Luni încep înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020, candidații putând să se înscrie până în 24 iulie. A doua sesiune a examenului naţional se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, înscrierea candidaților pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020 este programată în intervalul 13 - 24 iulie. Documentele-tip de înscriere - completate și semnate - pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba și literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă - proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, potrivit MEC.

Primele rezultate la probele scrise vor fi afișate în 2 septembrie (până la ora 12:00). La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pentru a respecta Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD.

În aceeasi zi pot fi depuse contestații, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", conform sursei citate.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.