Ministerul Educației a lansat un clip video în care prezintă parcursul elevilor de la intrarea în unitatea de învățământ până la finalizarea orelor de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, care au loc între 2 și 12 iunie.

Dotări Școala 194 2Foto: Primaria Sector 4

Astfel, fiecărui elev și profesor i se va lua temperatura la intrarea în școală, iar fiecare unitate școlară trebuie să fie dotată de la intrare cu covoare dezinfectante, măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini, arată clipul Ministerului Educației cu măsurile de prevenție și protecție în școli, în contextul în care a început pregătirea elevilor.

”Fiecare elev va fi însoțit de un cadru didactic până la intrarea în sală. Înainte de începerea orelor, sălile de clasă vor fi dezinfectate cu substanțe biocide și vor fi aerisite cel puțin 30 de minute. Atât elevii cât și profesorii vor purta măști de protecție pe toată durata desfășurării cursurilor. Programul de pregătire va dura cel mult 3 ore pentru elevii de liceu și maxim 2 ore pentru elevii de gimnaziu, cu pauze de 10 minute”, mai arată clipul lansat de Ministerul Educației.