​Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică anunță că vor elabora un set de măsuri și recomandări pentru redeschiderea unităților de învățământ în funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

"Având în vedere dezbaterile din spațiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învățământ în toamnă, Ministerul Sănătății precizează următoarele: În prezent, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității, în contextul epidemiologic al COVID-19. Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală", anunță Ministerul Sănătății.

În funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unitățile de învâțământ după reluarea activității educaționale, mai precizează instituția condusă de Nelu Tătaru.