"Decizia de a amâna olimpiadele lovește cel mai tare în elevii din clasa a XI-a" / Bogdan: "Mi se ia șansa de a-mi împlini visul"

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 9 noiembrie 2020, 14:08 Actualitate | Educatie


Bogdan Teodorescu
Foto: Facebook
Decizia Ministerului Educației de a amâna olimpiadele în acest an școlar lovește cel mai tare în elevii din clasa a XI-a, pe care un rezultat la olimpiadă putea să îi califice pentru cele mai mari facultăți din lume și să le dea șansa unei burse, date fiind costurile foarte mari de școlarizare, afirmă Bogdan Teodorescu, elev în clasa a XII-a. Este unul dintre cei peste 1.000 de elevi, părinți și profesori care cer ministerului să găsească soluții de a organiza online olimpiadele. Anul trecut, el se calificase la olimpiada națională la Astronomie, dar pandemia i-a luat această șansă. El spune că acum a pierdut din nou șansa de a-și împlini visul: "Nu COVID-ul mi-a luat șansa, ci ministerul".

Conform unui ordin emis în 3 noiembrie de ministrul Educației, Monica Anisie, competițiile școlare programate în acest an școlar sunt prorogate pentru anul școlar 2021-2022.

Decizia a generat revoltă în rândul a sute de elevi și profesori, astfel că a fost lansată o petiție online, semnată până acum de peste 1.000 de oameni, dar și un memoriu adresat ministrului Educației, semnat de peste 500 de părinți și elevi.

Ei cer ministerului să găsească soluții pentru organizarea si sustinerea competițiilor și olimpiadelor școlare pe diferite scenarii, așa cum se desfășoară și învățământul românesc în condiții de pandemie: "O educație sănătoasă funcționează doar dacă elevii sunt încurajați să își extindă limitele permanent".

Unul dintre semnatari este Bogdan Teodorescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul National "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca. Spune că olimpiada este "cea mai mare ambiție" a lui din anii de școală.

Anul trecut, se calificase la faza națională la Olimpiada de Astronomie. Spune că visul i s-a spulberat însă, pentru că olimpiada - programată pe final de aprilie - nu s-a mai ținut din cauza pandemiei. Acum, este în aceeași situație, de a nu putea să își ducă visul mai departe.

Se pregătește pentru Fizică, iar variantele luate în calcul sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din Groningen, Olanda, fiindcă acolo costurile sunt mai accesibile.

"Cum nu am posibilități financiare mari, m-aș fi orientat pe ceva cu burse. În situația mea sunt mulți olimpici români, și majoritatea încearcă să obțină burse, în condițiile în care costurile în USA pot ajunge la peste 51.000 de dolari pe an", a spus pentru HotNews.ro Bogdan Teodorescu.

Pentru acești copii, participarea la olimpiade era o șansă enormă de a obține o bursă în străinătate.

"Ca să se știe la ce îți deschide accesul olimpiada - prieteni buni de-ai mei studiază la MIT, Oxford, Cambridge, Harvard sau Stanford. La astfel de facultăți o medalie/ rezultat la o olimpiadă internațională cântărește foarte greu", explică Bogdan.

El crede că olimpiadele online ar fi o soluție foarte bună, implementabilă cam la toate materiile, cu excepții probele experimentale la chimie, fizică sau observațională la astronomie.

"Trebuie doar dorință. În străinătate, dar și la noi, s-au dat examene online cu două camere (față, spate), microfon pornit permanent. Evident că nu e ca și experiența reală, dar măcar este ceva cu care putem merge înainte. Profesorii ne-au spus că asta e, anul 2020-2021 e pierdut", a spus tânărul, pentru HotNews.ro.

Mai au copiii speranțe că se va găsi totuși o soluție? "Există acum mișcări pornite atât de elevi, cât și de părinți și câteva petiții semnate. Ultima are aproximativ 500 de semnături. Asta și cuvintele noastre sunt singura variantă pe care o mai avem", afirmă Bogdan.

"Mi se ia șansa de a-mi împlini visul, de a-mi demonstra că pot. Nu COVID-ul mi-a luat șansa, ci ministerul"

Bogdan a postat și pe Facebook un mesaj în care explică de ce este importantă pentru el și pentru sute de copii participarea la olimpiadă.

Redăm integral mesajul adolescentului:
 • "Mi-am dorit să scriu despre asta de mult timp, dar am renunțat de fiecare dată, fiind o experiență destul de personală. Acum e cazul să scriu, și scriu deoarece pe lângă că am văzut o mobilizare în sensul acesta de la prietenii olimpici, există încercări precum Olimpici Asociatie pentru care mesajul meu ar putea să cântărească într-un fel. Scriu și pentru că spre deosebire de colegii mei olimpici, povestea mea nu este a unei reușite, ci un fel de combinație. E destul de mult povestea unui eșec. De asemenea, ar ajuta un share ca să ajungă la cine trebuie.
 • Poza de jos putea fi una cu mine medaliat la o olimpiadă internațională dacă lucrurile ar fi mers altfel sau dacă aș fi avut șansa. Nu COVID-ul mi-a luat șansa, ci Ministerul. Poate nu m-aș fi calificat, poate nu am muncit destul, poate nu aveam talentul, dar acum nu am nici șansa, și sunt mulți, mulți ca și mine.
 • Am început să mă pregătesc la astronomie în clasa a 9a, mai serios. De aici deja mesajul meu ar trebui să sune pentru cei care nu sunt olimpici în principal la materii de genul mate, fizică, info, ci la materii la care e mult de muncă singur. Astronomia de asemenea e o materie la care (spre deosebire de mate, info, etc), olimpiada națională e cam singurul concurs la care chiar poți să te afirmi. Exact așa, am început să mă pregătesc aproape singur, cu ceva ajutor de la profesorul de fizică, pentru a participa la olimpiadă. În clasa a 9a nu am avut mare succes.
 • În clasa a 10-a deja lucram mai mult, și am început să fiu mai încrezător, visul unei internaționale conturându-se din ce în ce mai puternic. Vedeam deja știri despre olimpici, și mă uitam la ei cu toată admirația din lume. Long story short, în a 10a m-am calificat la olimpiada națională, care a fost o experiență foarte marcantă pentru mine, din mai multe motive. În primul rând, am cunoscut toți oamenii pe care îi văzusem doar la știri, și nu numai că i-am cunoscut, ba chiar am devenit prieteni. Zilele de olimpiadă au fost, se poate, cele mai frumoase din viața mea, fiindcă în acele zile am fost alături de oamenii dintr-o țară întreagă care aveau aceeași pasiuni ca și mine, oameni așaa frumoși, precum Daria Hărăbor, Grosu Teodor, Alexandru Vatamanu, Alexandru Ghișa din Alba, Rareș Grozăvescu, sau Ariana Vlad, Cayuss Mihaitoaia, David Turturean, Paul-Florin Rebenciuc, Vlad Rosca, Ioana Stelea și muuulți alții pe care mi-ar lua mult să îi pomenesc aici, și pe care îi apreciez maxim. Asta după ce județul meu era aproape pustiu de o așa comunitate, în condițiile în care am făcut tot drumul aproape singur. Am avut conversații geniale cu oameni mai mari decât mine, de la care am avut de învățat, mersi Iuliu Cuceu, m-ai ajutat chiar dacă nu știai asta. Oameni cu care mai păstrez legătura și azi.
 • De asemenea, am amintiri atât de frumoase de la pregătiri, care, în mod evident, au fost mult mai multe decât olimpiada propriu-zisă. Pregătirile se desfășoară aproape continuu, și în urma lor mi-am făcut prieteni pe viață, precum Ian Gherman. Am simțit că sunt parte a unei echipe, echipa județului meu, alături de toți oamenii ”faini”, ca la Cluj, Andrei Potfalean, Cimpean Flavia, sau cei cu care nu am mai avut șansa să merg, dar care își doreau la fel de mult Mihai Lazar, Flopi Budiu, și muuuulți alții. De ce le-ați luat lor, și mie, șansa să mai participăm? Fiindcă suntem în clasa a 12-a. Ar fi fost ultimul nostru an.
 • Revenind la povestea mea, concursul în sine nu a mers bine pentru mine în clasa a 10-a, și a fost o mare dezamăgire pentru mine. M-am întors acasă cu o mențiune inutilă. Și uite așa, am continuat cu speranțe de o internațională, probabil cel mai mare vis ”profesional” al meu. Să intru în lotul României ar fi fost cea mai mare bucurie pentru mine, fiindcă mi-ar fi demonstrat că pot să fac bine ce îmi place cel mai mult. Că sunt la nivelul elevilor pe care îi vedeam la știri. Că merit respectul lor, și al profesorilor pe care la rându-mi îi respect maxim. Mi-aș fi dorit să pot să le arăt oamenilor care mi-au discreditat pasiunea până acum că sunt capabil să fac performanță. Să pot să le arăt oamenilor care m-au susținut că reușesc. Să îmi creez un viitor, fiindcă olimpiada deschide uși.
 • Unde lovește cel mai tare acum decizia Ministerului? În elevii de clasele a 11-a, pentru care un rezultat la olimpiadă putea să îi califice pentru cele mai mari facultăți din lume, cel puțin să îi ia în considerare. În elevii de clasa a 12-a care mai vor să reușească pe ultima sută de metri, din ambiții personale, sau poate tot pentru o facultate. În clasa a 11-a mi s-a luat deja șansa de a participa, după trei ani de muncă, iar acum mi se ia șansa de a-mi împlini visul, de a-mi demonstra că pot, și de a termina liceul cu un rezultat care să-mi aducă mulțumire.
 • Pentru o olimpiadă se lucrează mult. Foarte mult. Din toată viața mea, cele mai productive perioade au fost cele de dinaintea olimpiadelor, perioade de care îmi amintesc cu drag, în care mă culcam la 10 obosit și la 5 dimineața mă apucam din nou de lucru. Și tot așa, pentru luni întregi chiar (zic așa pentru că sigur sunt care au lucrat mult mai mult decât mine)
 • Le mulțumesc și profesorilor care m-au ajutat în parcursul meu, în special domnului Huber Stefan, doamnei Gina Marcu, lui Dragoiu Raul și îmi cer scuze că nu le-am împlinit așteptările. Le mulțumesc și profesorilor mei de la școală, care m-au lăsat să mă pregătesc și m-au susținut tot timpul, iar eu nu le-am dat niciun rezultat înapoi. Rămân totuși și cu amintiri frumoase, cu toți oamenii pe care i-am cunoscut, cu orele de pregătire ATÂT de frumoase, și cu pasiunea mea pe care nu o las, în ciuda eșecurilor ”olimpice”. Am învățat multe. Numai gânduri bune și fie ca Ministerul să își revizuiască decizia".
Peste 500 de părinți și elevi au semnat un memoriu către ministrul Educației, în care îi cer să revină asupra deciziei și să fie găsită o soluție pentru organizarea olimpiadelor în acest an școlar, ei venind și cu propuneri.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4674 vizualizari

 • -3 (9 voturi)    
  'visul' de a pleca din Romania? Cata empatie (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:19)

  Gryphus [utilizator]

  visul altora e sa iasa la o plimbare pe la ora 11 seara dar cica nu se poate ca a vazut orban niste bagabonti intr-o seara care stateau pe marginea drumului cu o bere

  si din cauza asta 20 milioane trebuie sa stea in casa
  • +1 (3 voturi)    
   Adică 1 din 333 nu din 1000! Induceti în eroare! (Luni, 9 noiembrie 2020, 15:44)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Citat: "Este unul dintre cei peste 1.000 de elevi, părinți și profesori care cer ministerului să găsească soluții de a organiza online olimpiadele."

   1000 sunt cu toții dar cum fiecare elev are un părinte și un profesor la materia unde este olimpic înseamnă ca elevii sunt 1000/3 = 333 maxim!

   Pentru 333 de posibili admiși la universități din străinătate trebuie sa ne complicam cu olimpiade online dubioase??

   Pe urma, fără o medalie la internațională, eu nu știu ce universitate serioasa iți da bursa, ori la toate internaționalele pe toate materiile nu se duc mai mult de 50 (cifra exagerata) reprezentanți ai României pe an.

   Si chiar sa admitem ca acești 50 obțin burse la universități de renume, dacă termina jumătate și dacă 3-4 din ei fac o cariera în domeniu. Foarte multi olimpici cu rezultate strălucite au serioase probleme psihice care ii împiedeca în final sa se afirme.
   • +2 (2 voturi)    
    jenant (Luni, 9 noiembrie 2020, 20:36)

    octavianmatei24 [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    "sa ne complicam cu olimpiade online dubioase". adica scuze, tu te complici? faci tu ceva? iti pasa tie vreun pic? nu iti pasa, si nimeni nu iti cere tie nimic, decat sa nu comentezi ca un nesimtit la orice
    • 0 (2 voturi)    
     Examenul online e mai mare daraua decât ocaua! (Marţi, 10 noiembrie 2020, 4:38)

     Argon [utilizator] i-a raspuns lui octavianmatei24

     Olimpiada internațională online înseamna sa se strângă 6 olimpici din Romania într-o clădire undeva, la noi în țara, și fiecare sa fie supravegheat de delegați străini care sa certifice ca nu sunt ajutați cumva fraudulos sa rezolve subiectele.

     Pai decât sa aduci câțiva străini sa supravegheze 6 romani olimpici, mai bine ii trimiți pe cei 6 elevi la olimpiada normala.

     Trebuie trimiși sute de paznici în toate tarile participante și aceștia nu sunt elevi și au șanse mai mari sa se îmbolnăvească grav de pe urma deplasării decât tinerii sub 19-20 ani.
   • +1 (1 vot)    
    .... (Marţi, 10 noiembrie 2020, 18:47)

    LifeIsHard [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Dl. Gryphus, mai cititi o data textul cu atentie si nu faceti afirmatii din interpretarile dvs.
   • +1 (1 vot)    
    .... (Marţi, 10 noiembrie 2020, 18:55)

    LifeIsHard [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Dl. Argon, lasand la o parte matematica care nu se prea aplica asa aici, nu stiu daca dvs sunteti in masura sa evaluati daca ceva ce nu exista inca este "dubios" sau nu. Pe olimpicii cu probleme psihice ii cunoasteti dvs personal? Sunt foarte multi si care nu sunt olimpici dar au "serioase probleme psihice" (sunt cei din inchisori dar sunt si mai multi pe afara). Iar scopul final nu e "afirmarea" pur si simplu. Mai cititi si dvs din nou articolul si poate doriti sa contribuiti cu un comentariu constructiv.
 • +6 (12 voturi)    
  >>>> (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:24)

  GemstonePig [utilizator]

  chiar de-ar fi sa moara toti Olimpiada trebuie sa se tina, nu putem lua visul acestui tanar.
  • 0 (2 voturi)    
   nu (Luni, 9 noiembrie 2020, 20:26)

   octavianmatei24 [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   jenant sa spui asa ceva, esti un needucat. copilul nu asta spune
  • +1 (1 vot)    
   ..... (Marţi, 10 noiembrie 2020, 18:16)

   LifeIsHard [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   NU a spus NIMENI ca trebuie sa moara cineva sau toti ... cred ca nu stiti ce ati citit, dle GemstonePig. Nu va cere nimeni sa va sacrificati ceva pentru visul nimanui, asa ca ramaneti linistit.
 • 0 (4 voturi)    
  lacrimogen dar (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:24)

  comentacu [utilizator]

  Care e solutia celor care se simt nedreptatiti?
  Sa se asocieze si sa produca un ghid de organizare a olimpiadelor. Sigura ca ministerul e plin de bolovani, incepand cu ministrul si pana la ultimul inspector dar daca ei sunt olimpici si au creier, sa propuna ei o strategie de organizare olimpiade in conditii covid.
 • +4 (10 voturi)    
  .... (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:26)

  tirolez [utilizator]

  Nici macar nu s-a mai tinut olimpiada de astronomie, domnul elev.
  https://www.ioaastrophysics.org/list-of-future-events/
  In partea dreapta scrie ca a fost cancelled.
  Asta presupunand ca se califica in lotul Romaniei. Oare se califica? Sunt copii care participa din clasa a 6-a la astronomie, ce il face sa creada ca avea sanse sa prinda lotul?
  Asta e, ghinion, vor fi favorizati cei care luasera medalii in anii trecuti si nu s-au trezit in clasa
  XI-a ca vor o bursa la o facultate de afara.
  Nici macar medaliatii la internationala de informatica nu au loc asigurat la facultatile enumerate de el. Nu la cele americane, oricum.
  Dar cu o simpla participare la olimpiada nationala din Ro, nu stiu de ce se plange.
  Asta e prioritatea tarii acum, ca nu mai pot pleca cu bursa unii elevi. La matematica deja vad ca au cedat presiunilor si vor organiza online. Mda, liber la furat. In special la etapa locala, cu zeci de mii de participanti si parinti disperati dupa diplome.
  • 0 (8 voturi)    
   BRAVO (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:57)

   BlueX [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   si as merge mai departe cu cele mentionate de tine....

   A VAZUT CINEVA VREO STATISTICA DIN ULTIMII 10 ANI A OLIMPICILOR SI MAI MARILOR PREMIANTI SI GENII...CRESCUTI PE BANII NOSTRI... DE GENUL
   LUCREAZA IN ROMANIA - LUCREAZA IN AFARA ROMANIEI

   a nu se intelege ca nu le dau dreptate intrun fel, mizeria sistemului, dotarile infecte din tara fata de SF din tarile civilizate, spitale si cercetare si sedii tehnica alt lvl...dar colegul care a comentat sus ... perfect adevarat
   • +1 (1 vot)    
    .... (Marţi, 10 noiembrie 2020, 18:27)

    LifeIsHard [utilizator] i-a raspuns lui BlueX

    Nu sunt ei crescuti pe banii nostri ... sau sunt la fel cum ati crescut si dvs., dl. BlueX, impreuna cu toti copiii care au trecut vreodata prin vreo scoala. In rest ... sunt crescuti pe munca lor si a profesorilor care vor sa faca o treaba mai buna si care, daca vad un potential, nu il ingroapa ci il dezvolta si il sprijina. Indiferent unde lucreaza, ei vor face o lume mai buna si macar strainii printre care vor lucra vor afla ceva bun despre Romania.
  • +1 (3 voturi)    
   gresit (Luni, 9 noiembrie 2020, 20:33)

   octavianmatei24 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   mai informeaza-te, mai studiaza, mai tine-ti gura daca nu stii ce vorbesti. in primul rand, exista doua olimpiade internationale de astronomie, de care habar nu ai. in al doilea rand,

   olimpiada internationala s-a tinut anul asta. sunt olimpic, si stiu asta, mi-am facut cont doar ca sa stii tu asta. crezi ca nu se intra la facultati pe baza de olimpiade? gresesti si aici. sunt student la ucla, si am fost olimpic international. internationala m-a adus unde sunt.

   daca chiar esti curios, https://www.ioaastrophysics.org/gecaa/

   cine nu stie ce vorbeste, sa taca. de asemenea, faptul ca s-a calificat numai din liceu la nationala nu il descalifica pentru lot. eu am participat la prima nationala in a 9a.

   iti mai repet o data? daca nu stii, asculta de cineva care stie
 • -1 (5 voturi)    
  Fabricile de diplome merg şi aşa (Luni, 9 noiembrie 2020, 14:32)

  Propinatiu [utilizator]

  E un fel de politică de intimidare a elevului performant. Deja se anonimizează, la examenele terminale, nu numai rezultatele proaste, care ar deranja copilul bogatulu ci şi cele de nota zece!
 • +2 (6 voturi)    
  multi isi pierd joburile (Luni, 9 noiembrie 2020, 15:05)

  gigiduru_ [utilizator]

  Tezele sunt anulate, online-ul e e batjocora.
  Brusc avem o noua prioritate acum.
  • +1 (1 vot)    
   .... (Marţi, 10 noiembrie 2020, 18:34)

   LifeIsHard [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

   Dl. gigiduru_, online-ul nu este o batjocura peste tot. Tezele or fi anulate, dar fiecare profesor decide cum face evaluarile in asa fel incat sa fie relevante. In rest, fiecare cu prioritatile lui: adultii cu ale lor, copiii cu ale lor ... si pana la urma fiecare decide in ce se implica sau nu.
 • -1 (5 voturi)    
  Postasul suna intotdeauna de doua ori (Luni, 9 noiembrie 2020, 15:18)

  DonBosco [utilizator]

  Dragi olimpici, daca sunteti interesati de articolul d emai sus sper sa fiti interesati si de unele dintre comentarii.

  Incep prin a va felicita pentru performantele voastre si pentru vise, ambitii si dorinte de performante. Sunteti cei care vor pastra si chiar vor duce mai departe spiritul creativ, ingeniozitatea, dezvoltarea.

  Cat despre vise neimplinite, ar trebui sa meditati ceva mai profund. Chiar daca o situatie neprevazuta poate sa duca la frustrarea de a nu ne indeplini planurile curente, nu priviti lucrurile atat de fragmentat si pe segmente atat de scurte. Pentru a visa la performanta in stiinte, astronomie, universitati de top, conferinte, publicatii, credeti ca un an sau chiar doi semnifica ceva? Aceste lucruri se construiesc in ani, poate chiar in decenii. Daca asta va doriti sa faceti, veti face, nu va impiedicati aiurea de mici bete in roate care vor exista intotdeauna. Nici nu conteaza daca obstacolele sunt plasate de hazard, de un minister incompetent, de o conspiratie mondiala, sau de o combinatie a tuturor acestor elemente - nu uitati ca niciodata nu veti avea drumul lin, pavat si cu vizibilitate buna. Dealtfel v-ati si plictisi pe un astfel de drum. Nu va lasati prinsi in vartejul acuzelor si al lamentarilor - nu-si au rostul si, oricum, sunt destui care sa faca asta, acuzatori si lamentatori profesionisti care altceva nu stiu sa faca. Care nu au performante in alte domenii. Voi care sunteti buni in domeniile care va pasioneaza, nu aveti timp si energie pentru asa ceva. Inaintati pe drumul vostru. In timp ce unii se cearta in fata unui obstacol, voi puteti fi deja la urmatorul.
  Cei care veti reusi sa va mentineti calea indiferent de problemele care apar, vor vedea peste 30-40 de ani, privind in urma, o cariera bogata si plina de satisfactii, iar momentelor dificile trecute le vor oferi maxim un zambet amar. Altii, care se vor crampona de inexorabilele nedreptati vor spune si peste cei 30-40 "eram olimpic dar n-am avut noroc".
 • -1 (5 voturi)    
  Aveti impresia ca PNL da doi bani pe educatie? (Luni, 9 noiembrie 2020, 15:35)

  emil bobu [utilizator]

  PNL va vrea prosti, ca sa va poata manipula.

  Priviti ce analfabeta au pus ministru, o profa de limba romana care nu stie limba romana.
 • -3 (5 voturi)    
  DREGI ELEVI (Luni, 9 noiembrie 2020, 16:11)

  jidanul [utilizator]

  Dragi elevi, draga Bogdan Teodorescu, atata timp cat va exista acest guvern la conducerea Romaniei, iti va fi luata "șansa de a-ti împlini visul", acelasi lucru este valabil pentru aproape toti elevii Romaniei, pentru ca acest guvern se pricepe cel mai bine sa ia vise sa distruga vieti
 • -2 (4 voturi)    
  lel (Luni, 9 noiembrie 2020, 16:15)

  Georgiana1995 [utilizator]

  Eeee,lasă-aşa,avem nevoie şi de strungari,de ospătari
 • -2 (2 voturi)    
  Minte de copil (Luni, 9 noiembrie 2020, 17:08)

  cmariusflorian1256115845963 [utilizator]

  Stimate elev
  Felicitari pentru performate,
  Din pacate nu ti-a luat nimeni dreptul de a participa la olimpiada. In momentul de fata exista o preocupare de a proteja toti elevii si studentii, de a va ferii de eventualitatea de a respira aer printr-un tub la ATI.
  In ultima perioda am circulat destul de mult in interes de serviciu prin diferse localitati si am observt ca majoritatea tinerilor nu purtau masca de exenplu, nu pastrau distantarea sociala, ..... lucruri zic eu sunt de bun simt inperioada p care o traim. Sigur nu-ti va scadea inteligenta daca nu te prezinti la o olimpiada. Valorifica in interesul tau timpul pe care il ai in plus. Nu traim vremurile normale de dinaite de pandemie. Daca tu si/sau cunoscutii tai aveti vreo idee prin care sa va prezentati la orice concurs dar sa fiti in SIGURANTA scrie ministerului. Nu te mai plinge vino cu solutii viabile. Te consideri un geniu? foarte bine. Dovedeste-o
 • +1 (1 vot)    
  Bravo! (Marţi, 10 noiembrie 2020, 19:31)

  LifeIsHard [utilizator]

  Ma bucur ca exista copii ca acest baiat care indrazneste sa puna pe tava experienta lui si sa explice atat de sincer motivul pentru care participa la un demers educational. Felicitari Bogdan si celor ca tine! Fiti in continuare curajosi, trageti semnale de alarma, fiti inteligenti si veniti cu sugestii de solutii!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by