În cazul în care un elev care se prezintă luni pentru prima etapă a Evaluării Naționale are temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius, acesta va fi îndrumat către medicul de familie, i se va anunța familia și va fi lăsat să plece acasă, urmând să susțină examenul în a doua etapă a examinării, în 29 iunie, potrivit ministrului Educației, Monica Anisie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacă un elev va avea luni, la testarea epidemiologică care va avea loc înainte de intrarea în centrele de examinare pentru prima probă a Evaluării Naționale, peste 37,3 grade Celsius, acesta va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie și i se va anunța familia.

Ministrul a recomandat însă repetarea procedurii dacă un copil are la prima măsurătoare o temperatură peste 37,3 grade.

„Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 - 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a spus Monica Anisie.

Chestionată ce se întâmplă în cazul în care elevul are temperatură mai mare de acest prag și la sesiunea specială de la finalul lui iunie, Monica Anisie a precizat că Ministerul Sănătății urmează să prezinte norme în acest sens.