Părinții vor putea opta pentru cursuri online pentru copil dacă în familie există persoane vârstnice sau care au comorbidități, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Scoala onlineFoto: pxfuel.com

"Există această variantă în care se poate face învăţământ online, în condiţiile în care are acasă persoane cu comorbidităţi sau persoane vârstnice cu care stă", a spus ministrul Sănătăţii, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Educației.

Institutul de Sănătate Publică va prezenta în 7 septembrie o evaluare pentru fiecare localitate privind situația cazurilor de COVID-19, iar în funcție de aceasta consiliile de administrație din școli vor decide în 10 septembrie în care dintre cele 3 scenarii va începe școala, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că în cel mai dorit scenariu - cursuri la școală - sunt primordiale respectarea unei distanțe de 1 metru între elevi, circuite speciale și diferențierea orarului la clasele primare.

Monica Anisie a anunțat că va fi deschis un portal în care părinţii şi elevii să găsească toate informaţiile privind noul an şcolar și va fi pusă la dispoziție o linie Telverde pentru părinți și elevi.