VIDEO Evaluarea națională 2020: Monica Anisie: Lucrările vor fi corectate în alte județe decât cel din care sunt elevii / Copiii vor veni la centrele de examinare cel mai devreme la ora 7 dimineața

de R.M., Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 14 iunie 2020, 11:03 Actualitate | Educatie


Evaluarea Nationala
Foto: Hotnews
 documente
(14 Iun 2020) PDF, 2MB
Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8:30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura, în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei Covid-19, a anunțat duminică ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a recomandat ca, în cadrul în care temperatura unui elev este peste 37,3 grade, temperatura să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2 - 5 minute.

 • Citește în documentul atașat toate informațiile legate de Evaluarea Națională (sursa - Ministerul Educației)


„La poarta unității de învățământ, a centrului de examen va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 - 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a afirmat Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București

Recomandarea ministrului pentru elevi? „Să fie atenți, calmi, să nu se sperie, acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va pune probleme din punct de vedere al siguranței, în condițiile în care Ministerul Educației a luat toate măsurile” necesare.

Secretarul de stat în ministerul Educației Luminița Barcari a precizat că cel mai devreme copiii vor fi chemați la centrele de examinare la ora 07,00.

În cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit, în condițiile în care există „suficienți evaluatori”.


HotNews.ro a transmis LIVETEXT cele mai importante declarații din conferință.

 • Prima etapă a Evaluării Naționale începe mâine. A doua etapă, pentru elevii care se află în izolare sau care mâine au peste 37,3 temperatură e organizată a doua etapă, în 29 iunie
 • Această etapă se va organiza înaintea repartiției computerizate din 10 iulie
 • Toți copii absolvenți de clasa a opta au șanse egale
 • Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examen
 • Mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru mobilizarea de care au dat dovadă
 • Sunt peste 75.0-00 de profesori care participă la prima etapă a evaluării
 • Îi anunț pe toți elevii că accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30
 • Fiecare unitate a stabilit un grafic pentru a evita aglomerația
 • La poarta centrului de examen va exista un cadrul medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen
 • Pentru copiii cu temperatura peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete de trei ori procedeul și să lase un termen de 2 - 5 minute pentru acest proces
 • În fiecare centru de examen au fost luate măsurile de prevenire, s-a dezinfectat
 • Fiecare inspectorat va monitoriza ca toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite
 • Legat de modalitatea de corectare, anul acesta lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru BucureștiÎn funcție de decizia școlilor elevii sunt chemați la școli începând cu ora 7 sau 7,30, pentru testarea temperaturii, în condițiile epidemiei de Covid-19.

Triajul epidemiologic la intrarea în școală
 • În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor astfel:
 • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
 • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
 • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Măsurile speciale luate de școli / Cum vor fi distribuiți elevii în sălile de clasă


Ministerul Educației spune că fiecare centru de examen va avea echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini).

De asemenea:
 • Se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clanței ușii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide;
 • Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen și alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
 • Se asigură existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
 • În sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt.
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că pune la dispoziție o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 - 18 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Evaluarea Națională 2020 - calendarul și procedura legată de depunerea contestațiilor

 • Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
 • Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.
 • 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
 • Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen.
 • Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
 • Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 • Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Cum se va desfășura examenul pentru Evaluarea Națională 2020


 • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
 • Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
 • Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale, conform Ministerului Educației.
 • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 • Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.
 • La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25546 vizualizari

 • +5 (21 voturi)    
  Romania educata (Duminică, 14 iunie 2020, 11:12)

  cucuveauamov [utilizator]

  chemati cu noapte-n cap, trecuti prin tunele de dezinfectare precum masinile la service, pusi sa se frece pe maini cu solutii inutile (daca nu periculoase), termoscanati ca sa le masuram emotiile (out aia cu emotii mai mari), obligati sa poarta masca in locuri inchise pentru o hipoxie sigura, elevii nostri vor fi tocmai buni sa comenteze, vorba lui \orban, de ce trebuie scoasa Miorita din manuale
  • -2 (8 voturi)    
   cu noaptea in cap (Duminică, 14 iunie 2020, 21:42)

   toni_uk [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   corect spus!

   dar profii supraveghetori trebuie sa fie devreme acasa, daca incepea examenul la 12 intarziau de la meditatiile de dupa amiaza...!
 • +5 (17 voturi)    
  ... (Duminică, 14 iunie 2020, 12:23)

  vitan.sandu [utilizator]

  Prapaditilor, dupa doua ore de stres mai este capabil un adolescent mai este in stare de oe teza buna!? Ca sa nu zic sa va arda focul, zic multa, multa caldura pe capul vostru de ipochimeni!
  • +1 (13 voturi)    
   penru banii lor (Duminică, 14 iunie 2020, 13:55)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Totul doar pentru banii din meditatii.

   S-au facut averi din meditatii masive, neimpozitate.

   ===

   Anisie nu a fost in stare sa organizeze nimic. A tinut un minister in plata luni de zile fara sa se ocupe de nimic.

   Nici acum nu stie ce sa faca. Asteapta instructiuni de la Palatul Cotroceni...
   • +6 (12 voturi)    
    averi, nu! doar case! (Duminică, 14 iunie 2020, 15:52)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    stii tu cine...
  • -5 (15 voturi)    
   hihi (Duminică, 14 iunie 2020, 14:09)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Au reactivat si contul asta postacii? Mai ramane sa reapara si A310 si sunteti iar gasca din 2016. E semn ca e deranj foarte foarte mare la o anumita adresa de pe Bd. Kisekeff.
 • +12 (16 voturi)    
  Ce poti sa-ti doresti mai mult (Duminică, 14 iunie 2020, 13:00)

  fat.cat [utilizator]

  Intr-o zi de examen, si nu orice examen, decat sa te scoli la ora 5, ca sa fii la scoala cu 2 ore inainte? Visul vietii oricarui elev.
  Bafta, copii!
  • +8 (12 voturi)    
   Și după ce te-ai trezit la 5... (Duminică, 14 iunie 2020, 16:03)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   ...să nu te lase să intri la examen pe motiv că ai temperatură 37,4 grade.
  • +9 (13 voturi)    
   neclar, dar nu e o surpriza (Duminică, 14 iunie 2020, 17:00)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   Ca de obicei, doamna Anisie nu poate lega doua vorbe cu cap si coada.

   Accesul se face NUMAI intre 800 si 830.

   DAR, triajul epidemiologic trebuie sa inceapa mai devreme, cel putin unde sunt multi elevi.

   Nu este deloc clar. Doamna Anisie vorbeste despre "grafic" dar nu pare sa fie verificat de cineva acest lucru.

   ===

   Foarte grav este ca au asteptat pana in ultima zi cu organizarea.

   Asta, dupa ce au stat trei luni degeaba. De fapt, nu degeaba, ci pe salarii intregi....
 • 0 (14 voturi)    
  Evaluarea nationala (Duminică, 14 iunie 2020, 13:18)

  Ozmo [utilizator]

  Se anuleaza examenul de evaluare. Conferinta de presa incepe si se termina cu urmatoarea fraza: dragi elevi, parinti si profesori, am analizat in comutetul de situatii de urgenta si am ajuns la concluzia ca exista un mare risc de infectare cu covid prin chemarea la scoala a peste 200.000 elevi in conditiile in care noi vrem sa prelungim starea de alerta, motiv ptr carr se ANULEAZA exemenele de evaluare nationala si Bacalaureat. Admiterea va fi pe baza notelor claselor 5-8.
  Am incheiat citatul.
  Punct !
  • +3 (13 voturi)    
   ar fi prea simplu! (Duminică, 14 iunie 2020, 15:53)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   iar guvernantii sunt sofisticati...
 • +3 (13 voturi)    
  . (Duminică, 14 iunie 2020, 13:58)

  Simbad [utilizator]

  Atât tam-tam pentru un examen! Dar ce au copiii aia dacă poartă mască, dacă folosesc dezinfectanți? E pentru binele lor. Cucuveao, v-au trasat la partid indicații? Nu vezi cât de penibil ești, același Gică contra la toate comentariile. Dacă-ți erau favoriții la guvernare/președinție, nu mai behăiai atâta. Când fac alte lucruri care sunt pe placul lor și se trezesc cu noaptea-n cap sau îi prinde miezul nopții, nu mai sunt sărmanii copii? Nu îi mai compătimiți Sau atunci e ok să piardă timpul Și Săndele, dar ce au, măi, sunt făcuți din cristal? Ce stres e pe capul lor? Că li se ia temperatura? Poate era de preferat pentru unii dintre voi să se dea examen on-line, mămica / tăticul / profesorul cu care a făcut meditații să dicteze, iar copilul să scrie, nu? Treziți-vă, măi, e un examen, nu e dezlegare de cuvinte încrucișate, nu crapă nimeni 3 ore cât stau acolo!
  • 0 (6 voturi)    
   incearca pe pielea ta (Duminică, 14 iunie 2020, 19:48)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Simbad

   Este un examen care hotareste 4 ani din viata. Si nu oricare, ci anii cei mai frumosi.

   Au fost pusi 170.000 de tineri sa invete niste tampenii monstruoase ca fiind "limba romana". Au fost dresati sa rezolve probleme fara noima.

   ===

   Motivul pentru care se tot da acest examen este profitul asigurat:
   - meditatorilor (fara impozite, evident)
   - autorilor de "manuale" (niste copieturi imbacsite si inutile de texte)
   - cadrelor didactice (in proportie de 90% incapabile de orice activitate didactica, cat de simpla)

   ===

   Daca nu crezi ca e un stres, du-te maine si cere-i sefului sa iti dea un examen, de care sa depinda salariul tau.
   • 0 (2 voturi)    
    . (Duminică, 14 iunie 2020, 23:26)

    Simbad [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Amice Dedalus, ia expune-ne tu, cu mintea ta cea luminată, ăstora mai înceți în gândire, ce modalitate propui pentru intrarea la liceu. Sau după ce să învețe elevii. Sau poate ne propui și o programă didactică. Sau poate te erijezi și în vreo minte luminată, care să țină loc de cadre didactice. I-auzi, cadrele didactice nu sunt capabile de activitate didactică. Măi să fie, din puțul gândirii ai scos acele 90%? Și, ca de final, îți repet și ție ceea ce îi ziceam individului Săndel: copiii ăștia sunt din cristal? Ce stres au, mai? Că li se ia temperatura? Că stau cu masca pe gura? Sunt măsuri cât se poate de normale în situația de față, pentru sănătatea lor și a celor din jur.
  • 0 (2 voturi)    
   Nu înțeleg că educația înseamnă și curățenie. (Luni, 15 iunie 2020, 3:15)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Simbad

   Să știi să te ferești de boală,că de aia te speli.Nu ca să fii frumos.Te ferești și-i ferești și pe ceilalți.Cine a învățat știe,indiferent de ora când se prezintă și când începe examenul.Stres este pentru cine nu știe carte și nu-i nici-o problemă nici pentru cei care nu știu.Nu începe și nici nu se termină lumea cu asta.Este o etapă a vieții care începe să-ți arate care-i drumul tău în viață.Un om care muncește,este educat,serios,este respectat indiferent unde lucrează.România o fac oamenii care lucrează,nu infractorii.
 • -3 (11 voturi)    
  cand? (Duminică, 14 iunie 2020, 14:49)

  Dedalus [utilizator]

  Cand se face atunci triajul epidemiologic?

  Presupun ca inainte de 8.30.
  • -5 (9 voturi)    
   Au transmis toate scolile? (Duminică, 14 iunie 2020, 14:51)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Au verificat inspectoratele ca fiecare scoala a transmis graficul triajului epidemiologic?
 • -1 (9 voturi)    
  De ce sa fie corectate in alte judete? (Duminică, 14 iunie 2020, 15:25)

  AndyXXX [utilizator]

  Suntem pe vremea Securitatii? Nu vi se pare ca va luati prea in serios pentru un examen de 2 bani? Ca atata valoreaza scoala romaneasca - 2 bani.
  • +2 (8 voturi)    
   Lucrările infectate cu COVID din Brașov sau Buc. (Duminică, 14 iunie 2020, 16:02)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

   Vor ajunge deci la profesorii din alte județe. Mă, dar deștepți mai sunteți acolo la Min.Educației!
 • -2 (8 voturi)    
  cand? (Duminică, 14 iunie 2020, 15:42)

  Dedalus [utilizator]

  Repet: triajul epidemiologic se face intre 8 si 8.30?

  Sau incepe mai devreme?

  Doamna Anisie nu se exprima clar.

  Au verificat sau nu inspectoratele organizarea?
 • +2 (8 voturi)    
  iresponsabili (Duminică, 14 iunie 2020, 17:53)

  Dedalus [utilizator]

  1) Procedura ii face de fapt pe elevi responsabili in caz de imbolnavire!

  Adica, daca mesele nu au fost asezate la distanta potrivita, daca un supraveghetor a adus virusul in sala de clasa sau in orice alta situatie...elevul este de vin a!

  Asta inseamna absolvirea de orice raspundere atat a cadrelor didactice, cat si a cadrelor medicale si a ministrului.

  Nu este prima data cand singura grija a ministerului educatiei a fost sa fuga de raspundere.

  2) Procedura abunda in formulari impersonale "se va asigura ...", probabil scrise special tot pentru a face dificial orice tragere la raspundere.

  ===

  Copiii Romaniei sunt timp de 3 zile la cheremul unor iresponsabili.
 • +5 (9 voturi)    
  Îi sculăm la 4.00 (Duminică, 14 iunie 2020, 21:18)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  ca să ajungă la șapte că așa vrea Anisei, absolventă de Stefan Gheorghiu si o agramată notorie, o Grapini a penelilor. În rest minte, ca o trompetă carieristă ce este,


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by