Elevii din Capitală trebuie să își schimbe parolele platformelor pe care fac ore online, după ce acestea au fost accesate de persoane neautorizate. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel, a explicat pentru HotNews.ro că elevii au dat datele altor copii, care au intrat și au perturbat orele.

Scoala onlineFoto: pxfuel.com

Conform Sursei citate, Poliția și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au transmis școlilor o recomandare scrisă în acest sens.

”Inspectoratul Școlar împreună cu Poliția au făcut o recomandare, printr-o adresă scrisă către școli, pentru siguranța copiilor să-și schimbe parolele de la platformele de învățare online și le-a specificat că datele de conectare sunt netransmisibile, astfel încât să nu poată fi accesate de persoane neautorizate. Nu au fost atacate de hackeri, copiii și-au dat datele de conectare de la unii la alții și aceștia au intrat și au perturbat orele. Copiii nu erau din clasa respectivă”, a declarat Roxana Cercel pentru HotNews.ro.

Situația a fost semnalată inițial de Edupedu.

Toate școlile din Capitală au intrat în scenariul roșu - cursuri exclusiv online - începând de marți, după ce a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori.