Senatul interzice orice referire la identitatea de gen în școli. Alexandrescu: Vor fi desființate masterate / Asociația Accept cere președintelui retrimiterea în Parlament a legii

de N.O.     HotNews.ro
Marţi, 16 iunie 2020, 20:49 Actualitate | Educatie


Universitatea Bucuresti
Foto: AGERPRES
 documente
Senatul, în calitate de cameră decizională a Parlamentului, a adoptat o modificare la Legea Educației Naționale care interzice orice referire în școli și universități la identitatea de gen, ”înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”. Senatorul Vlad Alexandrescu avertizează că prin aceast modificare vor fi interzise, împotriva autonomiei universitare, cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de șanse, iar masteratele specializate vor fi desființate. Asociația ACCEPT solicită președintelui Klaus Iohannis să refuze promulgarea acestei legi și să o retrimită la dezbatere în Parlament.

Este vorba de o modificare a articolului 7 din Legea Educației Naționale, alineatul 1, litera e.

”În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară sunt interzise:
 • e) activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”, arată proiectul adoptat azi de Senat.
Inițiativa legislativă, propusă de PMP, a fost adoptată cu 81 pentru, 22 împotrivă și 27 abțineri.

Potrivit senatorului USR Vlad Alexandrescu, cei care au votat pentru au fost PSD și PMP, în timp ce PNL s-a abținut, iar USR a votat împotrivă.

Potrivit senatorului USR, prin această lege vor fi interzise, împotriva autonomiei universitare, cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de șanse.

”Domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate vor fi desființate. Persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice. Literatura științifică ce definește și folosește termenul de gen va fi interzisă. Cercetările științifice despre gen făcute de marile universități din străinătate vor fi confiscate. Accesul la cunoaștere al elevilor și studenților va fi blocat”, a scris Vlad Alexandrescu.

Alexandrescu acuză că România se aliniază unor poziții promovate de Ungaria lui Viktor Orban și de Polonia, devenind un regim în care s-a introdus poliția gândirii.

”Contravenim astfel obligațiilor asumate de Romania prin Convenția ONU privind drepturile copilului si prin Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (CEDAW), Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.
Încălcăm grav legislația antidiscriminare (inclusiv pe criteriul orientării sexuale, privind persoanele LGBT) și legislația egalității de gen, ambele fiind obligații legale ale României la aderarea la Uniunea Europeană”, a scris senatorul pe pagina de Facebook.

Asociația ACCEPT solicită Președintelui României să refuze promulgarea acestei legi și să o retrimită la dezbatere în Parlament.

”Președintele trebuie să apere integritatea spațiului educațional, libertatea de gândire și exprimare academică, care asigură elevilor, studenților și profesioniștilor acces la informații corecte bazate pe știință, nu prejudecată și bigotism religios”, arată un comunicat al Asociației.

Potrivit estimărilor Accept, în România trăiesc în jur de 120.000 de persoane transgender, iar măsura adoptată de Senat contravine obligațiilor asumate de România.

”Modificarea adoptată contravine obligațiilor internaționale ale României asumate prin ratificarea Convenției de la Istanbul, și jurisprudenței CEDO sau CJUE care recunosc consecvent existența persoanelor transgender și consensului științific în domeniu. Organizația Mondială a Sănătății specifică faptul că identitatea de gen este o simplă trăsătură a ființei umane, nu o patologie, și că situațiile în care sexul atribuit la naștere nu este același cu identitatea de gen și expresia de gen a persoanei constituie o situație banală de sănătate sexuală și reproductivă”, arată reacția Accept.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29019 vizualizari

 • +14 (72 voturi)    
  Sinucidere pentru sexo-marxismu (Marţi, 16 iunie 2020, 21:01)

  xolv [utilizator]

  Oh mon dieu!!!
  • +2 (32 voturi)    
   :) (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:03)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   E o lovitura data orei de religie in primul rând:
   Legea interzice prozelitismul religios.(articolul d)
   In privința “marxiștilor” sa nu uitam ca in vremea când erau la putere exista incriminare in codul penal.
   Dar sincer nu e lovitura pentru nimeni: este doar o cascadorie pentru notorietate prin scandal.
   Nu cred ca vor fi interzise cursurile de “îndrumări misionare” din facultățile de teologie.
   Deoarece definiția prozelitismului este fluida (https://ziarullumina.ro/opinii/repere-si-idei/prozelitism-si-misiune-52860.html)
   Legea nu poate fi constituțională din cauza “sectarilor”
   Cine sunt sectarii ?
   Depinde pe cine intrebi.
   • +2 (30 voturi)    
    Ce vorbești?! (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:04)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

    Una din priele griji ale lui Lenin a fost legalizarea homosexualității imediat după revoluția sa. Treaba a fost desființată de Stalin în 1935 din cauză că scădea natalitatea. Dar noi știm de la nea Iliescu că alde Stalin și Ceaușescu doar au „întinat nobilele idealuri”.
    • -1 (9 voturi)    
     Nu-i chiar asa :) (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:18)

     Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Vezi pe wikipedia.
     Yet the abrogation of the Tsarist law was part of an overall rejection of the laws of the Russian Empire and the Soviets never undertook any campaign to reduce prejudice against homosexuality.
     • 0 (8 voturi)    
      E exact asa (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:34)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

      Iată ce zice tot wikipedia aia la:

      https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_history_in_Russia

      „The new Communist Party government eradicated the old laws regarding sexual relations, effectively legalising homosexual and transgender activity within Russia”.
   • -4 (12 voturi)    
    Prozelitismul a fost dintotdeauna interzis (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:13)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

    Fiecare are voie sa creada in ce vrea, dar nu are voie sa convinga pe altul.

    Prozelitismul a fost interzis si pe vremea lui Ceausecu, dar, si atunci si acum, ma tot trezesc cu misionari - pe la usa sau pe telefonul fix - care incearca sa ma convinga sa particip la intrunirile lor.

    Unii sunt foarte insistenti, a trebuit sa-i amenint cu politia ca sa-i fac sa plece din bloc.
  • +14 (46 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:11)

   [anonim] i-a raspuns lui xolv

   • -2 (14 voturi)    
    Adevarul e la mijloc (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:16)

    t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui

    Acum cateva generatii toata lumea mergea la biserica. Sa nu faci asta ar fi fost batator la ochi, chiar periculos daca ai fi incercat sa refuzi.
    Astazi doar 20% din romani merg duminica la biserica. Cum ar fi ca majoritatea sa-si impuna vointa si sa spuna ca bisericile trebuie inchise pentru ca consuma resurse financiare?
    Exista intotdeauna un lucru, o preferinta,un domeniu unde fiecare individ este in minoritate fata de restul societatii. Sa incetam sa uniformizam fortat pe semenii nostri.
    LGBT vor doar sa le fie recunoscuta existenta (sa nu mai fie negat faptul ca exista), sa nu mai fie demonizati si sa beneficieze de aceleasi drepturi ca majoritatea. Cerintele acestea nu incalca niciun drept al majoritatii.
    • 0 (10 voturi)    
     Deja au aceleasi drepturi. (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:48)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

     Mai mult nu este de unde.
  • +8 (46 voturi)    
   A devenit USR-ul (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:43)

   JustinHS [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   principalul promotor la noi al aberatiilor de extrema-staga impuse de Dictatura mediatica, pseudo-culturala si pseudo-academica a stangii internationale, impotriva naturii umane! Asta pentru ca sunt hopelessly brainwashed, si nu mai pot sa gandeasca normal. Au devenit niste zombi! FSN-ul neocomunist al secolului XXI, si cu mintile controlate din afara! Nu de la Moscova ca tovarasul Iliescu, ci de la Uniunea Socialists Europeana!
   • -1 (13 voturi)    
    Nu asta defineste ideea de socialism (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:22)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui JustinHS

    Asta e doar un parazit atasat de o ideologie pentru a o compromite.
    • 0 (6 voturi)    
     exact (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:00)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     in RSR si in gen. in tarile socialiste din Blocul Moscova se cultiva numai familia hetero.
     • +1 (5 voturi)    
      Fals (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:56)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Una din primele griji ale lui Lenin a fost legalizarea homosexualității.

      La mai bine de 10 ani după moartea sa Stalin a făcut-o din nou ilegală. Știm de la toți marxiștii de azi că Stalin doar „întinat nobilele ideluri” și a distrus taraba lui Lenin și de aia ar fi picat comunismul.
      • +1 (1 vot)    
       da bine (Luni, 22 iunie 2020, 15:35)

       Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

       dupa 45 tot blocul moscova cultiva familia hetero - asta stim toti
  • -9 (31 voturi)    
   ceea ce azi e minoritate poate deveni majoritate (Miercuri, 17 iunie 2020, 8:30)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   majoritate.
   Acum nu multe generatii erau interzise multe lucruri care astazi sunt considerate un drept natural. Sa dam doar exemplu dreptul de a face sex premarital, dreptul de a divorta sau recasatori, dreptul de a avea copii in afara casatoriei.
   Nu cred ca sunt 1% care sa nu faca sex inainte de casatorie, divortul si recasatoria se intampla la fel de des ca prima casatorie, un sfert din copii sunt nascuti din relatii in afara casatoriei.
   Ganditi-va ca cineva, candva a fost acea minoritate care a cerut si obtinut aceste drepturi. Fiti mai deschisi la minte!
   Persoanele LGBT nu doresc decat sa fie lasate in pace, sa-si vada de viata lor. Nu cer favoruri, doar drepturile pe care restul populatiei le are de la sine.
   Si mai incetati cu ipocrizia cu scaderea natalitatii. Cate cupluri heterosexuale nu au copii? Cate au un singur copil, contribuind la scaderea natalitatii? Faceti-va "datoria" daca va placeti sa sustineti natalitatea! E dreptul vostru sa alegeti cati copii faceti? Guess what! Si altii au acest drept!
   • +5 (23 voturi)    
    Unde ai invatat tu istorie prietene? (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:04)

    ids [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Au fost pana si domnitori nascuti in afara casatoriei, pe care socitatea nu doar ca nu i-a ostracizat, dar i-a si sustinut.
    De Petru Rares sau Mihai Viteazu ai auzit?
    • -3 (23 voturi)    
     exista cuvant special pentru persoanele astea (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:40)

     t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui ids

     Bastard. Si exemplele tale sunt o exceptie irelevanta. Banuiesc ca daca cineva indraznea sa spuna cuvantul in fata domnitorului...i se intamplau lucruri "neplacute". Bastarzii obisnuiti erau exclusi de la mosteniri, erau evitati, ostracizati.
     Dar ai mai auzit cuvantul rostit in legatura cu vre-o persoana actuala, concret? Mai are vreo relevanta?
     Lumea a acceptat ca exista si astfel de persoane. Si asa sunt nascute, nu e vina lor. Sunt absolut normale in toate celelalte privinte.
     LGBT vor ramane mereu o minoritate, putem sa invatam sa traim cu ei, cat timp isi vad de vietile lor. Nu ne costa nimic.
     • +3 (11 voturi)    
      Bastard (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:20)

      Anges [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

      E un cuvant jignitor in alte limbi. N-am auzit pe nimeni in viata mea spunandu-i cuiva “Bastardule!” si cred ca nici taica-miu sau bunica-miu. Doar in subtitrari de filme apare.
      Guess what? Exista diferente culturale in lumea asta...
     • +3 (3 voturi)    
      faceti o mare confuzie intre LGBT (Miercuri, 17 iunie 2020, 19:47)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

      Si ideologia gender. In timp ce homosexualii si bisexualii sunt niste categorii cunoscute de milenii, in timp ce transsexualii biologici sunt niste accidente genetice care apar la 0,1% din nasteri, intreaga poveste cu "gen" este extrasa direct din manualul de psihologie.
      Cat despre bastarzi si familie, povestea nu isi are locul aici.
   • -3 (15 voturi)    
    Dacă ai gândi și mai deschis (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:11)

    Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Ți ai da seama că invenția căsătoriei e un lucru relativ recent, forțat, impus. A fost impusă din motive variate dar nu a fost dintotdeauna și ignorarea căsătoriei e un lucru care duce de fapt spre normal.
    • +2 (8 voturi)    
     Serios? (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:51)

     ids [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

     Ce inseamna relativ recenta? Ca de la chinezii antici la asirieni, si de la egiptenii antici la incasi si romani toate societatile cat de cat dezvoltate l-au avut.
     • +2 (6 voturi)    
      As merge chiar catre aborigeni (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:52)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui ids

      Si populatiile insulare care nu au avut contact cu exteriorul pentru zeci de mii de ani. Specia noastra e monogama, nu din mofturi, ci din beneficiul evolutiv care il da familia in a produce copii si a-i invata ce trebuie sa supravietuiasca.
    • 0 (10 voturi)    
     oo, dar sunt de acord (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:55)

     t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

     Dar alternativele la casatorie (parteneriat civil) sunt la fel de combatute de opinia publica ca si LGBT. Au in Romania aceleasi drepturi ca cei casatoriti?
     Asa ca vezi ca poti foate bine sa fi in situatia de minoritar caruia ii sunt afectate drepturile de o majoritate care vrea sa reglementeze restrictiv.
    • -3 (9 voturi)    
     ai votat referendum-ul de definire a familiei (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:53)

     t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

     Daca ai votat DA, atunci ai votat ca familia se intemeiaza pe CASATORIA intre un barbat si o femeie. Frumos, nu? Cum vrea o majoritate sa-ti spuna daca esti sau nu o familie doar daca accepti la pachet CASATORIA.
  • +20 (32 voturi)    
   mai ti minte expertii de egalitate de sanse ? (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:30)

   simplex [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Firmele cu peste 50 de angajaţi trebuiau să angajeze un expert în egalitatea de şanse (stire din 2018 februarie). Mai tinem minte ineptia asta ?

   E aceasi rima. Hai sa nu pretindem ca nu stim ce se intampla aici si ca ce se petrece in vest nu ne afecteaza.

   A picat in bot dar sa nu uitam cine striga pentru asta. 90% femei striga pentru tratament preferential.

   cpes.fspub.unibuc.ro/home/noutati/scrisoaredeschisa-formareaexpertilorinegalitateadesansesidegen

   UPB are si master.

   Master în Ştiinţe Politice, Specializarea Ştiinţe Politice - Politicile egalităţii de şanse.

   Asta nu e decat un alt push spre "normalitate".
   Pe aceasi tema cu "hai sa anajam 50%" femei sa fim in tema cu lumea. Nu conteaza ca sunt praf si pulbere la job. Le dam bani ca merge treaba.

   Romanii sunt destul de deschisi la minte. Dar asa cum mirosim rahatul Rusiei la fel miroase si rahatul astora din Vest.
   • -7 (15 voturi)    
    50% e foarte bine pentru bărbați (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:18)

    Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui simplex

    Pierd teren in construcții, șoferi, minerit dar câștigă în învățământ, sănătate, resurse umane și alte posturi calde.
    • +4 (8 voturi)    
     :))))) Constructiile ar angaja copii (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:54)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

     daca ar putea. E o foame de forta de munca in productie de ar lua si infirmi de picioare. Dar cu toate astea si salariile evident mari, femeile raman doar la fluierat. Totul pentru ca ele nu aleg sa lucreze in slujbele astea ... grele.
 • +24 (78 voturi)    
  foarte bine (Marţi, 16 iunie 2020, 21:03)

  andimi [utilizator]

  lasa ca nu se intampla nimic daca nu ne referim la tot felul de ciudatenii ale naturii, deja se exagereaza.
  • +24 (44 voturi)    
   activistii extremisti trebuie opriti ! (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:45)

   boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   chiar in randul comunitatii gay deja se poarta "cancel culture", adica, daca nu tipi si sustii noile inventii, te anuleaza si te distrug.

   sunt atat de ipocriti incat se fac ca au uitat ce inseamna cuvantul DIVERSITATE, pe care il flutura doar cand se dau victime, iar acum un mai sunt "diversi", vor sa fie "egali" cu o femeie.
   A is bine Duda polonozilor ca e o ideologie acum.

   pentru cei care dau minusuri si inca nu s-au trezit la realitate:
   - intrebati-va ce defineste biologic o femeie
   - nu, un transsexual nu are uter
   - nu produce lactatie decat prin injectii si nicidecum indeajuns penru o alaptare (rolul biologic al glandelor mamare la sanul femeii)
   - mai cititi ce inseamna de fapt INTERSEX si termeni precum DSD, Gender Dystrophia.

   activistii penibili extremisti, cu dovezi stiintifice care noteaza clar terminologia "Disorders of Sex Development", vor sa trans-forme (*pun intended*) si intelesul cuvantului "disorder" (disfunctionalitate, tulburare, boala)

   uite aici "statement":
   https://intersexday.org/en/aap-statement-2017/

   deci nimic despre proganada si educatie in scoli, asa ca lasati medicii sa fie medici si sa isi faca treaba, si axati-va pe programe de suport pentru parinti , nu propaganda si extremism
   • -14 (26 voturi)    
    Tot ce demonstrezi tu e ca nu exista suflet! (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:31)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

    Daca ne limitam la definirea fintei umane doar d.p.d.v. biologic, sufletul, personalitatea, psihologia umana nu exista! Daca esti convins de spusele tale, sper ca nu mergi la biserica sa pierzi timpul!
    • +7 (11 voturi)    
     victima (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:35)

     boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     cand nu ai argumente si te victimizezi sau arunci vorbe goale

     iar exemplu de cum incercati sa schimbati subiectul, cand de fapt ESTE VORBA DE BIOLOGIE.

     poate altii explica mai clar decat o fac eu:

     "Orice adult a luat act de proximitatea a trei situații: există heterosexuali, homosexuali și trans-sexuali. Oameni care au aceste opțiuni au tot dreptul să le asume: nu s-a stabilit cu definitivă certitudine științifică dacă ei au acest comportament sexual în chip ”nativ” (genetic), prin influență culturală, sau prin combinația celor două. Oricum, cu sau fără operații chirurgicale, aceste trei categorii există, iar exponenții lor nu pot fi nici penalizați legal, nici ostracizați social sau discriminați pe acest criteriu: cel puțin nu într-o democrație funcțională.

     DAR... Pe lângă aceste trei categorii, apare de vreo câteva decenii și o IDEOLOGIE DE GEN, care ne spune că nici biologia, nici chirurgia, nici cutumele nu au vreo treabă cu identitatea pe care și-o asumă cineva. Toate astea sunt prostii. De fapt, putem fi ”ce vrem”, după ”cum ne simțim”.
     Și cum cele trei variante enumerate păreau cam sărăcuțe, au mai fost inventate - pe fondul unei adevărate nebunii ideologice - încă vreo CÂTEVA ZECI de ”identități”, la ”alegere”. "
     • -5 (5 voturi)    
      OK, deci esti de acord cu mine (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:13)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

      “ "Orice adult a luat act de proximitatea a trei situații: există heterosexuali, homosexuali și trans-sexuali. Oameni care au aceste opțiuni au tot dreptul să le asume: nu s-a stabilit cu definitivă certitudine științifică dacă ei au acest comportament sexual în chip ”nativ” (genetic), prin influență culturală, sau prin combinația celor două. Oricum, cu sau fără operații chirurgicale, aceste trei categorii există, iar exponenții lor nu pot fi nici penalizați legal, nici ostracizați social sau discriminați pe acest criteriu: cel puțin nu într-o democrație funcțională.”

      Dar aici te contrazici singur:
      “ DAR... Pe lângă aceste trei categorii, apare de vreo câteva decenii și o IDEOLOGIE DE GEN, care ne spune că nici biologia, nici chirurgia, nici cutumele nu au vreo treabă cu identitatea pe care și-o asumă cineva. Toate astea sunt prostii.”.

      Pai hotaraste-te! Ori e una, ori e alta? Ai doua personalitati?
      • +3 (7 voturi)    
       iar intoxicatii si abureli josnice (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:04)

       boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui Alui

       le amestecati atat de mult si de bine , incat si tu esti confuz.

       ar trebui mai bine sa discutam despre analfabetismul functional pe care il confirma multi pe aici: chiar daca poti citi ceva , (demonstrezi ca) nu si intelegi textul.

       noua ideologie si propaganda pentru "Identitatea de gen" nu vine sa sustina lucrurile mentionate anterior, ci sa creeze o idee ca sunt niste inventii ("constructii sociale") si prin urmare mai pot inventa si ei altele dupa cum le vine si pare cool.
   • -6 (8 voturi)    
    Normalitatea lui peste (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:14)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

    Acum 200 de ani existau sclavi. Aia era normalitatea. In baza unor argumente la fel de clare si pertinente.
    • +5 (9 voturi)    
     mizerii si intoxicari (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:30)

     boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     claaar... Romania, marea colonizatoare si detinatoare de sclavi negri ... acum 200 de ani, stramosii tai vindeau sclavi si distrugeau si colonizau alte teritorii ;)

     cand nu ai argumente, amesteci in mod josnic lucrurile... si noi trebuie sa ne facem mici , ca am fost educati sa nu spunem lucruri care ar putea face pe altii sa se simta deranjati (chiar daca spunem adevarul), ca "desteptul cedeaza primul"... si uite asa ne-am trezit cu idioti peste tot: in politica, in scoli, in blocurile de locuinte, care vor sa fie mai presus decat altii si sa ne dicteze ca exceptiile lor trebuie impuse

     in primul rand nu neaga nimeni sclavismul dar nu o sa elaborez aici fiindca este OFF-TOPIC si denatureaza adevarata dezbatere, exact la ceea ce va pricepeti si vreti sa faceti
     • 0 (10 voturi)    
      Puteti spune orice intr-o dezbatere civilizata (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:50)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

      Prea multa furie pentru o conversatie civilizata.

      1. Sclavia a existat in Tarile Romane si Moldova pana la mijlocul secolului XIX, populatia totala de robi fiind de ~250,000.

      2. Comparatia cu sclavagismul privea schimbarea perceptiei publice asupra rolurilor in societate. Era un raspuns la ideea ca normalitatea este un concept unitar si static.

      Este important ca mediul academic sa aiba libertatea de a dezbate si ce nu ne convine.
   • +1 (7 voturi)    
    hmm... (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:08)

    boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

    surprinzator cum armata de minusari si activisti extremisti pare sa ne lase sa comentam pe aceast subiect, avand in vedere experienta de la comentariile pe articolele despre educatie sexuala, care, vai, ca sa vezi, ne considerau nebuni cand ziceam ca chiar in situatia aceasta ajungem.
 • -2 (60 voturi)    
  Nu e tocmai rezonabil (Marţi, 16 iunie 2020, 21:20)

  Appollodor [utilizator]

  Eu unul sunt ceva mai conservator, pe cale de consecință nu tocmai de acord cu ideea pusă în cauză, însă din punct de vedere al libertății academice nu găsesc acceptabil tipul acesta de soluționare.

  Ne plângem constant de corectitudinea politică excesivă și de "criza spiritului" din mediul academic apusean, și o facem pe bună dreptate, în opinia mea.

  Prin urmare, de ce să procedăm întocmai ca aceia pe care îi criticăm acerb, blocând instituțional posibilitatea dezbaterii academice pe o anumită tema?

  Universitatea ar trebui să fie prin excelență un spațiu deschis, al dezbaterii și al rațiunii. Dacă nu găsim acceptabilă blocarea unor teme de discuție ce nu convin mediului academic progresist, mi se pare absurd să facem exact același lucru, dar dintr-o perspectivă conservatoare. Cu ce suntem mai buni decât ei?

  Ori ținem cu adevărat la libertatea de exprimare, ori procedem similar celor care au început să o abandoneze.
  • +12 (56 voturi)    
   Academia nebuna (Marţi, 16 iunie 2020, 23:08)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

   Le dai autonomie ca sa devina : fanatici, intoleranti, radicali, agresivi , dogmatici. Si toate astea pe banii contribuientului.
   • +4 (24 voturi)    
    Dar nu asta am zis (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:29)

    Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

    Și chiar îmi pare rău să văd că ne-am radicalizat într-o asemenea măsură încât nu mai e loc de dialog pe nicio temă.

    Stânga vrea să interzică orice crede dreapta, dreapta vrea să interzică, similar, orice provine de la stânga.

    Revedeam de curând niște dezbateri de-ale lui Milton Freedman cu unii preopinenți de stânga, prin anii 70. În fine, tema era evident un economică și nu probleme de gen, dar mă mir cum puteau oamenii ăia să stea de vorbă. Astăzi de ce nu se mai poate?
    • +12 (32 voturi)    
     Nici pe departe (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:25)

     Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

     Anii 70 a existat o mare crestere a terorismului de stanga, iar o buna parte a presei occidentale de stanga subtil sustinea aceste miscari. Din cate stiu dreapta mereu a fost mai toleranta cu stanga , invers nu. 1. antonio gramsci si a scris opera in puscaria fascista, deci, avea acces la o intreaga biblioteca si multa libertate, in schimb in puscariile comuniste luai bataie daca scriai un poem pe un carton cu un carbune. 2 Politica correcta este o cenzura de stanga care a cuprins intreaga lume, internet si legi aspre, in spania poti fi amendat cu 30 000 euro daca zici ceva negativ de gay. Nu exista ceva echivalent de dreapta care sa fie comparabil. Marile firme de internet in general persecuta conservatorii.
     • -5 (13 voturi)    
      Toate drumurile duc spre stânga (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:29)

      Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

      Degeaba te strofoci. Noua generație născută și crescută în bunătate are o paradoxală atitudine de stânga. Nu sunt nemâncați care sa fie disperați după cât mai mulți bani. Sentimentul lor de împlinire provine în mare parte din a fi buni cu semenii lor. Și sunt de neoprit. Noi suntem pulbere. In schimb Ei sunt viitorul de azi. Bravo lor, generația sub 30 de ani. Felicitări și părinților lor, dat vă rog, părăsiți scena.
      • +5 (11 voturi)    
       Cine uita istoria (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:36)

       Anarb [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

       ...e condamnat sa o repete. D-aia ne trebuie un muzeu al comunismului, pentru ca tinerii sa nu uite ce au trait parintii lor si unde duce stanga radicala.
       • 0 (0 voturi)    
        Istoria trebuie înțeleasă (Vineri, 19 iunie 2020, 13:00)

        Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Anarb

        Nu folosită ca armă.
     • -2 (8 voturi)    
      Așa o fi fost în anii 70 (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:31)

      Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

      E drept că nu sunt expert în acea perioadă.

      Cu toate acesteam, reținem felul cum numeroși adversari ai dictaturilor lui Franco sau Pinochet au fost victime ale omorului sau ale torturii.

      Nici mie nu-mi place politica corectă, pentru atmosfera lugubră și carcerală pe care o impune în spațiul academic sau cel public, dar nu m-aș apuca să fac nici apologia extremismelor de dreapta. Eu însumi sunt mai degrabă de dreapta, însă acesta nu mi se pare un parcurs prea sănătos.
     • -2 (4 voturi)    
      Ete na (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:21)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

      Biserica Ortodoxa Romana pare ca are o putere de negociere incredibila intr-un stat modern si noua ne e frica ca exista prea mult progresism.

      Anecdotele nu fac bine unei dezbateri. Beciurile Sigurantei sau ale Gestapoului nu erau biblioteci si este o cruzime sa prezinti teroarea fascista ca pe ceva mai bun. Inainte de comunisti, legionarii au intors Romania in primitivism, iar politica pornita de ei a dus la moartea a sute de mii de oameni.
      • +1 (7 voturi)    
       Exact! (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:43)

       Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Nu are sens să ne apucăm să facem exerciții de echilibristică morală de tipul "care totalitarism e mai rău".

       Orice formă de extremism e reprobabilă, fie ea de dreapta sau de stânga.
       • +2 (6 voturi)    
        Sigur că fiecare extremism e periculos (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:40)

        Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

        Numai că pe moment extremismul de stânga e prevalent și e deci principalul inamic. Mai ales că adoptă cele mai insidioase modalități de infiltrare. LGBTeii fiind doar una din căile de distrgere a civilizației șli democrației.
    • +13 (29 voturi)    
     De ce dezinformezi?! (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:37)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

     Ele nu sunt interzise. Senatul pur și simplu a cerut ca lega educației să nu permită finanțarea lor de la bugetul de stat.

     Sunt instituții care predau ore de pocker sau black Jack. Sunt tot în Vegas „experți” care predau lecții despre cum să seduci orice femeie în 10 minute :) Însă e cât se poate de firesc ca asemenea aberații să nu fie finanțate pe bani publici.
     • -6 (10 voturi)    
      Pentru că asta scrie în articol (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:20)

      Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Dacă citim dincolo de titlu, vedem că "articolului 7 din Legea Educației Naționale, alineatul 1, litera e" face referință la interdicție, nu definanțare.

      Și eu sunt destul de sceptic vis-a-vis de meritul științific al acestei noi filosofii de gen, după cum am scris inițial, dar mi se pare nefirească interzicerea. Aș prefera dezbaterea, atâta tot.
      • +7 (9 voturi)    
       Astia cu genul nu dezbat. S-a incercat (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:04)

       YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

       La discutii/dezbateri s-a ajuns invariabil la acuzatii diverse. Vine la dezbatere un barbat pe tocuri pe nume George si are pretentia sa fie numit doamna Carmen, iar daca interlocutorii refuza sa-i spuna asa incep acuzatiile de discriminare. Nu exista nicio discutie aici. Din start ei au pretentia ca interlocutorul sa capituleze in fata „identitatii de gen”. Unde e dezbaterea?
       Ei pur si simplu reclama obligatia majoritatii de a le acorda diverse beneficii si obligatia de adresare cu formule aflate evident in contradictie cu realitatea. Asta nu e dezbatere academica, este ideologie. Vor educatie ideologica sponsorizata de stat, care sa spuna doar punctul lor de vedere despre genul fluid. Nu exista o discutie intre teoria genului si sexologia binara. Pur si simplu ideea binara e din start aruncata la gunoi si trebuie sa acceptam DREPTUL lor la tratamente hormonale GRATIS, operatii GRATIS, cursuri ideologice GRATIS etc. Pentru ca unii au descoperit ca prin gen se poate trai mai usor. Munca cu sexul e veche si a asigurat multora o paine, iar acum prin munca cu genul se poate face acelasi lucru.
       • -3 (5 voturi)    
        Dar asta zic eu? (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:24)

        Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

        Credeți că eu sunt de acord cu astfel de aberații, ori cu impunerea unui anumit limbaj, sau mai știu eu care gratuități pentru operațiile respective?

        Tot ce am afirmat este că dacă un universitar dorește să facă ceva studii/statistici/sondaje ori să publice articole asupra unui subiect de tip "gender" ar trebui să fie liber să o facă, asta înseamnă libertate academică.

        Apoi, firește, putem să fim sa să nu fim de acord cu concluziile sale. Nu-mi mai reiau opiniile personale asupra temei. Dar cred în dreptul oricui de a nu fi de acord cu mine, asta este.
        • +3 (7 voturi)    
         Nu-i frumos să minți (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:07)

         Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

         E liber să o facă. Ce nu poate face, e să obțină patalama de expert în „gender studies” pe banii statului. O poate face liniștit la o universitate privată
        • +2 (2 voturi)    
         Despre "libertatea" academica!! (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:51)

         gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

         Somnul ratiunii naste monstrii!! UNIVERSITARII pot face si studii excentrice, dar nu pe banii platitorilor de taxe si impozite, iar rezultatele sa nu fie impuse, cu obstinatie, publicului neinteresat de aberatii!!! Unii UNIVERSITARI pot fi / deveni clienti ai spitalelor de psihiatrie (parti-culare), pe parcursul cercetarilor lor, fara sa anunte la Mica Publicitate!!
     • +1 (7 voturi)    
      Unde e dezinformarea? (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:23)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Daca nu ai voie sa faci un anumit lucru intr-un anumit spatiu, inseamna ca este interzis in acele conditii.
      • +3 (7 voturi)    
       Dezinfirmarea îți aparține (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:43)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Faptul că refuz să-i dau bani cerșetorului nu înseamnă că-i interzic ceva. E liber să cerșeacă în continuare cât are chef dar nu pe banii mei. E exact aceeași situație și cu „gender studies”.Statul refuză să finanțeze o găinărie distructivă și găinarii fac spume
       • -1 (7 voturi)    
        Profesorii nu sunt cersetori. (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:35)

        DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        Profesorii nu sunt cersetori.
   • -4 (8 voturi)    
    Banii contribuabililor (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:16)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

    Daca oamenii de stiinta ar fi fost limitati in cerecetarile lor de ce considera contribuientul, am fi inca la coada vacii. Noi ii platim pe intelectuali sa gandeasca liber, nu sa ne satisfaca parerile. Pentru asta sunt suficiente forumurile astea.
    • +1 (7 voturi)    
     Uimește-mă! (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:27)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     Ia spune tu ce cercetări nemaipomenite se fac împotriva voinței contribuabililor?!
     • -3 (7 voturi)    
      va raspund (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:04)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Cred ca istoria artei moderne, psihologia, antropologia, istoria ideilor, istoria Europei si a secolului 20 sunt importante. Fara studii despre gen, aceste domenii sunt amputate. Asta fac talibanii, nu tarile care vor sa pregateasca studenti care sa poate discuta cu oricine din lume.
      • +4 (6 voturi)    
       Așa și?! (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:45)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       A deci vreun corp legislativ să le taie finanțarea pubică?! Ce te tot aberezi?!
       • -4 (6 voturi)    
        ??? (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:39)

        DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        Daca nu poti discuta despre gen ca parte a unui construct social, atunci nu poti discuta nici despre psihologie, arta, sociologie, filozofie, istorie. Este una dintre temele importante de dezbatere. Si nu o spun eu, o spun tocmai cei care predau acele materii. Indiferent daca sunt conservatori sau liberali.

        Ce a facut PMP este asasinat cultural.
        • 0 (4 voturi)    
         Nu-i vorba de discuții ci de plată (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:58)

         Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

         Poți discuta cât vrei, dar așa cum nu e normal ca statul să finanțeze cursuri de ruletă sau păcănele și masterate în domeniu nu e normal nici șă finanțeze calificări universitare în escrocheria numită și „gender studies”.
      • +2 (2 voturi)    
       va sa zica istoria Europei e amputata (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:39)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Fara fabuloasele studii de gen? ca si celelalte domenii enumerate? Pana acum am trait si invatat o istorie partiala si incorecta fiindca studiile de gen nu existau?
       Pe bune? Cat va dura pana cand si fizica va trebui rescrisa conform studiilor de gen? Ca deja un exaltat compara teoria relativititatii cu teoriile de gen. Probabil intelesese din teoria relativiatatii ca totul e relativ si atat.
  • +16 (40 voturi)    
   Libertate academică (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:34)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui Appollodor

   ...e una. Programa școlară din ciclul primar e alta. Cine-și dorește să aprofundeze „academic” astfel de aberații e liber să o facă. Slavă Domnului, s-au înmulțit „specializările academice” în discipline pidosnice ca ciupercile după ploaie.
   • +2 (4 voturi)    
    Este adevărat și asta (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:25)

    Appollodor [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    Da, așa este, nu cred că e acceptabil să impui cuiva o agendă politică încă din ciclul primar. Eu vorbeam mai mult despre ce se întâmplă în învățământul superior.
 • +44 (74 voturi)    
  De ce nu și identitatea de rasă, de exemplu? (Marţi, 16 iunie 2020, 21:21)

  CezarN [utilizator]

  Dacă tot inventam identități ...
  Poate un negru se simte caucazian, sau o blonda se simte brunetă, sau unul cu ochii albaștri se simte cu ochii negri, hai sa facem rubrici pentru toate asta, ca doar nu contează cum ne-a lăsat natura, ci cum ne "simtem" noi, nu?
  • +14 (20 voturi)    
   absolut :) (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:05)

   Rares-Manuel Farcas [anonim] i-a raspuns lui CezarN

   Dar eu nu-s om, eu sunt Martian si vreau sa mi se recunoasca acest drept de catre Constitutie, incepand cu : informatiile din buletin si toate facilitatile de care beneficiaza vreo alta minoritate din tara asta :)))))
  • -4 (8 voturi)    
   Daca tot inventam (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:25)

   DanteW [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Natura nu ne-a lasat comentatori pe forum. Noi alegem ce identitati si roluri jucam in societate. Daca nu ar fi asa, atunci nici nu ar exista atata nervozitate :)
 • -28 (58 voturi)    
  Ok... (Marţi, 16 iunie 2020, 21:22)

  bgd [utilizator]

  Si ce facem cand saracul baiat nu se simte baiat, cand nu se identifica cu nimic masculin?
  Il bagam in spital, il indopam cu testosteron, il ignoram si marginalizam?
  • +10 (26 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 iunie 2020, 23:58)

   [anonim] i-a raspuns lui bgd

  • +9 (33 voturi)    
   am eu o metoda mai nepopulara... (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:05)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   .. gen, il trimitem in armata putin? sa vezi cum ii vine mintea la cap.
   • -1 (1 vot)    
    Parca aia din armata sunt slugile tale! (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:53)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Am fost in armata, mi-a placut, dar tot n-as forta pe nimeni sa-si nege personalitatea!
  • +24 (40 voturi)    
   Eu ma simt de 15 ani (Miercuri, 17 iunie 2020, 7:29)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   Eu ma simt de 15 ani desi am 44 ani. Cum facem, ma primiti la un liceu ? Pot sa am o iubita de 14 ani ? Cum sa-mi luati impozite, la varsta mea pe care o simt as avea nevoie de o alocatie platita de vecini. Cine sa-mi nege "drepturile"? La varsta de 15 ani, nu pot avea obligatii.
  • +7 (17 voturi)    
   nerge (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:56)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   la psihiatru, ala trateaza astfel de dereglari
 • -33 (59 voturi)    
  Pare (Marţi, 16 iunie 2020, 21:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  o cenzură mai rău ca pe vremea lui Ceaușesu, nu?
 • -33 (59 voturi)    
  Domnul Presedinte (Marţi, 16 iunie 2020, 21:24)

  adrian88000 [utilizator]

  sa nu accepte !
  • +10 (22 voturi)    
   E si timpul sa fie pus in impas. (Marţi, 16 iunie 2020, 23:34)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   Sunt curios ce va face.
  • +1 (21 voturi)    
   ete na.. (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:06)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   .. ba uite ca o sa accepte.
 • -9 (49 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 iunie 2020, 21:27)

  [anonim]

 • +22 (68 voturi)    
  Nu știam (Marţi, 16 iunie 2020, 21:29)

  sysrq [utilizator]

  Nu știam cu cine să votez și m-am decis ... PMP. Dacă în timpurile pe care le trăim cineva a avut curajul să susțină așa ceva, este extraordinar. Deși se vor victimiza la greu, este un început de formare de anticorpi împotriva acestei infecții. Polonia și Ungaria au deja acești anticorpi, sper să fim următorii. Auzi ce experți ne lipseau nouă ... în egalitatea de șanse. Ideea e că educația se face acasă în funcție de fiecare familie în parte, școala trebuie exclusă din ceea ce înseamnă "educație". Școala trebuie să te învețe lucruri nu să te educe, acesta este rolul familiei, nu al școlii.
  • -9 (35 voturi)    
   PMP = PSD (Marţi, 16 iunie 2020, 23:57)

   cornholio [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   Fie ești postac, fie ești românul tipic care sare după fentă și votează Vadim, PPDD, PRU, PMP și alte ciori vopsite pentru că au luat o lozincă în gură și o molfăie pentru voturi. Apoi tot înjuri că politicienii fură. Păi cum dracului să nu te fure mai omule dacă tu cu mâna ta votezi hoți că spun la TV chestii fără nicio legătură cu problemele țării.

   Partidul lui Elena Udrea, fugită în Costa-Rica, a terminat placa aia cu marea unire cu Moldova și acum vrea să rezolve identitatea de gen. Și nu în școli unde înțeleg pericolul pentru copii care habar n-au ce-i aia transgenderism, ci în universități, printr-o restricție total neconstituțională la „opinii”.

   Asta în timp ce PMP prin toată țara e aliatul de bază al PSD în consiliile locale și are mâinile băgate în cașcaval până la cot.
   • -2 (24 voturi)    
    Până acum... (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:44)

    sysrq [utilizator] i-a raspuns lui cornholio

    ... în lipsă de altceva i-am dat votul meu lui Băsescu. Ce caut de fapt ... un partid naționalist cu oameni gen Viktor Orban, care să acționeze ca Viktor Orban, dar așa ceva nu există la noi. Trăim timpuri în care agresivitatea ong-urilor de tot felul este dusă până la paroxism iar interferența lor în stat este ca un virus care aproape și-a omorât gazda.
    Acestă mică modificare la Legea educației Naționale, chiar dacă e o picătură într-un pahar cu apă, tot e ceva și asta doar dacă ne uităm la reacțiile stârnite.
    • -4 (6 voturi)    
     Discurs (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:32)

     DanteW [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

     Discursul asta fascist a distrus Romania moderna in anii 30. Presupun ca nu credeti ca romanii au ucis cateva sute de mii de evrei.
 • -9 (47 voturi)    
  exact (Marţi, 16 iunie 2020, 21:32)

  tudor74 [utilizator]

  Asta era ultima si cea mai importanta problema a Rromanistanului ... ca Gigel vrea sa se identifice ca Gigica ! Inainte de asta am avut o alta problema ca Gigel si Petrica vroiau sa se duca la primarie si sa se casatoreasca!

  De criminali eliberati, politie incompetenta, CCR si Avocatul Popurului in slujba infractorilor, organizatii criminale sub paravanul unor partide politice ... astea nu sunt probleme demne de modificari legislative ... nu nu !
 • +32 (48 voturi)    
  Vai vai vai (Marţi, 16 iunie 2020, 21:35)

  Zummm [utilizator]

  S-a vazut libertatea aia de gandire la ultimul spectacol de la MNAC. N-am nimic cu indivizii dar nu din banii publici
  • -9 (25 voturi)    
   Lasa-ma sa ghicesc (Marţi, 16 iunie 2020, 23:20)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   Popime, biserici si zigurat cu cruce din bani publici sunt ok, nu ?

   Cine zice ca infractori din guvern dau bani degeaba la popime, uite aici rezultatul, in postarile de la acest articol: ura, discriminare pt ceva care nu ii afecteaza, fanatism si nu in ultimul rand, indobitocire si involutie!
   • +7 (15 voturi)    
    lel (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:33)

    Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Bucura-te corpuleeee,dă-le jos haineleeee... LUL
   • +7 (15 voturi)    
    Pai de ce n-ar fi? (Miercuri, 17 iunie 2020, 8:38)

    Anarb [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Peste 90% din parinti DEPUN CERERE pentru studierea religiei de catre copii. Peste tot in lume parintii se implica in programa si activitatile scolare si asta e normalitate.
    Anormaliate este ca o elita minoritara de stanga sa impuna o programa parintilor si copiilor lor.
    • +1 (3 voturi)    
     elita? (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:37)

     boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui Anarb

     :)

     in rest , comentariul mi se pare bine scris
  • +10 (20 voturi)    
   LEL (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:31)

   Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   Te vede dumnezeiţa,care este o femeie neagră :)
  • -5 (7 voturi)    
   Arta (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:33)

   DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   Da, din bani publici ar trebui sa se faca numai lucruri care va plac dumneavoastra.
 • +29 (47 voturi)    
  Revoltator! Revoltator! (Marţi, 16 iunie 2020, 21:37)

  Sparafucile [utilizator]

  Daca ar mai trai, si mamul meu, si tata mea ar fi scandalizati in ultimul hal.
  • 0 (0 voturi)    
   vrei sa spui (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:57)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   ”parintele tau 1” si „parintele tau 2”!
 • +21 (49 voturi)    
  deci (Marţi, 16 iunie 2020, 21:37)

  cucuveauamov [utilizator]

  nu vom mai putea spune ca Barna este un barbat politic
 • -22 (70 voturi)    
  Niste dobitoci medievali (Marţi, 16 iunie 2020, 21:39)

  ipolitic [utilizator]

  Cum poti interzice o teorie? Cum poti interzice o opinie? In curand vom arde carti in piata publica?
  • +30 (64 voturi)    
   N-au interzis (Marţi, 16 iunie 2020, 22:36)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Au blocat instituțiile publice de la a pierde vremea și riusipi bani publici pe nonsensurile alea. Poți să faci cât „gender studies” vrei în universități private sau în afara țării.
   • -28 (44 voturi)    
    nu prea îțți place învățătura... (Marţi, 16 iunie 2020, 22:54)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    după cum se vede!
   • -6 (28 voturi)    
    Paiul si barna (Marţi, 16 iunie 2020, 23:22)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    "riusipi bani publici pe nonsensurile alea" ... cu toate astea risipim bani publici pe mii de popi sa predea lectii despre serpi vorbitori in scoli !
    Seziezi ironia?
    • +4 (20 voturi)    
     LEL (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:34)

     Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Valorie creştine au ridicat Europa,nu "libertantismul"
     • -5 (11 voturi)    
      dap, rugurile inchizitiei (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:15)

      kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

      si cruciadele...
    • +5 (23 voturi)    
     Yep (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:33)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Peste 90% din părinți și-au înscris copiii la orele de religie. Câți crezi că i-ar înscrie la orele de „gender studies”?! Asta îți dă rsăpunsul la întrebarea ce e nonsens și ce nu.
    • +10 (22 voturi)    
     Deci tu vrei mai multă risipă? (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:44)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Evident că în România se risipesc munți de bani pe aberații. Cu atât mai mult măsura de tăiere a risipei cu orele de „gender studies” plătite de la buget e binevenită. Tăierea oricărei risipe, oricât de mic,i e un pas spre o țară civilizată și prosperă. De ce te deranjează așa de tare?!
    • +5 (7 voturi)    
     Mda (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:33)

     Anarb [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Si mie mi s-a predat in scoala Tinerete fara batranete unde vorbea calul...Oare de ce?
     • 0 (6 voturi)    
      Macar ti s-a spus ca e basm (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:13)

      Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Anarb

      In schimb copiilor li se cere sa considere povestea sarpelui vorbitor drept adevar absolut, si nu drept fictiune, basm, legenda.

      Vezi absurdul situatiei?
  • -8 (46 voturi)    
   Vom interzice filme, vom darama statui. Cunoscut? (Marţi, 16 iunie 2020, 22:45)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Va suna cunoscut?
   • +2 (4 voturi)    
    pai clar (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:45)

    boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    vor inventa maine in limba romana pronume neutru, vor trebui sa existe 10 % L, 10 % G, 10 % B, 10 % T, 10 % Q 10 % + 10 % ? 30 % etc./viitoare inventii, in guvern si institutiile publice si chiar companii private, ca deh trebuie sa fie reprezentativitate altfel e discriminare

    meritrocatia nu mai e buna, acum trebuie fortat sa fim "diversi"
  • +20 (42 voturi)    
   lasa ma bre (Marţi, 16 iunie 2020, 22:56)

   fghr [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   nu mai bagati voi opinii copiilor in cap
   • -1 (29 voturi)    
    In primul rand (Miercuri, 17 iunie 2020, 7:32)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui fghr

    cei care studiaza in universitati nu sunt copii, sunt adulti. In al doilea rand, indiferent de subiect, sa interzici studiul unei linii de gandire, teorie etc. prin lege, este moartea mintii. Nu este nici-o diferenta intre a interzice studiul fenomenelor "gender" si a interzice de exemplu teoria relativitatii. Daca nu intelegeti acest principiu al autonomiei universitare, nu am ce face. Doar ca imi pare rau de voi. Libertatea de idei, gandire si exprimare nu e pentru sclavii preconceptiilor.
    • +6 (8 voturi)    
     ei nu! (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:26)

     CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     "linii de gindire" pot fi si aberatiile lui adolf, sau gaddafi, sau pol pot, sau idi amin?
     Dece nebunia astora nu poate fi predata drept "linie de gindire" - FIINDCA SINT IDEI ABERANTE, PERICULOASE, ANTISOCIALE. Exact asta e motivul pt care asemenea nebunii nu trebuie acceptate. Tot asa cum nu ar trebui acceptate prostiile derivate din tot felul de religii. Din nefericire nebunia politic corecta impinge lumea in bratele bisericii ca prima reactie la o nebunie ce pare mai mica in zilele noastre - daca nu vrem sa ne amintim de inchizitie, Catari, razboiul de 30 de ani, etc.
     Societatea TREBUIE sa aiba anticorpi pt asemenea aberatii.
    • +2 (8 voturi)    
     asta e din putul gandirii (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:07)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     "Nu este nici-o diferenta intre a interzice studiul fenomenelor "gender" si a interzice de exemplu teoria relativitatii"
     Eu zic sa va schimbati nickul din ipolitic in
     "astiintific"
    • 0 (0 voturi)    
     nu teoria relativitatii (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:00)

     Vecin [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     ci poate astrologia sau teoria flogisticului, cu ele se compara „studiile gender”.
   • +3 (5 voturi)    
    multi nici nu au copii (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:46)

    boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui fghr

    ceea ce e mai curios si de fapt ciudat...

    de ce vrei sa ii educi pe ai altora?
    • 0 (0 voturi)    
     sau ... (Joi, 18 iunie 2020, 0:53)

     boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

     (completare subiect anterior) sau nu vor sa aiba / nu vor avea...
  • +22 (36 voturi)    
   da (Marţi, 16 iunie 2020, 23:16)

   Cib Ara [anonim] i-a raspuns lui ipolitic

   ai timp sa te chiorasti in izmene si sa te identifici corect , pana atunci..
  • +9 (13 voturi)    
   cum poate fi cenzurat un film (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:45)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Cum poate fi vandalizata o statuie?
   Deci cum putem interzice si cenzura arta si istoria? Uite asa!
 • +36 (56 voturi)    
  Cu ce se ocupa (Marţi, 16 iunie 2020, 21:48)

  cripop88 [utilizator]

  un "expert în egalitatea de șanse"?
  • +26 (46 voturi)    
   Cu tocat bani publici (Marţi, 16 iunie 2020, 22:39)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   Sigur că nu e nici pe departe singurul, dacă asta o fi o scuză.
  • +5 (13 voturi)    
   cu (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:02)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   ce se ocupa si un activist pe vremea comunismului, produce doar vorbe si hartii cre nu folosesc la nimic si incaseaza stipendii garse de la stat si de la ong-urile dintr-o anumita zona ideologica
 • +14 (26 voturi)    
  sa ne indreptam spre sectiunea de comentarii (Marţi, 16 iunie 2020, 21:49)

  Mawrkuss [anonim]

  unde mi-e popcornul?!
  • +20 (36 voturi)    
   Prevad minusuri pana spre 50-60 (Marţi, 16 iunie 2020, 22:49)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Mawrkuss

   Vin imediat si elucubratiile cu genul fluid

   :)))
   • +8 (16 voturi)    
    lel (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:35)

    Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

    Aia a fost un "experiment" marca HN....eşuat :)
 • +20 (44 voturi)    
  Si cati or sa mai tipe..... (Marţi, 16 iunie 2020, 22:01)

  Lok [utilizator]

  Era oricum stupid in limba romana. Nu are mare sens nici in cele anglicane.
 • -6 (54 voturi)    
  Da' de ce ardea asa de tare identitatea de gen? (Marţi, 16 iunie 2020, 22:02)

  Remarque [utilizator]

  Te doare mintea cu ce se ocupa parlamentul. S-au terminat toate problemele, avem o tara ca afara unde viata curge lin, iar noi ne autoprovocam intelectual.

  Apoi, textul articolului citit mai sus este intr-o limba romana atat de schioapa incat te miri ca a trecut prin mana unor juristi.

  Pentru desfiintarea sau impozitarea pensiilor speciale pe cand asa o majoritate?
  • +18 (54 voturi)    
   În mod cert nu e singura problemă a țării (Marţi, 16 iunie 2020, 22:42)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Remarque

   Însă e una ușor rezolvabilă, iar senatul spre cinstea sa a rezolvat-o.Ce sens are să încurajezi formarea de noi oștiri de paraziți și tăietori de frunză la câini?
   • +1 (5 voturi)    
    Te referi la popi? (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:15)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    "oștiri de paraziți și tăietori de frunză la câini"
    • +2 (6 voturi)    
     Nope (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:33)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

     Mă refeream la activiștii de partid pe stil nou: ONG-ei și experți în lugu-lugu.
  • +25 (45 voturi)    
   e o problema (Marţi, 16 iunie 2020, 22:49)

   Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui Remarque

   e o probllema pentru copii care sunt indoctrinati ca pot sa-si schimbe sexul dupa cum vor, pentru ca a fi baiiat sau fata e un concept social. Stii tu... genul ala de operatii "estetice" ireversibile, tratamente hormonale, etc.
   • -18 (38 voturi)    
    genul nu e sex... (Marţi, 16 iunie 2020, 22:55)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Mawrkuss

    dar nah, de unde să știi?
    • +7 (19 voturi)    
     Damn... (Marţi, 16 iunie 2020, 23:37)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     Nu te credeam ca nu faci distinctia intre gender si sex! Uau.
    • +14 (22 voturi)    
     Pai daca genul nu e sex... (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:23)

     andipetre [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     ...de ce transgenderii isi fac "schimbare de sex"?

     Genul, aplicat la oameni, e o constructie ideologica recenta care porneste de la premisa falsa ca oamenii trebuie categorisiti prin clisee: genul feminin face mancare si se imbraca in rosu si deci un barbat (sex masculin) caruia ii place sa gateasca si se imbraca si in rosu are gen feminin. Sau intermediar, fluid, aleator, whatever.

     Orizontul limitat al ideologilor nu ii lasa sa observe ca, pur si simplu, oamenii au preocupari diverse, indiferent de sex, iar discriminare e tocmai inchistarea lor in stereotipurile artificiale introduse de substanta la fel de artificiala a conceptului "gen". Genul e bun pentru substantive, nu are sens pentru oameni. O femeie poate conduce avioane sau repara masini fara sa se considere de gen barbat, iar un barbat poate sa gateasca fara sa trebuiasca sa se considere femeie.
     • +2 (6 voturi)    
      Just, (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:55)

      Namaste [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      foarte bine zis.
     • -5 (7 voturi)    
      Interesant argument, dar (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:45)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      Argumentul este interesant, dar transgender nu echivaleaza cu operatie de schimbare de sex.

      Aveti dreptate, stereotipurile de gen au tinut prizonieri oamenii mult timp. Femeile la cratita sau barbatii la conducere. De aceea sunt importante studiile de gen, pentru ca se refera nu doar la LGBT, ci si la perceptia mereu schimbatoare asupra rolurilor noastre sociale.
      • +3 (5 voturi)    
       Stereotipurile vin din natura umana. (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:09)

       Lok [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Fiecare sex se facea util in capacitatile sale. Astfel barbatii faceau muncile grele si riscante iar femeile cele usoare si aproape de casa. Candva lumea era mult mai periculoasa decat este astazi si sincer era o risipa de timp si resurse sa pui barbatii la cratita si femeile la arat. Luxul experimentarii oricarei munci de oricare dintre sexe este unul relativ recent. Si cu toate astea cele doua sexe se distribuie in proportie destul de mare in aceleasi "stereotipuri", femelie munca de birou, acasa sau munci usoare, barbatii in productie constructii si transporturi.
       • -2 (4 voturi)    
        Mda (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:44)

        DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Lok

        In ultimele mii de ani, stereotipurile de gen spuneau ca femeile sunt proaste si ca sentimentele sunt slabiciuni pentru barbatii puternici. Considerati ca ele ar trebui sa mai guverneze lumea in care traim? Ca Merkel ar trebui sa isi dea demisia si ca Gordon Ramsey ar trebui sa se apuce de constructii?

        Evident, este o simplificare, dar, trebuie sa recunoasteti, ca este pe masura exemplelor pe care le-ati dat.
        • +2 (2 voturi)    
         Iei totul de-a-ndoaselea (Miercuri, 17 iunie 2020, 20:47)

         Lok [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

         Nu ia nimeni decizii in functie de stereotipuri. Stereotipurile sunt de fapt o adunatura de actiuni specifice unui sex fata de altul.
        • +1 (1 vot)    
         nu sunt stereotiuri (Joi, 18 iunie 2020, 17:16)

         Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui DanteW

         ce descrii tu acolo is tendinte si aspiratii specifice femeilor si barbatilor care isi au origini genetice daca vrei: femeile sunt mai interesate de relatii/persoane/cuib, in vreme ce barbatii de lucruri (simplistic vorbind).
         Sunt si exceptii, si nu cred ca discrimineaza societatea pe nimeni aici - dar vaz ca neo-liberaliii sunt oricand gata sa gaseasca solutii pentru probleme non-existente.
         Cand am facut eu facultatea erau 10 fete intr-un an de 170 de studenti - nu le-a dat nimeni afara, pur si simplu nu erau interesate. Acum proportia e aproape 50-50. Nu s-a schimbat nimic politic, nu a fost nici o organizatie de asta "ajutatoare" sa impuna rate de reprezentativitate, si nici nu s-a opus nimeni. A ajuns la 50-50 in mod natural, fara impingere de la spate si fara discriminare.
      • 0 (0 voturi)    
       se pare ca avem printre noi (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:48)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Un student bine pregatit in studii de gen.

       Bun, va sa zica o femeie nu poate deveni buldozerita sau pilot de F16 daca nu studiem "genurile" si inventam 72 de genuri?
       • +1 (1 vot)    
        nu,nu poate (Joi, 18 iunie 2020, 17:19)

        Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui AliKimiku

        nu, nu poate ajunge nici una din cele enumerate pentru ca nu o lara "opresorul' (cine ii si unde e, nu se stie).
        Dar trebuie neaparat data o lege care sa impuna armatei sa aibe macat 50% femei pilot. Eventual sa dea afara 50% din barbatii piloti si in locul lor sa vina femei. Cam asta e cu miscarile astea neo liberate. Intra oleaca pe pagina facebook a tineretului USR si ai sa vezi cum vor discipolii lui Barna sa salveze Romania ;)
       • 0 (0 voturi)    
        E simpatic. La F1 au fost femei. (Vineri, 19 iunie 2020, 14:54)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

        Ca practic regulile nu fac diferenta de sex. Si mna succesul este limitat, dar masiv disproportionat.
        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_female_Formula_One_drivers
        Cu toate ca pilotii ar fi egali in toate avem urmatoarele probleme:
        Barbatii ating mai usor fizicul necesar condusului la 8G (sau cat o fi astazi).
        Barbatii au reflexe mai bune, acelasi motiv pentru care Serena Williams nu ar fi veci in primii 100 ATP.
        • 0 (0 voturi)    
         8g (Vineri, 19 iunie 2020, 19:42)

         Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui Lok

         Sa stii totusi ca corpul femeilor e mai toolerant la high g forces. Au fost facute studii de aviatia americana... din nefericire, femeile nu sunt asa de interesate sa pilotaj cum sunt barbatii, dar in armata americata sunt destulde femei pilot.

         Can am facut eu armata, la Bobocu era un pluton intrec de femei capitan, piloti de elicopter, venite la nu's ce training. Asta era in 2000.

         http://userpages.aug.com/captbarb/myths.html#:~:text=The%20reality%20is%20that%20women%20can%20counteract%20G%2Dforces%20because,blood%20upward%20into%20the%20brain.
         • 0 (0 voturi)    
          In aviatie e un beneficiu (Sâmbătă, 20 iunie 2020, 0:31)

          Lok [utilizator] i-a raspuns lui Mawrkuss

          dar acolo fortele iti trimit sangele ba la picioare ba in cap deci inlatimea conteaza. La F1 cei 6.5g resimtiti sunt pe directia laterala si inseamnca ca mainile iti sunt de 6.5 ori mai grele, ceea ce face actul de a tine volanul un efort in plus pe langa timpii de reactie. O femeie in cazul asta nu are nici un beneficiu clar.
    • +4 (6 voturi)    
     pai (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:23)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     atunci,ia explica mataluta ce si cum.macar sa stim si noi ce dracului suntem.pe bune ca o sa ascultam cu cea mai mare sfintenie

     si camasa de forta pregatita!
    • 0 (0 voturi)    
     poti sa-i zici cum vrei (Joi, 18 iunie 2020, 17:11)

     Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     eu nu am nici o problema sa redefinesti genul ca fiind diferit de sex. Problema ca nu stiu cum, dar toti care vorbiti de "gen" ajungeti la tot timpul ajunge la schimbarea sexului...
   • +1 (9 voturi)    
    ... (Marţi, 16 iunie 2020, 23:23)

    Cib Ara [anonim] i-a raspuns lui Mawrkuss

    si cu bani de la buget evident.
   • -4 (20 voturi)    
    Uhm (Marţi, 16 iunie 2020, 23:25)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Mawrkuss

    "e o probllema pentru copii care sunt indoctrinati"

    Sa le spui ca ii va calca masina a doua zi daca nu isi spun rugaciunea seara nu e indoctrinare din bani publici?

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-16427224-lectie-dintr-manual-controversat-religie-daca-minti-atunci-vei-calcat-masina.htm
    • +7 (17 voturi)    
     Mda... (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:52)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Manualul ăla trebuia să scrie că a minți e înălțător :)

     Până una alta 90% din părinți consideră că orele de religie le sunt utile copiilor lor și i-au înscirs acolo. Nimeni nu te oprește să nu-i înscrii copiii pe care nu-i ai la ora de religie
    • +8 (14 voturi)    
     Hmm (Miercuri, 17 iunie 2020, 8:55)

     ids [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Iei un manual obscur proaspat publicat, ca manualele le publica cine vrea nu BOR, si le avizeaza ministerul si-l dai de exemplu.
     La fel ai putea da exemplu cu manualul de istorie in care apar Esca si Cristoiu. E un argument buna scoti istoria din scoala, ca uite ce invata?
    • 0 (0 voturi)    
     ba da (Joi, 18 iunie 2020, 17:20)

     Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui tudor74

     ba da, dar poti mult mai usor sa-i explici copilului dupa, decat sa-l faci sa-i creasca cocoselul la loc, nu crezi?
  • +9 (19 voturi)    
   eu zic sa ne bucuram putin... (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:13)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Remarque

   .. ai dreptate, dar asta gura de oxigen in sensul ca nu am mai vazut de mult o lege de normalizare a unor lucruri.
 • -19 (43 voturi)    
  Si ceilalti? (Marţi, 16 iunie 2020, 22:06)

  nlln [utilizator]

  Inteleg ca sunt unii care doresc sa ramana nedefiniti ca gen si au acest drept.

  Altii doresc sa se identifice in continuare cu un gen si bineinteles au si ei acest drept.

  Suprimand orice referire la gen inseamna ca le dati dreptate primilor si ii discriminatii pe ceillati.

  Scopul era evitarea discriminarii nu promovarea discriminarii.

  Senatul Romaniei este doar o adunatura de specimene , fara nici o referire la vreun gen.


  Ganditi cum doriti dar sa nu indrazniti sa va ganditi ca cineva, vreodata se va putea referi la mine ca la un obiect ..neutru.
  Genul de care apartin face parte din indentitatea mea!
  Dati ce drepturi doriti cui doriti.
  Nu faceti acest lucru incalcand un drept al meu !
  • +16 (36 voturi)    
   Gresit. Identitatea ti-o dam noi. (Marţi, 16 iunie 2020, 22:31)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   Noi de identificam ca un sex sau altul, nu tu.
  • +9 (21 voturi)    
   LUL (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:38)

   Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   Ai la drepturi în Europa să îţi pui şi-n cap,nu te opreşte nimeni vărule să emigrezi,e o lume liberă,fiecare îşi alege unde să îi fie lui bine
   • -4 (6 voturi)    
    Wow (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:46)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

    Mandria de a nu fi in Europa este ceva nou.
  • 0 (0 voturi)    
   nu intereseaza pe nimeni genul tau (Joi, 18 iunie 2020, 17:22)

   Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui nlln

   nu intereseaza pe nimeni genul tau... poti sa-ti zici cum vrei, sa-i pui si doctor sau inginer in nume.

   Lumea o sa te strige dupa sex, stai linistit. Ala de care ziceti ca "nu are legatura cu genul".
 • +31 (59 voturi)    
  părere (Marţi, 16 iunie 2020, 22:12)

  Arl [utilizator]

  Vai, vor fi desființate masterate... Rămân niște activiști fără obiectul muncii? Să încerce un job adevărat.
  • -16 (30 voturi)    
   pai desfiintarea masteratelor (Marţi, 16 iunie 2020, 22:50)

   dessik [utilizator] i-a raspuns lui Arl

   e principalul beneficiu al legii. Mai important decat interdictia in sine care e cam aberatie.
 • +20 (36 voturi)    
  EX (Marţi, 16 iunie 2020, 22:19)

  marc.andre [utilizator]

  CE
  LENT
 • +10 (20 voturi)    
  Exact asta ne trebuia! (Marţi, 16 iunie 2020, 22:25)

  BernierC [utilizator]

  Oricum nu mai e nevoie de gen. Omenirea tangentiaza sublim nivelul mega-evoluat al unor viermi hermafroditi.
 • -23 (51 voturi)    
  Invatamant medieval (Marţi, 16 iunie 2020, 22:25)

  DanteW [utilizator]

  Ultraconservatorismul este ultimul lucru de care avem nevoie in invatamant. Si se pare ca exact asta primim de la PMP si PSD.
  • +12 (32 voturi)    
   Bafg seama că ceea ce i-ar ttebui ar fi... (Marţi, 16 iunie 2020, 22:46)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

   Niscai progresism a la Canada:

   https://www.youtube.com/watch?v=EBkcVtHXiLs
   • 0 (24 voturi)    
    Wow (Marţi, 16 iunie 2020, 23:15)

    jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Dacă zic Illuminati că e de rău, păi e de rău :-)

    Să discute repede cineva și cu Reptilienii, poate au ei o soluție. Alo, Q-Anon, Frăția Inelelor, Morpheus din Matrix, se aude?
    • +4 (18 voturi)    
     Wow! Ce ar fi să te uiți un pic la film? (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:18)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

     Cred că te poți concentra chiar și tu măcar 1-2 minute să vezi ce frumos sjunt obligați să le povesteasă profesorii din școlile de stat canadiene copiilor de 5 ani despre famillile cu 2 tătici sau 2 mămici. Sau cărțile de colorat cu LGBTei. Ce? Ți-e rușine de ai tăi?!
     • -2 (4 voturi)    
      De ce să-mi fie rușine? (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:30)

      jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Îmi pare bine că trăiesc într-o țară civilizată și care-și tratează cetățenii cu respect.

      Crezi că dacă nu vorbești despre persoanele LGBTQ ele cumva nu mai există?
   • -9 (25 voturi)    
    10% din mame sunt minore (Marţi, 16 iunie 2020, 23:38)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Sperietorile astea cu travestiti citind povesti sunt fake-news. Prezenta e voluntara cu parintele pentru ca se desfasoara in biblioteci publice
    Videoul e din Canada dar pune bucati din Surrey, UK. Au ramas fara material ...
    La fel cum nu a fost discutia de a converti copii de varsta mica la LGBT, asta e rostogolita de trolii rusnaci si de sfertodoctii pesedaci
    • +9 (19 voturi)    
     Ce ar fi să nu mai dezinformezi?! (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:13)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

     Districtul școlar în ca re sunt copii mei e unul priovat lși creștion. Chiar și așa LGBT-eii au încercat pe toate căile să se infiltreze. S-a ajuns să fie aliungați afară din școli cu șocuri eletrice și să primească ordine de exlcudere.

     În școlile de prin ghettouri, care-s toate de stat, e prăpăd. Îndocrinarea începe de la preșcolari.

     În rest mai încearcă și pe la alte mese.
     • -5 (5 voturi)    
      Sper ca “Districtul“ scolar nu e catolic! (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:26)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Vai de copii tai, daca da! Si e vorba ca 10% din mamele din Romania sunt minore! Adica avem cam multi pedofili in Romania!
      Tu unde traiesti?
     • -4 (4 voturi)    
      Si ai grija cu pastorul “de tineret” la biserica! (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:01)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      .
  • +11 (23 voturi)    
   se pare ca lumea apreciaza... (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:18)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

   ... aceasta lege. in sfarsit ceva normal de la parlamentari.
   • -3 (5 voturi)    
    Normal (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:01)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Cele mai populiste partide din parlament dau o lege care:
    - nu schimba cu nimic viata oamenilor,
    - nu obliga clasa politica la niciun fel de efort,
    - nu atinge privilegile celor care au dat-o.
    • +5 (5 voturi)    
     Dar care trezeste cea mai puternica reactie (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:12)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     de la grupul ala mic si guraliv de pe social media.
  • +7 (19 voturi)    
   LUL (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:39)

   Georgiana1995 [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

   Se numeşte o societate sănatoasă la cap, Du-te tălică în vest,nu-i problemă,eşti liber
   • -1 (3 voturi)    
    Multumesc (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:02)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Georgiana1995

    Multumesc pentru sfat.
    • +4 (6 voturi)    
     Fatalitate! (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:00)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     Din nefericire vestul n-are niciun os de ros pentru tine, vajnic activst al tuturor aberațiilor...
     • 0 (4 voturi)    
      Nu meritati (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:46)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Nu meritati sa faceti parte dintr-o dezbatere civilizata. Atacurile la persoana va descalifica.
 • +41 (59 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 iunie 2020, 22:26)

  [anonim]

  • +21 (35 voturi)    
   Eh (Marţi, 16 iunie 2020, 22:42)

   serbanTeodor [utilizator] i-a raspuns lui

   E grea viata in ziua de azi ca om normal. Trebuie sa depui efort sa te faci remarcat, trebuie sa accepti ca esti prost si nu discriminat. Cine are nevoie de asa ceva?
  • +13 (21 voturi)    
   a gresit redactorul (Marţi, 16 iunie 2020, 23:00)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui

   Foarte probabil se referea la toate categoriile LGBTQI+
   Probabil exagerat prin prisma ca 2 gagicute s-au pupat la betie... si gata sunt L sau B
  • +17 (23 voturi)    
   Ai dreptate (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:03)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui

   Ai dreptate, lumea o ia razna rau de tot!
   Unii care comenteaza pe aici vorbesc de interzicerea opiniilor etc. Eu cred ca tocmai acesti indivizi care promoveaza corectitudinea politica, practic te obliga sa gandesti ca ei ptr. ca altfel esti etichetat ca rasist, sexist, xenofob etc.
   • -3 (5 voturi)    
    Dar (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:09)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

    Dar uneori suntem rasisti, xenofobi, misogini. Eu sunt anti-rasist ca atitudine politica, dar sunt constient ca am deprinderi profund rasiste din educatie. Nu ii judec pe oameni pentru reflexele rasiste, ci pentru actiunile lor.
    • +5 (5 voturi)    
     Nu fi bigot. (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:14)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     Daca lumea nu vrea educatie LGBT, nu o va avea. Daca nu vrea fantezia ideologiei de gen, nu o va avea.
  • -1 (5 voturi)    
   Studenti, nu copii (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:04)

   DanteW [utilizator] i-a raspuns lui

   Studentii sunt la varsta la care gandirea trebuie sa fie mai libera ca nicicand. Mai tarziu, vor deveni conservatori si ei, ca si noi, dar de ce sa le rapim dreptul sa studieze un subiect pentru ca noi avem niste pareri? Legea nu este despre drepturile transgender, ci despre autonomia universitara.
   • +7 (7 voturi)    
    Să fie cât mai liberă. dar pe banii lor (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:39)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

    Așa o fi, dar dacă vor să studieze ruleta sau pokerul ar fi frumos să studieze pe banii lor nu pe pomeni de stat. E exact aceeași situație și la „gender studies”.
    • -4 (6 voturi)    
     Pot studia si ruleta (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:03)

     DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     De fapt, pot studia ruleta si poker la unele cursuri de statistica.

     Marxismul in sus si in jos, dar masura pe care a dat-o senatul este perfect ceausista. Nici marele secretar general al partidului comunist nu ar fi acceptat studii de gen in facultati.
 • +28 (54 voturi)    
  Cam asta a fost (Marţi, 16 iunie 2020, 22:42)

  Baiazid [utilizator]

  Clar nu mai votez USR - e simplu de vazut ce isterie s-a facut afara din cauza politically correctness-ului,"identitatii de gen" si a altor idiotenii de genul. Daca ei vor sa aduca asta aici mi-e clar ca viitorul nostru nu e cu ei. Vlad Alexandrescu sa emigreze daca vrea sa sustina politia corectitudinii politice - maine poimane vedem ca ne obliga copiii la scoala sa invete ca isi pot alege singuri genul si alte tampenii similare.
  • +20 (40 voturi)    
   Care fu prima gerijă a lui Barna? (Marţi, 16 iunie 2020, 22:57)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Baiazid

   după ieșirea din vizuina unde a stat ascuns pe durata molimii chinezești?! Vârsta de la care educația sexuală obligatorie ca copiilor trebuie să conțină „elemente informative” despre LGBT-ei...
  • -11 (21 voturi)    
   Exact (Marţi, 16 iunie 2020, 23:28)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Baiazid

   "maine poimane vedem ca ne obliga copiii la scoala sa invete ca isi pot alege singuri genul si alte tampenii similare."

   Nu e mare pasul pana cand vor incepe sa isi aleaga singuri religia sau mai rau, sa nu aleaga nicio religie!

   Clar, orice initiativa care atinge crestinopatismul si nimic mai mult trebuie oprita in fasa!
   • 0 (2 voturi)    
    Ahhh asta e primul pas catre genocid. (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:15)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    E doar primul conform wikipedia.
  • +13 (23 voturi)    
   Asa e (Marţi, 16 iunie 2020, 23:59)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui Baiazid

   Cu asta au pus capac! Nici eu nu mai votez USR
  • +16 (26 voturi)    
   s-au lins pe bot si de la mine si familia mea.. (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:24)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Baiazid

   .. i-am votat cu doua maini si am indemnat pe toti cunoscutii sa ii voteze, pentru ca Ciolos. dar cu faze din astea, adio baietii mei. dam voturi la aia care merita.
  • -7 (15 voturi)    
   Ii votez eu! (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:38)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Baiazid

   Ba ce v-ati adunat toti pe capul astora din USR saracii. Daca PMP scoate o materie de invatamant din universitati, ce pune in loc? Studiul tipurilor de wiskey? Studiul tatelor Elenei Udrea si nasterea de copii la comanda fara a fi gravida? Nici Fecioara Maria n-a facut asa o minune!
   • +4 (6 voturi)    
    Perfect! (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:41)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Nu mai e mult până veți încăpea cu toții în vreo două autobuze din alea turcești ale lui madam Pandele. Cu tot cu PLUS, care chiar vă pune cruce.
 • +16 (26 voturi)    
  Este marxismul reinventat (Marţi, 16 iunie 2020, 23:23)

  Vlad-I [utilizator]

  Dupa caderea URSS, au iesit la lumina mizeriile comunismului si partidele de stanga din vest au ramas fara pantaloni. Asa ca s-au reinventat, unde inainte orice eveniment era vazut ca lupta intre clase sociale, muncitori- burghezi. Acum este lupta intre femei si barbati, hetero-gay etc. In spatele feminismului actual se ascunde o agenda de stanga radicala. Marile corporatii sprijina lgtb , feminismul, stanga radicala , pt ca au nevoie de state nationale debile. Un stat puternic isi impune conditiile
 • +16 (26 voturi)    
  Cuvantul-cheie este: [in] scoli (Marţi, 16 iunie 2020, 23:42)

  andipetre [utilizator]

  Parlamentul a interzis ideologia gender IN SCOLI. Nu e nicio cenzura, nicio discriminare. Scolile nu sunt loc de propaganda ale ideologiilor unuia si altuia, partinitoare, controversate sau in disputa in cadrul societatii. Asa cum nici in comunism nu erau dorite cursurile de indoctrinare marxista, care se faceau fortat si erau dispretuite de toti elevii, nici acum nu au ce cauta ideologiile in acest mediu.

  Nimeni nu ii opreste pe oengistii respectivi sa isi prezinte oferta in spatiul public pe banii lor, sau in piata, pe banii celor interesati. Daca oferta ideologica e tentanta, daca are sens si daca aduce castig cetatenilor, atunci oamenii vor participa, vor plati, ideologia va fi acceptata. Chiar daca va fi acceptata minoritar, tot va avea resurse pentru a-i deservi pe utilizatorii interesati. Daca nu foloseste nimanui, despre ce vorbim?... Despre a impune cu bani publici, tuturor, ceva care prin forte proprii nu se dovedeste relevant?
 • -14 (26 voturi)    
  E interzisa gandirea! (Marţi, 16 iunie 2020, 23:45)

  Alui [utilizator]

  Ce sa astepti de la niste politicieni care au trecut prin scoala ca rata prin apa. Statul nu trebuie sa intervina in debatere publica prin censura! Cenzura inseamna pana la urma minciuna!
  • +10 (20 voturi)    
   Nu e nicio cenzură (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:21)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   E refuzul de plăți impostura și escrocheria de la buget. Ți s-ar părea normal să fie predate pe bani publici cursuri de ruletă sau poker? E exact același lucru și aici...
   • -8 (16 voturi)    
    La scoala se cerceteaza! La biserica se crede! (Miercuri, 17 iunie 2020, 8:53)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Si vezi i ca a fost un caz cand studenti de la MIT au batut cazinourile si s-au umplut de bani.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/MIT_Blackjack_Team

    Eu zic ca si asta e un subiect de cercetat!
    • +7 (7 voturi)    
     Da dar pe banii lor (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:44)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Și eu am câștiga la black jack numărând cărțile. Am făcut medicina și am o memorie forate bună. Însă ca și băieții de la MIT n-am cerut pentru asta bani publici.
 • +15 (25 voturi)    
  Lol (Miercuri, 17 iunie 2020, 0:39)

  HP [utilizator]

  USR sunt si de stanga (pe teme sociale), si de dreapta (pe teme economice).

  Normal ca ii afecteaza genul asta de initiative legislative.

  Ei sunt de fapt binari, nici cai, nici magari.

  Sexul lor politic e incert, al celorlalte partide e mincinos (liberali cu masuri de stanga, social democrati cu masuri de dreapta).

  Sa fie bine ca sa nu fie rau.

  "Cum da Dumnezeu, doamne ajuta !"
  • +2 (4 voturi)    
   Care tema economica ti-a parut de dreapta (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:18)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Ca eu nu sunt atat de sigur?
 • +7 (11 voturi)    
  Creierul are sex? (Miercuri, 17 iunie 2020, 1:03)

  Traian2015 [utilizator]

  Este creierul bărbatului diferit de cel al femeii? Că dacă ar fi o diferență structurală, anatomică între creierul bărbaților și cel al femeilor lucrurile devin interesante.
  • +5 (11 voturi)    
   shhh (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:18)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

   Ca de la identidatea de gen, ajungem la egalitatea de gen :D
  • +8 (18 voturi)    
   Sexul se vede in alta parte a corpului... (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:53)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

   ...credeam ca stii.

   Dar de ce ar trebui ca creierul sa fie fundamental diferit intre un barbat si o femeie? Sau intre un "gen" sau altul? Consideri ca o femeie nu poate face sau gandi aceleasi lucruri ca un barbat? Sau ca daca face alte lucruri pe care tu crezi ca nu le fac femeile, ar trebui sa se numeasca barbat sau altceva?

   Ideologia de gen introduce stereotipuri false prin care incearca sa ii inchisteze pe indivizi. Esti masculin daca joci fotbal si esti feminina daca gatesti si cresti copii. Deci, zic ei, daca sexul tau e una dar preferi activitati pe care cliseele genderiste le plaseaza in cealalata parte, trebuie neaparat sa iti redescoperi "genul". Fals. O femeie poate sa joace fotbal ca femeie, fara sa aiba alt "gen" si poate continua linistita sa isi ingrijeasca si copiii, daca vrea. Un barbat poate ramane barbat si sa joace si fotbal, chiar daca se ocupa si de cresterea copiilor sai sau face mancare. (Dau doar cateva exemple de clisee dragi propagandistilor ideologiei de gen). Fiecare poate face ce ii place, iar asta nu inseamna nicicum ca trebuie sa se considere de alt "gen" sau sa isi schimbe sexul.

   Ceea ce ideologia asta foarte recenta introduce sub numele de "gen" este un concept artificial care are sens doar in gramatica, nu si pentru oameni. Oamenii au doua sexe, pur si simplu si nu mai au nevoie de alte constructii identitare, artificiale.
   • +4 (4 voturi)    
    Simplul fapt ca pe unuia ii trezeste interes (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:26)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    celalalt sex iti spune ca partea de stimulare sexuala este diferita in creier. Contrar a ceea ce sustine teoria ideologiei de gen, avem in creier o parte care este preocupata intens cu gasirea unui partener de sex opus si stimularea sexuala ce reiese cand il gasesti. Nu e ceva invatat, toate animalele au aceelasi mecanism care presupune vaz, auz miros si altele.
  • +6 (6 voturi)    
   In general barbatii au creierul mai mare. (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:23)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

   Lucru care nu e politically correct sa il spui cu toate ca este un fapt stiintific documentat de peste 100 de ani. Studiile din ziua de astazi confirma constant faptul asta.
   https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1053811905001059
   https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304394013008847
   https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/00206099009081652
   Testosteronul este un hormon foarte puternic cu efecte pe masura. Dar studiile astea ar releva mai multe:
   Barbatii au o musculatura mai dezvoltata, ce necesita un control neuronal mai amplu, deci mai mare.
   Apoi barbatii au reactii mai bune, dar asta vine din dezvoltare si de ce nu si din marime.
   De asemenea barbatii domina stiintele exacte, exista corelari intre dimensiunea creierului si Inteligenta (dar sa vezi ca nu are voie stiinta sa vorbeasca despre ele)
   • +2 (2 voturi)    
    Aș adăuga... (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:50)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    ...că la bărbați, variația IQ-ului este MULT mai mare decât la femei. Avem mult mai mulți bărbați decât femei care se află la extremități: atât dintre proștii satului, cât și dintre genii. Marea majoritate a femeilor sunt în zona de mijloc. Mai sunt și excepții, dar foarte puține.
    • 0 (0 voturi)    
     Aia e varianta politically correct a realitatii. (Joi, 18 iunie 2020, 0:19)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

     Barbatii or avea o dispersie mai mare, dar femeile nu se situeaza la mijloc.
 • +21 (27 voturi)    
  vaaaiii... soc si groaza! (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:25)

  Nevermind [utilizator]

  "Persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice", useristul dixit

  Vrei sa spui sa se califice in ceva, ca petardele alea de studii nu reprezinta o calificare. Poate doar o calificare in nimic, impusa celorlalti.
  • +15 (19 voturi)    
   la strung, la saiba... (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:33)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   ... cum le zicea Dinica.
   • -4 (6 voturi)    
    "Noi muncim, nu gandim!"... (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:27)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    ...cum ziceau minerii. Si mai aveau o lozinca pe gustul tau: "Moarte intelectualilor!"

    De atunci au trecut 30 de ani. Aparent degeaba.
    • +6 (8 voturi)    
     Lururile au mai evoluat între timp (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:46)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

     Voi nici nu munciți dar nici nu gândiți...
     • 0 (2 voturi)    
      In primul rand, care "voi"? (Joi, 18 iunie 2020, 1:22)

      Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      In al doilea rand, ma cunosti ca sa stii daca muncesc sau nu? Daca n-as munci, as sta zi lumina, ca altii care abereaza pe forum - de exemplu cel caruia tocmai ce ii raspund. Nu stiu din ce isi castiga banii astfel de persoane - or fi platite per postare? Cat despre mine, am zeci de ani de munca in spate, toti in domeniul privat. Si inca munca intelectuala, in domeniul IT - asta apropo de "gandit".

      Last but not least, unde e "evolutia"? Ce-i drept, minele s-au inchis si mineri nu prea mai sunt, dar mentalitatea a ramas. Forumurile si postarile de pe Facebook o dovedesc cu prisosinta.
 • +10 (18 voturi)    
  Avangarda stiintifica (Miercuri, 17 iunie 2020, 2:55)

  Setalcott [utilizator]

  Daca identitatea de gen e asa de esentiala in universitati, cum raspund specialistii la urmatoarele contradictii:

  "On the one hand, they claim that the real self is something other than the physical body, in a new form of Gnostic dualism, yet at the same time they embrace a materialist philosophy in which only the material world exists. They say that gender is purely a social construct, while asserting that a person can be “trapped” in the wrong gender.
  They say there are no meaningful differences between man and woman, yet they rely on rigid sex stereotypes to argue that “gender identity” is real, while human embodiment is not. They claim that truth is whatever a person says it is, yet they believe there’s a real self to be discovered inside that person.
  They promote a radical expressive individualism in which people are free to do whatever they want and define the truth however they wish, yet they try ruthlessly to enforce acceptance of transgender ideology.
  It’s hard to see how these contradictory positions can be combined. If you pull too hard on any one thread of transgender ideology, the whole tapestry comes unraveled. But here are some questions we can pose:
  If gender is a social construct, how can gender identity be innate and immutable? How can one’s identity with respect to a social construct be determined by biology in the womb? How can one’s identity be unchangeable (immutable) with respect to an ever-changing social construct? And if gender identity is innate, how can it be “fluid”?" (Ryan T Anderson)
  • +6 (12 voturi)    
   Excelente ultimele 5 randuri! Traduc aproximativ: (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:28)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Daca genul e construct social, cum poate fi din nastere? Cum poate fi genul neschimbator daca e un construct social mereu in schimbare? Daca genul e innascut, cum poate sa fie fluid?

   Raspuns la intrebarile de mai sus: Asta e o taina!
   E Sfanta Taina a Genului din religia neo-marxista si intelegerea ei nu e pentru toata lumea. :)))

   Mai au ei si o Taina Economica care trebuie deslusita, ca sa aflam cine va plati pentru toate chestiile gratuite.
 • +13 (21 voturi)    
  :-) (Miercuri, 17 iunie 2020, 3:48)

  Godzillagrrr [utilizator]

  Eu as vrea sa stiu daca un barbat se poate simti femeie lesbiana...
  • +11 (15 voturi)    
   cre'ca da.. (Miercuri, 17 iunie 2020, 6:34)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Godzillagrrr

   ... avem vreo lesbiancā pe aici, sa ne raspunda? ca de barbati e plin...
 • +14 (24 voturi)    
  Cineva de afara ( din Romanika) (Miercuri, 17 iunie 2020, 5:20)

  Observatory [utilizator]

  Cine vrea sa se identifice și marțian , ni sexual sau orice !
  Dar
  Nu-mi spala copilul meu pe creier cu idioțeniile tale . Eu fac sacrificii financiare sa-mi educ plodul, și voi va bateți joc de copil, de
  Mine și de educație in general.
  Ideile astea tâmpite vin numai de la conducerea bolșevică de la Bruxelles .
  Înainte veneau ordinele de la Moscova acum s-a schimbat Sefu și nemordona din alt oraș .
  Aceiasi poveste doar cu diferite nume .
  Omul de rând , crede săracul, ca este politica românească . Din păcate politica și legile vin și se executa .
  Europa anului 2020 .
  Un An nebun care a tulburat mințile omenirii ( normal) si pe mine ...

  Succes poporului roman in lupta contra diavolului
 • -12 (22 voturi)    
  . (Miercuri, 17 iunie 2020, 7:34)

  utilizator1 [utilizator]

  Limitarea drepturilor unor minorități cu acordul majorității. Așa incepe nazismul.
  • +12 (22 voturi)    
   Mai bine cauta cine sunt kgb idtii (Miercuri, 17 iunie 2020, 7:44)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   Episcopul Reig Pla din Spania , orasul Alcala de Hensres, a declarat in biserica ls liturghue, ca honosexualitatea se vindeca daca este tratata la inceput. A fist denuntat de asociatii de lgtb, si risca 45 000 euro amenda. Asta este " libertatea" adusa de pacifistii de stanga. Prima data iti cer sa fii omenos si sa le accepti "drepturile" su pasul doi este sa-ti bage pumnul in gura.
   • -10 (18 voturi)    
    Ar fi bine sa fie si la noi din astea (Miercuri, 17 iunie 2020, 8:48)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

    Pentru popii care se opun vaccinarii. Oricum, cred ca stirea ta e fake news rusesc!
    • +2 (10 voturi)    
     Aproponde fake news (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:13)

     Anges [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     BOR a emis comunicat ca preotii care se opun vaccinarii o fac fara mandat oficial. Ai citit asta inainte sa faci afirmatii!?
  • +8 (16 voturi)    
   Din contra (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:13)

   Iomen [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   Nazismul a inceput si a fost o minoritate care a preluat puterea pe considerente ideologice si pe activism galagios, cata vreme majoritatea cuminte a stat de o parte. Cand Hitler a devenit cancelar nazistii erau inca minoritari in parlament.
   • +3 (11 voturi)    
    lasa-l, da-i pace... (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:15)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Iomen

    .. nu-l lua pe el cu adevaruri istorice, lui spune-i doar ce vrea sa auda... sa nu il ranesti in sentiment.
   • -3 (5 voturi)    
    Minoritate? (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:15)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Iomen

    Partidul nazist al lui Hitler nu avea majoritate in parlament, dar i-a fost data puterea. Ce ne spune noua asta? Era extremismul de dreapta majoritar in parlament sau nu?
    Apoi, ce inseamna minoritar pentru dumneavoastra? Cand PSDul a castigat alegerile cu procente similare cu cele ale partidului nazist, a spus cineva ca PSD este un partid minoritar?
  • +7 (13 voturi)    
   Nazismul (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:13)

   Imperialistu [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   incepe cu fake science. Mai precis, in cazul nazistilor a inceput cu "superioritatea rasiala demonstrata stiintific". Acum, cu gender theory, incepe cu "sexul este un construct social".
   • -4 (6 voturi)    
    Comparatia are limitele ei (Miercuri, 17 iunie 2020, 12:19)

    DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Imperialistu

    Nazistii spuneau ca separi oamenii de suboameni in functie de biologie, iiar timp ce unii dintre teoreticienii gender theory spun ca genul este un construct social.
    • +2 (4 voturi)    
     Nu (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:47)

     Imperialistu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

     Nu. Teoreticienii gender theory sustin ca genul este un construct social intr-o societate construita pe represiune si violenta simbolica. Cei care resping teoria gender sunt sustinatori, constienti sau nu, ai acestei ordini patriarhale ridicata pe oprimare. Daca o fac inconstient, sunt prizonierii suprastructurii. Daca o fac constient, sunt fiinte captive unei gandiri inapoiate. demne de dispret, cenzura si alte forme de reprimare indreptatita. Teoria gender e "stiinfitica" si "moderna", opozitia este "anti-stiintifica", "medievala", primitiva. In esenta? Subumana.
     • 0 (0 voturi)    
      Diferenta de obiect (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:49)

      DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Imperialistu

      Nazismul descalifica oameni, stiinta descalifica argumente.

      Nu cred ca fascistii si comunistii sunt suboameni, dar cred ca sunt criminali. Faptele si ideile totalitare ii condamna.
      • 0 (0 voturi)    
       Nu este stiinta (Joi, 18 iunie 2020, 11:03)

       Imperialistu [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

       Este ideologie. Nu e nimic stiintific in aiureala abracadabranta a "gender". Cat despre totalitarism, genderismul este parte integranta a sa. Urmareste mediul universitar , media si corporatist, te rog.
 • -9 (17 voturi)    
  Ce este în spatele tâmpeniei? (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:27)

  anonim3 [utilizator]

  Ofensiva postacilor care laudă amendamentul introdus de dl. senator Lungu arată că nu este vorba de o prostie spontan-izolată, ci de o diversiune orchestrată de forțe mult mai mari decât PMP-ul și chiar PSD-ul. De la ce vor ei să distragă atenția?
  • -6 (20 voturi)    
   Nu iti mai bate capul (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:56)

   Vylasmsz21 [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   Si eu m-am mirat cate comentarii pro legea asta exista..cred ca mai bine recunosti ca suntem o natie de cretini decat sa o bagam iarasi in teorii ale conspiratiei, diversiuni etc.
  • -4 (8 voturi)    
   e partidul securistului sef... (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:17)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   asa ca acolo e raspunsul!
 • -12 (20 voturi)    
  gender is not sex... (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:43)

  demaGOGU [utilizator]

  ...exista femei in corp de barbati, exista barbati in corp de femeie, mai general, exista un continuum de "genuri" avand ca suport corpul uman (mascul sau femela).
  • +12 (20 voturi)    
   Da, si exista si Mos Craciun... (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:53)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ...dar nu stie exact daca nu cumva e baba. Sau semibaba cu sex de unicorn.
 • -10 (18 voturi)    
  Nu te pronunta in chestii unde nu te pricepi! (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:47)

  Alui [utilizator]

  Ca e foarte probabil sa fi perceput ca prost!
  Nu stiam ca in Parlament se face cercetare psiholigica si idea lor e acceptate de lumea stiintifica, fara discutie!

  Parlamentul de acum e compus din pacate din prosti, ignoranti si mafioti!
 • -8 (18 voturi)    
  Un ignorant stie tot, nu mai trebuie sa invete! (Miercuri, 17 iunie 2020, 9:52)

  Alui [utilizator]

  De fapt, scolile si universitatile sunt pierdere de bani si vreme, chir dupa spusele liderului PMP, Basescu Traian.
  De fapt, idea din spatele legii e ca nu avem nevoie de scoli si universitati, sau daca avem, trebuie sa predea doar ce cred parlamentarii!
 • +9 (13 voturi)    
  USRPLUS are un cuvant de spus (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:08)

  tahomir [utilizator]

  Si cuvantul asta este: ba, populatia trebuie sa gandeasca asa cum ii spune presa, sa dezbata in principal tampenii din astea cu 259 de genuri, ca doar asa putem sa evitam abordarea problemelor cu adevarat importante ca sanatatea de pilda si inechitatea economica. Ca de alea nu ne intereseaza si oricum nu ne pricepem.
  Un cuvant destul de lung, evident, dar cand au stiut astia de la USRPLUS sa se exprime concis?
 • -6 (12 voturi)    
  Invatati cat de mult puteti despre personalitate! (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:15)

  Alui [utilizator]

  Invatati cat puteti despre personalitatea umana! O sa aveti doar de castigat!
  Rusii de exemplu au reusit sa influenteze alegeri in UK cu Brexit si in SUA cu Trump.
  Eu am aplicat ce am putut invata depre personalitatea umana pe bursa si din 50.000 de Euro investiti, am acum 165.000.
  Ceausescu a avut dreptate in privinta asta: “Invatati, invatati si iar invatati!”.
  Cat despre parlamentarii nostri, au obtinut exact rezultatul invers! Acum toata lumea dezbate problema, nu doar 2-3 studenti de masterat!
  • -3 (3 voturi)    
   Aici e dovada (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:54)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   https://imgshare.io/image/34a6bc8a-8d54-4558-beb5-bf52ddd3b128.N2JdSS
   • -4 (6 voturi)    
    Practic castig cat un popa! (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:39)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Dar macar o fac e spatele fraierilor din alte tari!
    • +6 (6 voturi)    
     Și acum de ce te-ai supărat?! (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:03)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Păi dacă câștigi oricum de pe spatele fraierilor din alte țări de ce te maki lăcomești și la banii fraierilor din România, care e totuși o țară săracă. Nu era deci normal să taie senatul macaroana?!
     • -4 (6 voturi)    
      Te prefaci prost? (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:06)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Idea e ca studiul personalitatii umane nu strica, chiar poate fi avantajos pentru cei care inteleg cum functioneaza! Eu de exemplu ii cam dibuiesc intotdeauna pe escroci (pe langa castigat bani la bursa). De exemplu, a venit unul din America si a recrutat persoane din randul protestantilor din Romania sustinand ca el vrea o “firma crestina”! Nevasta-mea era sa se angajeze la firma lui, doar pentru asta, (pe atunci traia in Romania) dar i-am spus eu sa-si vada de treaba, ca tipul e escroc! Dupa un an, tipul a fugit cu o angajata “crestina” maritata. In Romania mai e/era un pastor carismatic, Cristian Barbosu. Multi prieteni neo erau foarte incantati de el, eu le-am spus ca tipul e un prefacut. Am avut dreptate si cu el.
      Daca pot invata ceva despre transgenderi, nu se stie cand imi poate folosi intr-un fel sau altul. Apropo, in unele zone din India si Tailanda e ofensator sa ai opinii anti-transgender. Daca ajungi pe acolo, tineti opiniile pentru tine, sa n-ai surprize neplacute.
 • +10 (18 voturi)    
  x=cu ocazia asta (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:16)

  martel55 [utilizator]

  aflam si noi ca si in universitatile romanesti a patruns acest virus si ca se fac la greu curusri de indotrinare idelogica pe bani publici fara sa isi dea nimeni acordul pentru asta, cursuri care scot doar niste activisti specialisti in nimic, o Stefan Gheroghiu multiplicata de N ori
  • -4 (14 voturi)    
   Oh vai! (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:00)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Virus, indoctrinare ideologica pe bani publici,specialisti in nimic. Lasa ca facem indoctrinare religioasa pe bani publici si avem cel mai mare numar de mame minore in Europa. Practic suntem raiul pedofililor datorita celor ca tine!
   • +5 (7 voturi)    
    Diferența e că majoritatea românilor sunt ortodocș (Miercuri, 17 iunie 2020, 13:54)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    LGBTimea nu e majoritară nicăieri. E doar o minoritate extrem de agresivă
    • -6 (6 voturi)    
     Cand or veni LGBT sa ceara bani de la stat ... (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:25)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Mai vorbim.
     Cat despre majoritatea fiind ortodocsi, asta nu inseamna ca e un avantaj. Tarile ortodoxe sunt cele mai sarace din Europa!
     • +7 (9 voturi)    
      Păi tocmai de bni publici e vorba (Miercuri, 17 iunie 2020, 15:14)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      LGBTeii țipă ca din gură de șarpe că s-a tăiat milolsteniile de stat pentru susținerea cursurilor de „gender studies”. Dacă nu ai nevoie de pomeni de stat de ce te deranjează decizia senatului? Ești liber să să studiezi „gender studies” cât ai che pe banii tăi.
      • -4 (4 voturi)    
       Nu se da nici un ban in plus! (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:48)

       Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

       Era vorba de studierea unei particularitati a psihologiei umane in universitati. Ca se studiaza sau nu, costurile pentru o facultate nu se schimba. In plus legea se aplica si facultatilor private sau in regim cu plata.
   • +3 (5 voturi)    
    si zici ca daca vom avea mai multe studii de "gen" (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:30)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Va scadea numarul mamelor minore? Nu stiu cum sa iti desenez dar mamele alea minore multe nu sunt din cauza pedofililor ci din cauza unei anumite etnii care isi insoara copii la 12-14 ani.
    • -4 (6 voturi)    
     Te asigur ca nu intotdeauna! (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:42)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Sunt si mame minore romance ramase gravide dupa voiluri sau sex consimtit.
     • 0 (0 voturi)    
      cate? mai exact? (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:10)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      Eu nu neg ca exista dar diavolul sta in detalii si cifre seci.
      Daca eliminam "etnia" putem compara cifrele mamelor cu cele din Ungaria sau Cehia?
      Niciun "expert in inegalitati" burdusit cu studii de gen nu ne va da cifra fiindca in felul asta va discrimina o etnie.
     • 0 (0 voturi)    
      sex consimtit (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:19)

      Vecin [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      la minore? cred ca nu stii ce vorbesti!
 • +7 (13 voturi)    
  Sexul (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:20)

  Imperialistu [utilizator]

  nu este un construct social. Ideea ca ar fi tine de fanteziile politice si e la fel de stiintifica pe cat era socialismul - deloc.
 • -6 (16 voturi)    
  Trist dar adevărat.. (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:33)

  utilizator1 [utilizator]

  Rusia își modifica constituția. România modifica legea educației. CPF-ul jubilează. Am uitat de comunism, am uitat ce înseamnă sa hi se dicteze prin lege cum sa ne îmbrăcăm și ce sa spunem. România evului mediu câștiga teren.
  • +4 (10 voturi)    
   Legatura nuca-n perete (Miercuri, 17 iunie 2020, 10:44)

   ids [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   In Rusia modificarea constitutiei e facuta pentru Putin, un lider autoritar care vrea si mai multa autoritate, iar in Romania pentru a preveni o ideologie de stanga care nu e imbratisata de un popor ce a suferit 45 de ani sub o alta ideologie de stanga.
   Adica asociezi decizia unui parlament democratic dintr-un stat UE cu una dintr-un regim autoritar pe subiecte total diferite.
   • -5 (7 voturi)    
    “Coincidente” ruso-românești (Miercuri, 17 iunie 2020, 11:50)

    utilizator1 [utilizator] i-a raspuns lui ids

    rușii își modifica acum constituția exact la fel cum dorea Dragnea sa o facă România in 2018, punand in fata căsătoria obligatorie între un bărbat și o femeie. Asta este pretextul numărul unu care ascunde motivul real, pastrarea puterii in mâinile lui Putin. In timpul acesta Polonia zice ca nu exista homosexuali. România ii scoate in afara legii pe transsexuali. Ne așteaptă vremuri grele. Și Afganistanul era o tara modernă pana au început talibanii sa facă legea.
 • +9 (11 voturi)    
  Cuvînt (Miercuri, 17 iunie 2020, 14:57)

  Toni_Romania [utilizator]

  Eu știu că in românește GEN au doar substantivele. oamenii au SEX,
 • +4 (6 voturi)    
  si toalete comune pe cand? (Miercuri, 17 iunie 2020, 16:19)

  hamham [utilizator]

  eu sper ca am acceptul asociatiei accept ptr propunerea de a elimina din scoli toaletele segregationiste, bazate pe diferente de sex.

  pai cu ce drept discrimineaza scoala un galigan care vrea sa faca si el pipi,ca tot omul, la toaleta domnisoarelor?

  in state se practica deja acest lucru, asa ca va rugam sa implementati si aici asa ceva. pai haideti sa fim moderni,ce pana mea progresist.

  hotnews, si sper sa cenzurati reactia reactionara a tatilor de fete la aceasta propunere. huo conservatorilor!
 • -4 (6 voturi)    
  S-a legiferat “willful ignorance”! (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:43)

  Alui [utilizator]

  Cand refuzi sa accepti existenta a ceva sau studiul unei teorii care nu-ti convine, te numesti ignorant voluntar. Ai impresia ca daca refuzi sa accepti existenta a ceva, acel ceva nu exista sigur. Probabil vine din frica primara de necunoscut. Totusi asta nu inseamna ca trebuie sa interzici altcuiva sa cerceteze acel lucru. Inainte de Columb, Europenii credeau ca pamantul e plat si daca calatoresti pe mare spre vest, cazi peste margine sau te mananca monstrii marini. Columb si-a gasit greu sustinatori, a fost refuzat de regi italieni, portughezi si parca francezi. Doar spaniolii l-au sustinut, la minimum posibil. Ce s-a intamplat dupa?
  • +2 (2 voturi)    
   Dupa? i-au daramat statuile ca era rasist (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:11)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Aia s-a intamplat.
 • +5 (5 voturi)    
  Identitatea de gen = teoria Pământului plat (Miercuri, 17 iunie 2020, 17:48)

  Nyk1 [utilizator]

  Tot așa cum la facultățile de fizică sau de geografie NU se predă teoria Pământului plat și la facultatea de biologie NU se predă creaționismul ca teorie explicativă pentru varietatea speciilor și la facultatea de agronomie nu se predă lysenkoismul ca teorie a cultivării plantelor, nici identitatea de gen nu ar trebui să se predea nicăieri.

  Este o teorie fără fundament științific. Genele sunt gene și cromozomii sunt cromozomi, indiferent de ce ar mai răcni bioleniniștii!

  Aveți mai jos părerile unui psiholog de renume mondial legate de acest subiect:

  https://www.youtube.com/watch?v=bCIoAw5Z_pY
  • -4 (4 voturi)    
   Poti numi pe altcineva nedrogat si fara probleme (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:13)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ... psihologice?
   “The Guardian said Peterson's arguments often include "pseudo-science and conspiracy theories" and often involve topics he is unqualified to discuss.”.
   https://www.google.nl/amp/s/www.insider.com/jordan-peterson-treated-in-russia-for-addiction-daughter-says-2020-2%3famp
  • -6 (6 voturi)    
   Eram sigur (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:37)

   DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Eram absolut sigur ca e ceva din trolul de renume mondial Jordan Peterson. Absolut sigur. Si doctor Oz este doctor de renume mondial. Si Trump este presedinte de renume mondial. Asta nu ii face in niciun fel imuni la prostie.
 • +4 (4 voturi)    
  Iohannis nu promulga legea (stire) (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:23)

  andipetre [utilizator]

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-klaus-iohannis-nu-va-promulga-legea-prin-care-se-interzice-in-scoli-si-universitati-orice-referire-la-identitatea-de-gen-1324547

  Prin asta, PNL primeste direct lovitura. Acum ca se vede care e agenda lor reala (s-au abtinut la vot, presedintele lor respinge legea) vor pierde electoratul de dreapta care probabil se va duce spre PMP. Pe PNL nu ii vor vota nici macar membrii comunitatii LGBT, pentru ca acestia nu sunt in bazinul lor electoral.

  Noi, ceilalti, vom plati in continuare, din impozite, sinecurile reprezentate de masteratele despre gen de la universitatile socialiste romanesti, viitoarele cursuri din scoli si alte asemenea.

  Multumim, domnule presedinte!
  • +1 (1 vot)    
   nici n-avea (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:27)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   cum s-o promulge. Daca ar fi promulgat-o, nu-l mai spalau zece ape in Europa si in PPE, pe motiv ca e un presedinte homofob, transfob, extremist. Asta e un pericol mult mai mare pentru el si PNL decat ca partidul lui sa piarda electorat. Chiar si asa, PNL n-a scapat de tot de blam, din moment ce s-a abtinut la vot in loc sa fie impotriva si eventual sa si infiereze initiativa PMP.
 • +1 (1 vot)    
  monica.harmanescu@yahoo.com (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:04)

  Monica Harmanescu [anonim]

  #Libertatea mea de #exprimare nu este egala cu a universitarilor?
  :)

  #USAMVB din Timisoara vrea sa-mi interzica oficial prin #Instanta sa vorbesc prin postari #pamfletare despre #PROSTITUTIA #INTELECTUALA practicata de membrii ai conducerii #universitare si celelalte universitati au pretentia sa poata vorbi nepamfletar despre #identitatea de #gen in #scoli si universitati?
  Poi nu traim in aceeasi #Romanie, stimabililor, cu aceeasi #Constitutie?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by