​Academia de Studii Economice din București anunță începerea înscrierilor la programele universitare de licență. Candidații se vor înscrie pe platforma admitere.ase.ro de luni, 13 iulie, până vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii). Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro.

Academia de Studii EconomiceFoto: ASE

Succes tuturor candidaților și mulțumim celor peste 5 500 de candidați, care și-au încărcat deja dosarul de concurs pe platforma admitere.ase.ro

Vrei să ai un viitor sigur, să-ți găsești și un loc de muncă ofertant și să devii un om de succes? Ca student la ASE, ai șanse maxime de a-ți construi o carieră frumoasă, cu un viitor sigur, de a avea un loc de muncă ofertant și a deveni un om de succes. Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate de profil economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un astfel de viitor și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone.

”Dragi candidați, Vă invit să alegeți Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veți bucura de o bună inserție pe piața muncii și de un job de calitate, care să vă ofere o viață profesională frumoasă și împlinită! Din grijă pentru sănătatea voastră, desfășuram concursul de admitere în acest an integral online, pe platforma admitere.ase.ro. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidați!” prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

Pentru Admiterea 2020, ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă, peste 7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învățământul cu frecvență și 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Candidații la programele universitare de licență ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăți ale universității - detalii.

ASE desfășoară concursul de admitere la programele universitare de licență după aceleași principii, ca în anii precedenți.

Pașii către admiterea la ASE sunt:

-eseul motivațional;

- testul de competenţă lingvistică

- pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină;

- media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Proba scrisă eliminatorie de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competență lingvistică candidații care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licență pentru care optează.

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor. Taxa de înscriere și suma aferentă opțiunilor se achită electronic (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere).

Accesați pagina specială Admitere Licență 2020, care vă oferă posibilitatea de a afla care sunt materiile pe care le veți studia pe parcursul anilor de facultate, dar și oportunitățile de angajare oferite, conform Clasificării Ocupațiilor din România.

Informații complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licență 2020 și pe pagina oficială de Facebook. Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic 021.319.19.00/01, interior 360, 306, 723 si 724 sau prin Zoom, Skype, Google meet.

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3 400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, peste 550 de burse Erasmus, peste 4 600 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top, 400 000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

Implică-te, fii activ și alege un Lider! Cu siguranță vei deveni un Lider!

Academia de Studii Economice din București urează succes tuturor candidaților săi și îi așteaptă sa devină membri ai prestigioasei comunități universitare a celei mai bune universități economice din România!

Film de prezentare al Academiei de Studii Economice din București.