturile cuprinse în programa de examen, dacă acestea vor fi modificate.”

"În ceea ce priveşte încheierea mediilor, măsura prelungirii perioadei dedicate acestui proces reprezintă, în lipsa unui parcurs coerent de recuperare a materiei, doar o formă fără fond, deoarece elevii, chiar dacă vor avea mediile încheiate, tot nu vor fi parcurs/asimilat toate conţinuturile din programa şcolară", se arată în comunicatul citat.

"Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă, astfel încât acest proces să nu fie unul grăbit, ci unul care să se deruleze în timp. Prioritară este recuperarea pentru elevii din clasele terminale şi pentru cei din mediile dezavantajate, care nu au putut intra la orele online. (...) Educaţia trebuie să continue, însă nu oricum, ci respectând un set de norme de calitate", a declarat Rareş Voicu, președintele consiliului elevilor.