Președintele Klaus Iohannis afirmă că nu trebuie exagerat în deciziile de închidere a unităților de învățământ întrucât "copiii sunt în siguranță la școală". El afirmă că autoritățile ar trebui să ia astfel de măsuri doar în școlile unde apar îmbolnăviri.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri de boală, nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la școală să învețe. Părinții trebuie să-și trimită copiii la școală, să poată merge și ei la serviciu și așa mai departe", a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe şcoli din Capitală. Astfel, 17 unități de învățământ din Capitală - între care colegiile Tudor Vianu, Spiru Haret, Mihai Viteazul - trec în scenariul roșu - cursuri exclusiv online - după ce au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire.