Elevii de clasa a VIII-a care au mers la școală în această perioadă pentru a se pregăti de Evaluarea Națională au avut probleme din cauza măștilor, spune directoarea unei școli gimnaziale din București. Măștile sunt obligatorii și în timpul examenelor pe care elevii le vor da săptămâna viitoare.

Elevi cu mascaFoto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

“Ce-am simțit noi și colegii care au lucrat în aceste două săptămâni cu elevii, a fost faptul că le-a fost grea acomodarea cu măștile pe față. Transpirau și nu puteau să respire. Am aerisit foarte mult, iar pe cei care aveau sentimentul că se sufocă, i-am lăsat să meargă la geam”, a declarat pentru Agerpres, Violeta Dascălu, directorul Școlii gimnaziale “Ferdinand I” București.

Luni, 15 iunie, are loc prima probă a examenului național pentru absolvenții de gimnaziu – limba și literatura română. Examenul va fi susținut în condiții speciale: elevii vor avea trasee speciale de intrare și de ieșire din incinta școlilor, le va fi măsurată temperatura la intrare, iar pe parcursul probelor vor purta măști de protecție.