Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să rezolve solicitările autorităților locale de a utiliza clădirile în care au fost școli în alte scopuri decât cele legate de educație. "Nu mai putem să ţinem clădiri care stau în paragină, unde nu se mai întâmplă nimic, unde nu mai există populaţie şcolară, pentru că nu vrea inspectoratul sau cineva din minister să le transfere către autorităţile locale", a declarat, joi, Orban, la începutul ședinței de Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că trebuie să analizaţi cu mare seriozitate toate solicitările administraţiei locale, pentru că este necesar să nu mai ţinem active pe care nu avem capacitatea să le administrăm şi care nu sunt folositoare, pentru că nu mai există în momentul de faţă populaţie şcolară", i-a spus Orban ministrului educației.

Premierul susține că există la ora actuală sute de solicitări din partea autorităţilor locale. "Sunt active care nu sunt lăsate de zona educaţiei să fie folosite în alte scopuri, în condiţiile în care nu mai există nicio raţiune în a menţine acel activ în scop de educaţie", a mai spus Orban.