Înscrierea la clasa pregătitoare: Aproape 150.000 de cereri admise în prima etapă / Astăzi a început a doua etapă a înscrierilor

de I.H.     HotNews.ro
Marţi, 21 iulie 2020, 16:29 Actualitate | Educatie


Clasa pregatitoare
Foto: HotNews.ro
Aproape 150.000 de cereri de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare au fost înregistrate în prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8-20 iulie), pentru anul școlar 2020-2021. Etapa a doua a înscrierilor a început marți, a anunțat Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, au fost completate și depuse, la nivel național, în perioada 4 martie - 7 iulie 2020, 150.503 cereri, fiind admise 149.307 cereri. Dintre cele 150.503 cereri completate și depuse, 131.599 de cereri vizează copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 18.904 cereri, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv.

În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare.

În a doua etapă (21 - 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.

În perioada 1 - 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului, spune Ministerul Educației.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă, precizează Ministerul Educației.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

854 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 iulie 2020, 17:18)

    [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by