Autoritățile au în lucru "trei, patru" scenarii pentru deschiderea anului școlar, iar totul depinde de evoluția epidemiei, spune premierul Ludovic Orban. El afirmă că "presiunea" pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor "este rezultatul, mai degrabă, al inițiativei demagogice a PSD.

Fara cursuriFoto: frwl/ Wikimedia Commons

"Cred că presiunea asta pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor acum este rezultatul, mai degrabă, al inițiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc eu despre deschiderea școlilor, să vorbesc de câte-n lună, câte-n stele”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat de jurnaliști despre deschiderea anului școlar.

El a mai spus că sunt discutate trei, patru scenarii și că trebuie făcută o evaluare a infrastructurii.

”Vor fi trei-patru scenarii. Se știe că nu sunt multe Ne uităm ce se întâmplă afară. Când vom fi pregătiți, vom comunica. Dar spun încă o dată: totul depinde de evoluția epidemiei”, a mai afirmat Orban.

Guvernul vrea reluarea cursurilor "față în față", dar lucrează "la mai multe scenarii" pentru începerea noului an școlar, le-a transmis luni primarilor vicepremierul Raluca Turcan. Ea le-a cerut să încerce să suplimenteze spațiile de predare, astfel încât să fie asigurate condiţiile de distanţare pentru elevii.

Noul an școlar va începe, cel mai probabil, după "scenariul hibrid", în care, prin rotație, unii elevi vor merge la școală, iar alții vor face cursuri online, a declarat în urmă cu o săptămână, la RFI, ministrul Educației, Monica Anisie.

Reluarea cursurilor în mod clasic, un "scenariu hibrid", care ar însemna ca o parte a elevilor sau studenților să meargă la școală, iar ceilalți să facă ore online, și cursuri exclusiv online sunt principalele trei scenarii ale autorităților pentru noul an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19.