Un banner imens pe care au fost imprimate fotografii ale absolvenților din promoția 2019-2020 de la Colegiul Național "Iancu de Hunedoara” din orașul Hunedoara a fost desfășurat pe pereții liceului. Este gestul făcut de doi elevi din clasele a X-a și a XI-a pentru colegii lor care au terminat acum liceul și care, din cauza pandemiei, nu s-au putut bucura de ceremoniile tradiționale de absolvire.

Colegiul Iancu de HunedoaraFoto: Hotnews

În acest weekend, ultimul dinaintea examenului de Bacalaureat, pe pereții exteriori ai Colegiului Național "Iancu de Hunedoara” a fost desfășurat un banner cu fotografii ale absolvenților din promoția 2019-2020 și cu mesajul "Viitorul poartă numele fiecăruia dintre voi! Noi credem în viitor!”.

Este gestul făcut de doi elevi ai Colegiului, Teodora Schiau (clasa a X-a) și Vlad Fîntînă (clasa a XI-a), pentru absolvenții din acest an care nu s-au putut bucura de tradiționala ceremonie de final de liceu, din cauza regulilor impuse de pandemia COVID-19.

"M-a durut sufletul să îi văd pe prietenii mei mai mari cum suferă că nu au parte de banchet sau de ceremonia Gaudeamus. Și m-am gândit să fac ceva care să le ridice moralul. E un sentiment aparte să știi că ești apreciat în liceul tău”, a spus Vlad Fîntînă pentru HotNews.ro.

Împreună cu colega lui, Vlad a adunat fotografii ale absolvenților, de pe diferite rețele sociale, a obținut sprijin și finanțare de la directorul liceului, Dan Marinescu, iar în acest weekend a reușit să monteze bannerul pe clădirea Colegiului Național "Iancu de Hunedoara”.