În mai puțin de un an de guvernare liberală, ministrul Educației Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor școlare județene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiți 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceștia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziții de consilieri locali sau județeni, scrie Dela0.ro.

Monica AnisieFoto: Hotnews

Sunt 42 de inspectori școlari generali în România. La începutul campaniei pentru alegerile locale, PNL număra 31 de inspectori generali, iar 25 dintre ei sunt pe listele de candidați la alegerile locale, scrie Dela0.ro. Din cei 25 de inspectori-candidați, 17 ocupă locuri eligibile pe liste.

La alegerile locale din 2016, într-o perioadă dominată de PSD în teritoriu, au fost 12 inspectori școlari generali care au candidat pe listele social-democraților, afirmă sursa citată.

Duminica trecută, cu o zi înaintea începerii noului an școlar, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că doi secretari de stat se află în concediu de odihnă, fiind implicaţi în campania electorală.

"Atât eu, cât şi colegii mei din cadrul Ministerului Educaţiei, am făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Aşa cum cred că ştiţi secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală. Este vorba despre doamna Luminiţa Barcari şi despre domnul Rădulescu Dragoş”, a afirmat Monica Anisie.

Este vorba despre secretarii de stat din Ministerul Educației Luminița Barcari și Dragoș Rădulescu. Luminița Barcari candidează la președinția Consiliului Județean Ialomița din partea PNL, iar Dragoș Rădulescu este candidatul PMP la Primăria Ploiești.