Opt școli din municipiul București trec din scenariul galben în scenariul roșu, iar cinci din scenariul roșu în cel galben, a anunțat Instituția Prefectului, după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Scoala Elena Vacarescu Sector 1 (7)Foto: Hotnews

Astfel, s-a aprobat trecerea din Scenariul Galben de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din Municipiul București în Scenariul Roșu de organizare și desfășurare în unitățile de învățământ din Municipiul București pentru următoarele unități de învățământ:

1. Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” - str. Gheorghe Pop de Băseşti nr. 26a, sector 2

2. Colegiul Național Școala Centrală – Str. Icoanei nr. 3, 5, sector 2

3. Școala Gimnazială Leonardo Da Vinci – Str. Gheorghe Petrașcu, sector 3

4. Gradinița nr. 245 - Str. Tunsu Petre nr. 9, sector 5

5. Școala Gimnazială 280 - Str. Serg. Ghe. Donici nr. 4a, sector 5

6. Școala Gimnazială 126 - Str. Lereşti nr. 12, sector 5

7. Școala Gimnazială Adrian Păunescu - Al Valea Prahovei nr. 1, sectorul 6

8. Gradinița Zâna Florilor – Str. Cetățuia nr. 10, sector 6

Totodată, s-a aprobat trecerea din Scenariul Roșu de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din Municipiul București în Scenariul Galben de organizare și desfășurare în unitățile de învățământ din Municipiul București pentru următoarele unități de învățământ:

1. Școala Gimnazială 179 – Str. Ardealului nr. 34, sector 1

2. Școala Gimnazială 156 - str. Dealul lui Tugulea nr. 35, sector 6

3. Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Ghe. Airinei - Str. Romancierilor nr. 1, sector 6

4. Școala Primară Rainbow Kids – Str. Gral Ion Dragalina Nr. 8, sector 5

5. Grădinița Garmy Kids - Șos. Vitan Bârzești nr. 7d-7e, sector 4.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât ca, începând cu data de 14.09.2020 să se suspende procesul de învățământ organizat în modalitatea „față în față” pentru o perioadă de 14 zile, pentru Grădinița Teddybar din Șoimăreștilor nr. 29, Sector 1, București, și pentru Colegiul Economic „Viilor” București din șos. Viilor nr.38, sector 5, București.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti adoptase, joi, o hotărâre prin care a aprobat scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în 595 de unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar. De asemenea, se aprobase scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în cinci unităţi de învăţământ din Capitală.