Echipa Didactic.ro a analizat care au fost cele mai bune şcoli din România în ceea ce priveşte mediile obţinute la Evaluarea Naţională 2020.

Evaluare Nationala 2020Foto: Hotnews

Descoperiți topul şcolilor generale din România pentru anul 2020. Acesta a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de la Evaluarea Naţională ale tuturor elevilor din şcolile respective.

Iată un tabel care prezintă Top 10 Școli din România (numărul de înscriși, notele pe discipline și media obținută).

Puteți consulta aici întregul top a școlilor din România. Situația școlilor din București, când vorbim strict de rezultatul de vârf al mediei Evaluării Naţionale 2020, este:

La polul opus se află ultima medie - 1.72, obținută la o școala gimnazială din capitală. Topul școlilor din București conține în total 222 de școli. Brașovul, bine reprezentat de Colegiul Andrei Șaguna chiar pe locul 1 TOP GENERAL, are ca Top 10 următoarele școli:

Topul școlilor din județul Brașov este alcătuit din 126 școli, ultima medie fiind de 0,46. Situația școlilor de vârf din Cluj - după un top alcătuit din analiza rezultatelor din cele 159 de școli - ultima școală dintr-o comună a județului, având o medie de 0,94:

Situația primelor 10 școli din Timiș, top total alcătuit din 166 de școli, ultima școală având o medie de 0,66:

Situația primelor 10 școli din Constanța, top total alcătuit din 155 de școli, ultima școală având o medie de 1.13:

Situația primelor 10 școli din Sibiu, dintr-un top total alcătuit din 130 de școli, ultima școală având o medie de 0, 86, este următoarea:

Topul școlilor campioane la Matematică, dacă ne raportăm la media notelor de la matematică, medie obținută pe școală, este :

Topul școlilor campioane la Limba și literatura română (notele obținute pe școală), este următorul:

Despre didactic.ro: cancelaria națională virtuală a profesorilor, este un spațiu de referință pentru cadrele didactice din România, prin complexitatea și diversitatea de resurse găzduite pe site. Din 2003 până astăzi, s-au publicat aproximativ 300.000 de materiale pentru cei care sunt interesați de învățământul preuniversitar. Peste 700.000 de profesori, părinți și elevi vizitează acest site lunar.

Didactic.ro face parte din rețeaua de siteuri educaționale INTUITEXT.