Trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei unui dispozitiv, a reacționat Consiliul Național al Elevilor, după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind închiderea școlilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, joi seară, că "dezaprobă profund" măsura anunțată de președinte, întrucât multe unităţi de învăţământ din România se află în comunităţi în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidenţa de 3 la mia de locuitori. "Pentru a putea garanta un act educaţional de calitate, e important ca în aceste comunităţi unităţile şcolare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă”, spun reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Ei mai afirmă că "trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale".

Toate școlile din România vor trece în online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00. Măsurile au fost anunțate joi seară de președintele Klaus Iohannis și ar urma să intre în vigoare de luni.