Antrenamentele sau participarea la competiții oficiale în cadrul cluburilor sportive școlare și al liceelor cu program sportiv pot fi reluate începând de luni, a anunțat Ministerul Tineretului și Sportului, care a stabilit și noile reguli, impuse în contextul pendemiei de COVID-19.

Antrenament in sala de sportFoto: Hotnews

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri între ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care au stabilit în ce condiții pot fi reluate antrenamentele și participarea la competiţii oficiale în cluburile sportive şcolare, liceele şi şcoli gimnaziale cu clase cu program sportiv.

"Mă bucur că putem să facem acest anunţ, al reluării activităţilor în unităţile de învăţământ cu program sportiv integrat şi suplimentar, întrucât sportul deţine un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Au fost multe discuţii referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranţa copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunţa curând", a spus Monica Anisie, citată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Tineretului.

Consultă aici ordinul Ministerului Tineretului și al Ministerului Sănătății cu regulile care trebuie respectate odată cu reluarea activității în cluburile sportive și liceele cu program sportiv