Creșele din Cluj-Napoca se redeschid de joi, fiind primul oraș din țară care face acest lucru, spune primarul Emil Boc. Numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate, astfel încât să fie asigurat un spațiu de 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil și o distanțare de 2 metri.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranță, din cele 1.232 locuri vor fi disponibile 721 locuri în cele 16 unități din cadrul Centrului Bugetar Creșe. Astfel va fi asigurat un spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil și o distanță de 2 m”, anunță primarul pe pagina sa de Facebook, subliniind că a început pregătirea demersului de săptămâna trecută.

Potrivit edilului, părinţii vor completa Cererea/declaraţia pe proprie răspundere, pe care o pot descărca de pe http://creseclujnapoca.ro/ şi o vor trimite pe email unității frecventate de copii (adresele de email sunt pe site-ul http://creseclujnapoca.ro/, în secţiunea Despre noi) până miercuri 17.06.2020, ora 12.00.

De asemenea, la revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.