Un profesor de chimie de la Liceul ”Alexandru Ghica” din Alexandria a fost filmat când jignea o elevă, în timpul unei ore online: "Ce dracului trăncăni, idioato?”. Conducerea liceului susţine că profesorul lucrează de 15 ani în acest liceu, până acum neexistând reclamaţii la adresa acestuia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe înregistrarea postată pe rețelele de socializare se poate auzi cum profesorul, al cărui nume apare pe ecran, strigă către fată: "Tu eşti avocatul clasei a X-a D? Păi atunci, ce dracului trăncăni, idioato?”.

Când eleva îl roagă să nu o mai jignească, profesorul îi răspunde: "Te rog frumos să nu mai vorbeşti, nu te-am întrebat!”.

Directorul Liceului Teoretic Alexandru Ghica din Alexandria, Silvia Păun, a declarat pentru News.ro că nu are cunoştinţă despre acest incident şi nici nu a primit o sesizare cu privire la comportamentul cadrului didactic. Silvia Păun a confirmat că profesorul care ar fi fost înregistrat lucrează în liceul din Alexandria din anul 2005.

"Nu am avut niciodată nicio plângere că ar jigni, care ar vorbi vulgar cu copiii. Este un profesor care îşi ţine orele conştiincios, nu au fost reclamaţii cu privire la dânsul”, afirmă directorul.

Directorul liceului a precizat că la nivelul şcolii va fi deschisă o anchetă "să vedem ce s-a întâmplat acolo”.

Conform procedurilor, Consiliul profesoral stabileşte componenţa Comisiei de cercetare disciplinară care întreprinde demersurile pentru a afla adevărul cu privire la astfel de situaţii. Profesorul, care are 38 de ani vechime în învăţământ, a obţinut 87,5 puncte la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit de anul acesta, cel mai mare punctaj fiind 142,5.

Poliția anunță anchetă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman a anunțat, la câteva ore de la apariția imaginilor, că a dispus verificări.

"Având în vedere imaginile video apărute în spaţiul public, în care un cadru didactic adresează cuvinte jignitoare unei eleve, în timp ce se aflau la cursuri prin intermediul unei platforme on-line, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman a dispus efectuarea de verificări, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri”, a transmis IPJ Teleorman.