Judecătorul Cristi Danileţ susține că există "semnale" că unii dintre elevii care urmează să susțină bacalaureatul "umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi". "Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm", le transmite Danileț elevilor de clasa a XII-a și profesorilor supraveghetori.

Cristi DaniletFoto: Hotnews
  • "Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învățat, alții nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie <> răspunsurile de către prietenași ce stau afară și caută răspunsurile în cărți.
  • Eu spun foarte clar: nu riscați! Nici voi, cei aflați în clasele unde dați examen, nici profesorii voștri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-ați înțeles să vă sufle. Nu riscați, căci dacă vă prindem nu vă iertăm!
  • Pentru toți cei care vreți să intrați în viață în mod cinstit, respectul meu și succes!", a scris judecătorul, pe Facebook.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Pentru a susține examenul s-au înscris 155.500 de candidați, dintre care 31.800 din promoțiile anterioare. În premieră, afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui candidatului.