Cîmpeanu: Doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar din 8 februarie. Un element important, campania de vaccinare / Decizia va fi luată în a doua jumătate a lunii ianuarie

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 4 ianuarie 2021, 12:29 Actualitate | Educatie


Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres
Ministerul Educției își dorește "deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie", odată cu începerea semestrului al doilea, a declarat luni pentru HotNews.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că în prima etapă ar putea reveni fizic la școală elevii de grădinițe, elevii din învățământul primar și cei care au examene naționale. El a spus că unul dintre criterii va fi campania de vaccinare, dar nu a dorit să răspundă dacă redeschiderea școlilor va fi condiționată de vaccinarea personalului din unitățile de învățământ. Cîmpeanu a mai precizat pentru HotNews.ro că o decizie legată de redeschiderea școlilor va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.


Contactat de HotNews.ro, ministrul Educației a spus că "este de luat în calcul această solicitare", care va fi "analizată cu celeritate din toate perspectivele" și "cu siguranță vor fi discuții și acesta este un subiect principal".
 • "Am solicitat cu termen de 11 ianuarie o situație cu toate școlile din România cu privire la riscurile, la elevii aflați în categorii de risc. Vom analiza evoluția epidemiologică împreună cu Ministerul Sănărății, cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cei îndreptățiți să se pronunțe pe acest subiect, care trebuie luat în considerare în decizie și în analiză", a declarat Cîmpeanu.
El a spus că o decizie privind redeschiderea școlilor va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.
 • "Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică, în primul rând, și în funcție de elementele specifice școlii.
 • De asemenea, nu este de neglijat modul în care se va derula campania de vaccinare", a afirmat ministrul.
Întrebat dacă aceasta înseamnă că ar putea fi condiționată redeschiderea școlilor de vaccinarea cadrelor didactice, Cîmpeanu a răspuns:
 • "V-am spus ce vom lua în considerare. Nu aș fi serios dacă m-aș pronunța înainte de analiză. În măsura în care vom avea cadre didactice și personal didactic și nedidactic vaccinat în școli, sigur că asta este un element important în luarea deciziei".
Chestionat, de asemenea, despre posibilitatea redeschiderii școlilor în 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, Cîmpeanu a spus că își dorește "redeschiderea cât mai grabnică".
 • "8 februarie este data planificată pentru reluarea cursurilor în semestrul 2, în învățământul preuniversitar și în învățământul universitar, coincidență, prima universitate are ca dată de redeschidere a semestrului 2 tot data de 8 februarie. Ministrul și ministerul își doresc deschiderea cât mai grabnică, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie. Criteriile: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și elemente specifice sistemului de învățământ - școli și grădinițe, urgențe pentru cei care au examene naționale, urgențe pentru cei care nu au putut derula învățământul online în condițiile minim așteptate. Toate aceste lucruri", a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Acum, elevii sunt în vacanța de iarnă, până în 11 ianuarie, când se vor întoarce la școala online. Vacanța intersemestrială va fi în perioada 30 ianuarie - 7 februarie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare: Deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea cadrelor didactice

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, duminică seară, că redeschiderea şcolilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor, potrivit News.ro. El spune că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că deserveşte o activitate esenţială.

Întrebat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, dacă deschiderea şcolilor ar putea fi condiţionată de vaccinarea profesorilor, el a replicat: "Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare".

În 20 decembrie, Valeriu Gheorghiță declara, tot la Digi 24, că scolile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-începutul lui aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-COVID: "Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-început de aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


9466 vizualizari

 • -3 (17 voturi)    
  idiot pana la capat (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:35)

  Hans Metter [utilizator]

  cand se anunta noua tulpina mult mai agresiva in randul copiilor, ii apuca heirupismul... ce s-a facut in scoli in tot timpul asta cand au fost inchise? in afara ca s-au organizat alegerile in ele?
  • +4 (20 voturi)    
   nu e nici un heirupism (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:48)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Noi din martie anul trecut avem scolile inchise. Nu imi povesti de home-school ca acela e un fiasco. Nu imi povesti de riscurile in cadrul elevilor ca de riscuri imi povestiti de anul trecut.
   Is tare curios cum ai invata un copil de 7 ani sa scrie prin sistemul home school.
   • -2 (8 voturi)    
    Copilul (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:07)

    dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    Mai are si parinti, care, chiar daca lucreaza, trebuie sa se ocupe de copil. Ca asta e rolul lui de parinte.
  • +2 (10 voturi)    
   Nu (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:55)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Nu e mai "agresiva", e mai transmisibila. Nu cred ca ai inteles ce ai citit.
   • -1 (3 voturi)    
    mai transmisibila decat ce? (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:44)

    Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    La inceput ni se zicea ca se iau masurile pentru covid e mult mai transmisibil decat gripa obisnuita si totusi daca s-a descoperit ca varianta bratianica e cu 70% mai transmisibil decat Covid putem inteleg ca gripa obisnuita are un risc foarte mic?
    • +2 (2 voturi)    
     "Noua tulpina" (Luni, 4 ianuarie 2021, 15:25)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

     "Noua tulpina" a Covid e mai transmisibila la copii decat "vechea tulpina". Nu stiu ce legatura are gripa obisnuita cu discutia asta. Covid e o gripa mult mai contagioasa decat gripa clasica, dar vechea tulpina nu prea era contagioasa pentru copii, asta noua este contagioasa si pentru ei. In continuare copiii nu sunt afectati de Covid decat in cazuri extrem de rare. Extrem de rar inseamna EXTREM DE RAR.
     Ok?
  • 0 (4 voturi)    
   N-auzi? Vaccinul! (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:00)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Minunea!
 • -1 (21 voturi)    
  Minciuna. Nu poti deschide scolile in Februarie (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:40)

  Gryphus [utilizator]

  Daca deschizi scolile in februarie atunci de ce le-ai mai inchis?

  S-a schimbat ceva? COVID e tot aici, vaccin nu avem decat pt medici (si bugetari speciali) deocamdata asa ca macar spuneti adevarul

  De fapt NU se stie daca vaccinul COVID opreste transmiterea bolii mai departe.
  • -1 (23 voturi)    
   Mda (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:54)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Du-te in munti si organizeaza rezistenta. N-o sa stea toata tara pana cand iti faci tu curaj sa traiesti.
 • -7 (21 voturi)    
  Care cadru didactic vrea sa se infecteze ? (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:50)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Pana la vaccinare, orice cadru didactic poate refuza prezenta la clasa, pe motiv de expunere (potentiala) la virus.

  La mine la firma nu este permisa prezenta la birou daca ai simptome. In curand (posibil) se va institui regula prezentei doar dupa vaccinare.

  La institutiile de stat nu se apara (in primul rand) siguranta angajatilor ? De ce trebuie expusi inutil la niste riscuri de imbolnavire, daca se poate lucra si de acasa ?

  Nu cred ca este complet corecta comparatia, dar a trimite profesorii la scoala cu copiii posibil infectati in clasa, echivaleaza cu asaltul "la baioneta" din razboaiele trecute, sub foc de mitraliera. Scapa cine poate...
  • +6 (12 voturi)    
   pai dupa teoria ta (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:18)

   alfa1 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   si un lucrator la posta sa zicem ar putea sa refuze prezenta la servici pe motiv de expunere la virus . Profesorii au alt statut ??
   • -1 (9 voturi)    
    malluri deschise, școli închise (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:09)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui alfa1

    la malluri nu sînt „infectări”...nici casierii de la aimentare nu se „contaminează” cu „infectări”, numa profesorii se „infectează”, mor dascălii pe capete de covrig
   • +3 (9 voturi)    
    Da, profesorii au alt statut. (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:11)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui alfa1

    Un lucrator de la Posta Romana sta cam 2-5 minute fata in fata (cu masca) cu omul de dincolo de ghiseu.
    Profesorul (la ciclul primar) sta 4 ore cu niste copii in clasa, ba, pe rand, le mai ia si de la 30 de cm mana cu pixul sa le arate cum se face litera H mic de mana.
    • +2 (2 voturi)    
     Deci in concluzie, scoala prin 2022 mai facem (Luni, 4 ianuarie 2021, 16:48)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     Pana nu mai exista niciun risc. Si pana atunci profesorii stau frumos acasa si incaseaza salariul si au grija de copiii lor. Ca scoala online doar scoala nu e. Adica de ce sa-si asume ei vreun risc. Suntem singura tara din UE in care scolile sunt inchise de luni de zile.
    • +1 (1 vot)    
     2-5 minute (Luni, 4 ianuarie 2021, 19:12)

     lumira [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     cu sute de oameni pe zi. Te auzi ce spui?
  • +2 (4 voturi)    
   nu exista risc 0 (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:45)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Si daca vi spre scoala iti poate exploda o petarda in fata. Riscul 0 e doar intr-o bula.
   • +2 (2 voturi)    
    Corect (Luni, 4 ianuarie 2021, 16:01)

    johnny2 [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    Poti sa fi pe trotuar si sa fi lovit de o masina ! Vezi Baia Mare si Giurgiu !
  • +1 (3 voturi)    
   Esti partinitor cu unii (Luni, 4 ianuarie 2021, 15:00)

   mmagic [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Atunci niciun vanzator nu ar trebui sa mai vada ceva.
   Nimeni la piata, nimeni la banci, nimeni la metrou si autobuze, nici un instalator.
   Cu toate astea ai sa vezi ca desi esti speriat de fantome, din vanzatorii de la magazine si din piata pe care ii stiu nu a murit nimeni.
 • +12 (16 voturi)    
  Un idiot din guvernul Ponta (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:51)

  ciuma.rosie [utilizator]

  Din 18mil de romani l-ai pus ministru exact pe ala care a militat si executat porunca stapanului referitoare la plagiate. Cu ce va are la mana asta de l-ai pus ministru ???
 • 0 (16 voturi)    
  Cu idei crete (Luni, 4 ianuarie 2021, 12:59)

  ALFY [utilizator]

  de genul nu stim asta nu stim aia, putem prosti poporul inca 2 decenii, si scoate pe banda generatii de cretini, chiar nascuti cu chipul gata implantat in cur, care sa administreze periodic doza de "vaxxin".

  Astfel de indivizi robotizati sunt ideal de manip*u*lati.

  SCOLILE TREBUIE DESCHISE, TOTUL TREBUIE SA CONTINUE IN MOD NORMAL.

  Nu are sens sa ne comportam ca strutul, la un mic stranut ne kkm pe noi, sigur din martie 2020, de cand manoeria a inventat plandemia.

  Fara teste, fara vaccin, in mod normal, cine e bolnav se trateaza si bastaQ!
 • +2 (6 voturi)    
  puscarie (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:02)

  TrickyWicky [utilizator]

  Pt distrugerea vietilor oamenilor
 • +5 (9 voturi)    
  DIGITALIZARE (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:06)

  George21 [utilizator]

  Digitalizarea urmeaza si trebuie sa fie lege..In anul 2021 trebuie investit mai mult ca niciodata in oferirea unor conditii propice copiilor defavorizati care nici inainte de pandemie nu frecventau scoala.Daca se vor deschide scolile ministrul va zice ca a facut si el o treaba buna,si cam acolo se va termina tot.In ultimul deceniu ministrii nu au schimbat absolut nimic,nu au investit absolut nimic pe scurt suntem in cadere libera.....
  • -2 (4 voturi)    
   Super deacord! (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:14)

   mircea112 [utilizator] i-a raspuns lui George21

   Deschiderea scolilor este batista pe tzambal ce si-o doreste guvernul pentru a nu mai face nimic pentru scoli si educatie! Acum mai mult ca oricand trebuie militat pentru digitalizare, pentru continut didactic online la calitate superioara!
   O deschidere acum a scolilor va echivala cu alta inchidere dupa 2 saptamani!
   Au deschis scolile in septembrie ca tampitii, cu pepsi-glas, ca apoi sa avem nevoie de 4 luni sa potolim pandemia, o mai deschidem in februarie 2 saptamani si pana in iunie vom inchide iar toata tara!
 • +3 (13 voturi)    
  ... (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:30)

  tirolez [utilizator]

  Pana si suedezii au inchis scolile, bine ca le deschidem noi. Mergem cu miile la Boboteaza, suntem cei mai tari de pe glob. Doar Belarus ne intrece.
  • +4 (6 voturi)    
   nu e chiar asa (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:54)

   Elshazzar [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   au inchis scolile pentru ca au intrat in vacanta de iarna...
   pentru sceptici, va invit sa sunati in Suedia sa intrebati
  • +8 (10 voturi)    
   Bullshit (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:32)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Suedezii au inchis scolile pana poimaine (06.01.2021) Le-au dat scolarilor o vacanta prelungita de Craciun, asta-i tot ce-au facut.
   Bati campii :)))
  • +4 (4 voturi)    
   Ce papagal (Luni, 4 ianuarie 2021, 16:49)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Bai baiatule, in Romania scolile sunt inchise din noiembrie, in Bucuresti din martie ( ca mizeria aia de hibrid nu e scoala). Suedezii, nemtii si altii au marit vacanta de iarna cu o saptamana. Scolile s-au deschis in toata Europa ca doar la noi este vacanta de 3 saptamani.
  • +3 (3 voturi)    
   Nimeni nu a inchis scolile atat timp ! (Luni, 4 ianuarie 2021, 17:02)

   Ion Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   NIMENI, nicio tara din lume nu a avut atata timp inchise scolile ! Suntem campioni mondiali...ce conteaza ca suntem cei mai needucati si ultimii la testele Pisa si la orice alte teste ? Rusine... Educatia ar trebui sa fie prioritate nationala !
 • -2 (8 voturi)    
  Schimbati strategia de vaccinare ! (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:34)

  tontu [utilizator]

  Vaccinati prima data invatatorii si elevii din clasele 1-4 si apoi trrimiteti-i la scoala. Dupa aceea ceilalti pe rand altfel la scurt timp dupa redeschiderea scolilor vom avea din nou peste 10000 de imbolnaviri zilnic. Pensionarii pot sa mai astepte pentru ca ei sunt mai prudenti si mai responsabili.
  • +1 (3 voturi)    
   Tocmai pensionarii (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:56)

   George21 [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   sunt problema.Ei doresc sa socializeze cel mai mult,au nevoie de miscare si de obicei petrec mult timp pe la piata si in plus ei sunt cei care sufera de comorbiditati deci ei sunt cei care trebuie vaccinati primii.
  • 0 (6 voturi)    
   Vaccinare (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:06)

   zigzag [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   Nu exista inca un vaccin pentru copii. Si daca vaccinezi toate cadrele didactice, copiii nu sunt protejati. Inca nu exista date care sa dovedeasca faptul ca o persoana vaccinata transmite mai putin virusul. Pana nu va iesi pe piata vaccinul pentru copii, singura lor protectie o reprezinta un numar foarte mare de adulti vaccinati, astfel incat circulatia virusului in populatie sa fie foarte limitata. Mai mult decat atat, se pare ca noua tulpina britanica e mai infectioasa la varste mici. Asta inseamna ca, desi cei mai multi vor face forme usoare de boala, ei vor transmite in numar mai mare si mai mult parintilor lor. Al treilea si cel mai ingrijorator lucru este ca tulpina din Africa de Sud ar putea fi rezistenta la vaccinurile actuale. Nu stiu de ce lumea nu intelege ca, pe masura ce sunt mai multi infectati, probabilitatea ca sa apara o tulpina foarte agresiva pentru copii e mai mare.
   • +2 (2 voturi)    
    Nu degeaba (Luni, 4 ianuarie 2021, 16:41)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui zigzag

    Nu degeaba avem povestea cu drobul de sare.
  • -2 (4 voturi)    
   Mai prudenti atunci cand nu pupa moaste! (Luni, 4 ianuarie 2021, 14:21)

   mircea112 [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   Dar perfect deacord cu tine, vaccinam doctorii, care stiu cel mai bine sa se protejeze si vaccinam pensionarii sau pe cei din azile, care teoretic sunt total izolati. Si avand pe astia vaccinati dam drumul la scoli?! De parca batranii din azile predau la scoala! Si urmeaza putorile din parlament care circula cu sofer. Nu vaccinam postasii, nu vaccinam profesorii, nu vaccinam vanzatorii pe cei din HORECA, in general oamenii care prin natura slujbei lor intra in contact cu alti oameni. Dar daca urca pandemia incepem sa inchidem Horeca ..., de ce nu inchidem azilele, de ce nu inchidem parlamenul si guvernul?
 • +1 (3 voturi)    
  Campeanu protectorul plagiatorilor adic copistilor (Luni, 4 ianuarie 2021, 13:47)

  mircea112 [utilizator]

  PSD-ul domnului Iohannis inca face ravagii in guvernul PNL.
  Domnule Campeanu, nu ar fi mai bine ca elevii sa plagieze lucrarile de capaicitate respectiv de Bacalaureat si sa-i facem absolventi de pe acuma?
 • +1 (7 voturi)    
  Nu vă cred domnule ministru ! (Luni, 4 ianuarie 2021, 15:28)

  Ion Alexandru [utilizator]

  Nu cred că doriți deschiderea școlilor. Iar unul dintre motive este că profesorilor le convine de minune situația. De aproape un an ei își iau salariul de la Stat degeaba. În tot acest timp, pentru copiii care chiar au interesul să învețe și să facă ceva cu viața lor, meditațiile au luat o amploare de industrie. Se fac meditații private cu 20-30 de elevi în același timp, se câștigă sume uriașe neimpozabile. Profesorii care nu pot da meditații se lăfăie într-un concediu nesfârșit pe salariul ce le vine lunar. Cât despre așa-numitul învățământ on-line, să fie clar, e din categoria, "noi ne facem că predăm, ei se fac că învață".
 • +1 (7 voturi)    
  Trimiteti copiii la scoala... (Luni, 4 ianuarie 2021, 15:59)

  johnny2 [utilizator]

  ...fiindca au devenit insuportabili. Ei nu mai suporta sa stea acasa, de plictiseala stau doar pe net si se joaca au devenit nu dependenti, ci irecuperabili. Ziua dorm, iar noaptea se agita si injura incat nu mai pot sa doarma nici oamenii normali care mai au loc de munca ! Nici nu poti sa-ti dai seama ce poate sa iasa din asta, adica sa ai sute de mii de copii care numai ei stiu ce fac pe net!
 • +1 (1 vot)    
  nu-i asa ca plagitul nu e furt, nu-i asa ca pensii (Luni, 4 ianuarie 2021, 17:58)

  hopsinoi [utilizator]

  le speciale nu e furt?

  'profesul' Cîmpeanu PSDPNL are grija de viitorul Rumaniei!
 • +1 (3 voturi)    
  Ajunge ! (Luni, 4 ianuarie 2021, 22:40)

  adrian88000 [utilizator]

  Deschideti scolile !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by