Un singur elev din cei peste 170.000 care au susținut Evaluarea Națională a avut temperatura peste 37.3°C, a anunțat Ministerul Educației. Acesta este din Județul Constanța. Reamintim că elevii cu o temperatură mai mare de 37,3 nu puteau participa la examen.

Elevi cu mascaFoto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

”Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită”, a transmis Ministerul Educației.

Dacă un elev care se prezintă la Evaluarea Națională are la testarea epidemiologică care va avea loc înainte de intrarea în centrele de examinare peste 37,3 grade Celsius, acesta va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie și i se va anunța familia, a declarat duminică ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul a recomandat însă repetarea procedurii dacă un copil are la prima măsurătoare o temperatură peste 37,3 grade.

„Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 - 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a declarat că în perioada de pregătire a examenelor naționale s-au înregistrat 42 de cazuri de elevi care au avut temperatura peste 37,3 grade.

Chestionată ce se întâmplă în cazul în care elevul are temperatură mai mare de acest prag și la sesiunea specială de la finalul lui iunie, Monica Anisie a precizat că Ministerul Sănătății urmează să prezinte norme în acest sens.

Cum se face triajul epidemiologic:

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).