Ministerul Educaţiei şi Cercetării va organiza o etapă specială de evaluare naţională şi bacalaureat pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă, fie pentru că au avut temperatură, fie pentru că s-au aflat în izolare sau carantină, fie din alte motive, a declarat marţi seară ministrul Monica Anisie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a precizat, la postul de televiziune Realitatea Plus, că la evaluarea naţională au fost doar patru elevi care nu au putut intra în examen pentru că au avut temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, iar la bacalaureat a fost până acum un singur caz, notează Agerpres.

„Deşi a fost o temere în societate că vor fi foarte mulţi copii cu temperatură de peste 37,3 (...), iată că la probele de la evaluarea naţională nu am avut decât patru cazuri. Aceşti elevi pot participa la evaluarea naţională - etapa specială pe care noi o vom organiza săptămâna viitoare (...) La bacalaureat avem un singur caz, la prima probă, de Limba şi literatura română, astăzi nu s-a înregistrat niciun caz, să sperăm că nici mâine şi nici poimâine nu vom avea situaţii neplăcute din această perspectivă. Dar, repet, aceşti elevi, ca şi aceia care se află în izolare sau în carantină sau care au fost în imposibilitatea de a participa la etapa iniţială, pot veni în etapa specială, fie că sunt la evaluare naţională, fie că sunt la bacalaureat. Deci, pentru aceşti copii Ministerul Educaţiei organizează o etapă specială tocmai pentru a le da şanse egale celor care sunt la evaluarea naţională să meargă la un liceu, deci pot accede la repartiţia computerizată cu toţi ceilalţi elevi, iar pentru cei care finalizează studiile liceale şi dau examenul de bacalaureat, să poată merge la facultate”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a mai spus, printre altele, că în organizarea evaluării naţionale au fost implicate peste 75.000 de cadre didactice, iar la bacalaureat peste 55.000.