​Inspectoratul școlar județean Galați a transmis profesorilor un document prin care sunt invitați să participe la un proiect online intitulat „Numerologia - o 9 legătură între dascăl și elev”, transmite Mediafax.

Curs numerologieFoto: Facebook - Ciprian Mihali

Noul inspector general al județului Galați, Selena Costea, a trimis o adresă cadrelor didactice prin care le invită să participe la proiectul online „Numerologia - o 9 legătură între dascăl și elev”. Adresa are antetul inspectoratului școlar, iar proiectul este inițiat de o asociație a numerologilor.

„Asociația Numerologilor din România vă invită să ți fiți parteneri în cadrul Proiectului Educațional gratuit „Numerologia - o 9 legătură dascăl-elev”, adresat exclusiv cadrelor didactice din învățământul formal și alternativ - educatori, învățători, profesori. (...) Proiectul facilitează, prin intermediul numerelor și al numerologiei - știința care se ocupă de studiul calitativ al acestora, o cunoaștere rapidă și profundă atât în relația dascăl-elev, cât și între elevi, în calitate de colegi, prin valorificarea potențialului și a capacităților înnăscute ale copiilor,” se arată în documentul transmis.

Prima întâlnire se va desfășura vineri seară, în mediul online, iar invitația este adresată cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ. Șeful IȘJ Galați susține că nu a militat pentru studierea numerologiei în școli.

„Din moment ce solicitarea a venit pe cale oficială era firesc să facem acest demers (...) Nu am propus studierea numerologiei în școli”, a declarat inspectorul școlar, Selena Costea, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Mediafax.

La rândul său, fostul inspector general spune că zilnic, pe adresa inspectoratului sosesc numeroase solicitări asemănătoare, acestea fiind redirecționate către profesori fără antetul instituției.

„Hârtii cu anunțuri care se țin de tot felul de asociații, fundații sau chiar persoane, legate de tot felul de activități, vin în fiecare zi la inspectorat. Sigur, poți să le trimiți sau să nu le trimiți mai departe. Ei asta cer, să le trimiți mai departe. De obicei nu poartă antetul, dar nu este o chestie nouă. Eu nu aș fi trimis-o cu adresă de înaintare”, a explicat, la solicitarea Mediafax, fostul inspector general al județului Galați, Onuț Atanasiu.

Sursă foto: Facebook - Ciprian Mihali