Niciun candidat care s-a prezentat, miercuri, la proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice nu a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, în urma centralizării parțiale, transmit oficialii Ministerului Educației și Cercetării (MEC), potrivit Mediafax.

Termometru coronavirusFoto: Carlos Tischler / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Până la acest moment, pe centralizări parțiale (90%), nu s-au înregistrat situații deosebite, nici candidați care să fi avut o temperatură peste pragul maxim admis - 37.3 grade C”, potrivit sursei citate.

Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar are loc miercuri, în 123 de centre.

Un număr de 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 provin din promoţia curentă, s-au înscris pentru a susţine această probă, informează Ministerul Educaţiei.

Proba scrisă va începe a început la ora 9,00, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, potrivit MEC.