Aproape 550 de candidaţi au fost admişi cu media 10 la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere din luna iulie. La majoritatea facultăților s-a intrat în baza mediei de la bacalaureat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis transmis marți de UBB, dintre candidații admiși cu media 10, 188 au intrat la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, alţi 115 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, iar 50 de candidaţi au fost admişi la Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai.

Candidaţii de 10 au optat în număr mare şi pentru Facultatea de Studii Europene (41), Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (30), Facultatea de Drept (21), dar şi pentru specializările oferite de Facultatea de Business (19), Facultatea de Litere (18), Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (13), precum şi pentru specializările Facultăţii de Istorie şi Filosofie (12), respectiv ale Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică (10), precizează reprezentanții UBB, citați de Agerpres.

Peste 23.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi cu frecvenţă redusă oferite în acest an de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, numărul fiind mult mai mare decât cel înregistrat în anul 2019.