​Ești absolvent de liceu? Felicitări! Următorul pas în evoluția ta îl constituie Admiterea la facultate! Sigur te gândești să alegi o universitate care să-ți asigure, la absolvire, șanse maxime de a-ți construi o carieră frumoasă. Vrei să ai un viitor sigur, să-ți găsești și un loc de muncă ofertant și să devii un om de succes? Alege un Lider și vei deveni un Lider! Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate de profil economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un astfel de viitor și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone.

ASEFoto: ASE

Cartea de vizită a Academiei de Studii Economice din București o reprezintă cei peste peste 300 000 de absolvenți. ASE este universitatea cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Cu o tradiție centenară, Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri. ASE este într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi. ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. ASE ocupă locul I în România și locul 201-300 în lume, conform clasamentului "Times Higher Education Impact Rankings 2020".

”Dragi candidați,

Vă invit să alegeți Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veți bucura de o bună inserție pe piața muncii și de un job de calitate, care să vă ofere o viață profesională frumoasă și împlinită! Din grijă pentru sănătatea voastră, desfășuram concursul de admitere în acest an integral online, pe platforma admitere.ase.ro. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidați!” prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

Pentru Admiterea 2020, ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă, peste 7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învățământul cu frecvență și 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro, în semn de grijă și respect față de sănătatea candidaților noștri. Candidații vor încărca documentele deconcurs pe platforma admitere.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese.

Înscrierile încep luni, 13 iulie, și se încheie vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii).

ASE desfășoară concursul de admitere la programele universitare de licență după aceleași principii, ca în anii precedenți.

Pașii către admiterea la ASE sunt:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și nu au certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE,
  • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Proba scrisă eliminatorie de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competență lingvistică candidații care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licență pentru care optează.

Candidații la programele universitare de licență ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăți ale universității - detalii.

Informații complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licență 2020 și pe pagina oficială de Facebook. Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic 0213191900/01, interior 360, 306 sau prin Zoom, Skype, Google meet.

Diploma de absolvent al ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. Alege un Lider și vei deveni un Lider!

Implică-te, fii activ și alege un Lider! Cu siguranță vei deveni un Lider!

Ghid Admitere ASE 2020.